| RAY a întrebat:

Cei care au slabit rapid au mentinut mai multa vreme greutatea ca cei care au slabit intr-o perioada lunga de timp.


Pe mine ma intereseaza sa aflu care sunt oare motivele psihologice, de ce nu s-au adaptat cei de pe slow mai mult timp?

Nu raspundeti aiurea, nu aveti habar de pshiologie nu raspundeti

Răspuns Câştigător
| gemeni6226 a răspuns:

Eu dupa experienta celor din familie si a anturajului stiu ca cei care au slabit repede s-au si ingrasat innapoi repede deoarece considerau prea mare efortul depus si in perioada aceea mica au suferit ca si-au reprimat dorintele vazind ca au slabit au crezut ca acum isi pot permite deja unele dorinte si apoi nu s-au mai putut opri.Dar cei acei foarte putini care au slabit intr-o perioada mai lunga de timp nu si-au reprimat atitea dorinte si a fost mai usor sa-si mentina greutatea ca in timp indelungat s-au obisnuit mai bine cu reprimarea dorintelor si adoptarea unui alt stil de viata.Deci vorbesc din experienta proprie dar nu pot generaliza.

| RAY explică (pentru gemeni6226):

Si eu de 2 ani aproape tot invat despre alimentatie si sunt de acord, cu cat menti mai mult o alimentatie cu atat ai sanse sa o menti pe viata, pentru ca te obisnuiesti, numai alegi dulciuri, alegi fructe, numai alegi cola si apa plata si tot asa, creierul se adapteaza

| Mosotti a răspuns (pentru gemeni6226):

Ai dreptate, asa am zis si eu acum ca fiind unul din cazuri, dar nu poti generaliza.
Unu poate zice "hai gata.dam jos repede ca nu stau 6 ani, ma chinui putin, si gata am razolvat".
Altul "aaa nu, mai bine sa nu ma chinui tare ca nu as putea, mai bine prefer chin mai mic dar pe termen mai lung".

Problema pe care putin o ating este cauza pentru care s-a ajuns sa tina dieta! Ca degeaba gata, ma chinui putin dar mai lung timp, sau ma chinui tare mai putin timp, daca cauza nu e rezolvata. Ca daca cauza nu e rezolvata recidivezi in ambele cazuri.
Ca daca ai rezolvat cauza intre timp, oricat te chinui sau nu, oricat de repede ai slabi, dupa aia nu mai te ingrasi, ca nu vei mai simti tenta aia exagerata de a manca.
Recidiva arata ca, cauza nu a fost rezolvata!
Astea isi scuze cu chinu mare, mic, lento, nelento slabire.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru RAY):

Nu numai creierul, ci si gusturile.

4 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Oi fi citit tu ca aia care au slabit lent s-au ingrasat mai mult, dar de fapt si ceilalti, intr-o masura mai mica sau mai mare.
Aparent in psihologia lor este ca s-au frustrat prea mult timp la slabirea lenta si chipurile au dat navala sa compenseze frustrarea, nu au mai rezistat. Dar asa poate fi si invers, chinul mult mai mare dar pe termen scurt sa duca la acelasi lucru, sau nu, e relativ.

Daca se ajunge la recidiva, nu conteaza la care din doua cazuri, e clar ca, cauza nu s-a rezolvat! Aia care nu recidiveaza, au rezolvat cauza, e irelevant ca au slabit usor sau repede.
Pentru ca, cauza e insasi pofta aia si foamea sus exagerat.
Daca rezolvi si cauza odata cu slabeala, pe timp ce slabesti chinul scade pe ce trece timpul, iar cand ai slabit nu e un efort sa te mentii, ca de la sine nu mai simti tenta aia de a manca.
Daca dupa dieta indiferent cum e, te ingrasi, e clar ca ai tinut-o degeaba.

Eu am mai zis, ideea nu e sa ocolim cofetaria cum zic multi adica zic total aiurea, ideea e sa intram in ea si sa nu ne vina sa mancam nimic nici daca am vrea. Atunci abia s-a rezolvat problema.
Eu am trecut prin asta, ma trimisese bunica sa ii iau un cremshnit, cand am intrat acolo in cofetarie, numa mirosu ma facea sa imi vina sa dau afara! Era ca si cum as fi mancat 5 prajituri inainte cu 10 min desi eu n u mai mancasem dulciuri de o luna. Am luat un tratament pentru anxietate care doar intamplator a facut si asta, si asa am slabit 17 kile fara nici un efort, nici nu aveam cum sa nu slabesc! Nu mai simtema gustul ca lumea la dulciuri, nu mai puteam manca.
Si dupa dieta m-am mantinut atat timp cat pofta si foamea in plus disparusera.