Sincer, tind sa cred ca cea mai mare virtute a omului, este cea a ''curajului''. Pentru ca, face ca o persoana sa aiba reactiile potrivite in fata pericolelor. E o cale de mijloc...
Ca exemplu, - persoana curajoasa va aprecia corect gravitatea primejdiei si va reactiona corespunzator.
Dar, bineinteles, pe langa curaj, mai consider a fi virtuti si cumpatarea sau auto-controlul (moderatia in aprecierea placerilor), generozitatea, grandoarea sufleteasca, sinceritatea, amabilitatea, veselia, pudoarea, dreptatea, intelepciunea practica, prietenia si etc etc... Toate aceste tinand de moralitatea in sine!
Numai bine.
Risc sa fiu votata cu stupid.Omul este o unitate intre suflet si trup. Ceea ce il face frumos este caracterul lui interior. Daca asculti de Cuvantul lui Dumnezeu imprumuti din caracterul Lui.El ne invata sa fim buni,plini de dragoste fata de semenii nostri, rabdatori, credincisi.Eu cred ca cea mai mare virtute este credinta in Dumnezeu.De aici izvorasc darurile Duhului Sfant in fiecare credincios. Dumnezeu este dragoste.
Vointa buna; cea care il face sa aleaga totdeauna ce-i mai bun pentru sine, fara a dauna celorlalti.
Iubirea.Iubirea este cea mai mare virtute, calitate a omului.Asta ne mai tine in viata,cu un rost, ea ne face sa fim mai fericiti, mai luminati.Ea ne face sa fim oameni. Iubirea.
Constiinta! Ce ar fi omul fara constiinta? Constiinta ne ofera statutul. Datorita constiintei putem vorbi de virtuti, ea le scoate la iveala.
Hmmm, cred ca ar trebui sa fie modestia din sufletul fiecaruia, toate celelalte 6 pacate capitale au ca punct de plecare mandria si conform analizei energetice, mandria este cel mai grav dintre pacate.
Rabdarea si cumpatarea in secolul vitezei si-ntr-o lume plina de greutati si rautati.
Intelepciunea.Pentru ca daca esti intelept poti fi si bun, si corect, si modest si poti sa faci fata nebuniei in care toti traim.
Eu tind sa cred, ceea mai mare virtute a omului, este inteligenta ne nastem egali, de-a lungul timpului invatam aceleasi lucruri, indiferent ca ne place sau nu, totusi depinde doar de noi cum, sau in ce scop aplicam cele invatate... indiferent de mediul, in care traim.
Alta virtute a omului, pot spune ca e, creeativitatea fara ea nu evoluam, nu creem, nu ne dezvoltam, nu ne modernizam am ramane, la aceeasi mentalitate invechita constructiile au fost inventate de oameni creeativi probabil dietele, la fel ) peste tot, unde calci, gasesti cate o opera, a omului .
Prostia... din pacate e cea mai mare, chiar Einstein spunea 'universul si prostia sunt cert convins ca sunt infinite' deci deduceti si voi...