| Meme10Memu a întrebat:

Cei care cred in evolutie promoveaza cultul mortii?

15 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Cultul ăsta la care cred că te referi are legătură cu valori sentimentale. Dacă ai sentimente pentru cineva, o faci ca să te simți bine, satisfaci o nevoie irațională. Asta nu înseamnă că crezi cu tărie în toate lucrurile iraționale. Nu suntem roboți, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim proști. Dacă iubesc pe cineva, de exemplu și aia moare și nu mai simt că pot să mă îndrăgostesc de altcineva, m-ar alina mult gândul de a îi vizita mormântul și de a veni cu o sticlă de vin și 2 pahare. De acolo ar lucra imaginația care ar fi promovată în acest context real. Practic ești lângă persoana iubită, imaginar, acest lucru contează într-un fel sau altul. În plus, evoluția nu neagă în niciun fel viața de după moarte. După amerindieni există și spiritele animalelor. Deci dacă mergi pe premisa că există spirit, din asta nu se deduce că doar homo sapiens sapiens ar avea spirit.

| Ineys a răspuns:

Da chiar, ce e ala "cultul" mortii? Te referi la inmormantare cumva? Aici depinde de la caz la caz, in special de ce a zis mortu ca vrea sa se intample cu el dupa ce se duce.

| mastadont a răspuns:

La ce te referi prin cultul morții? Poate dacă ai explica mai clar aș putea să-ți răspund.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru mastadont):

Uita-te la prosteala de la noi cu ingropatul, pomenile, samd. O gramada de resurse irosite pentru... ce?

| mastadont a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Sunt de acord. Dacă ar fi după mine i-aș îngropa și larevedere, fără tam tam și alte alea. Sau și mai simplu, direct arși, împrăștii cenușa și pa.

Cremarea mi se pare solutia cea mai de bun-simt. Cu ingropatul ocupi spatiu de-aiurea. Sau - o solutie mai ieftina si mai prietenoasa cu mediul - dizolvarea in acid.

Mda, acum că m-am mai gândit la problemă îți dau dreptate, îngroparea ocupă spațiu și bani. Când mi-o veni rândul mie nu îmi trebuie cruci de marmură albă, nici mormânt betonat și ce alte bazaconii s-au mai inventat. Prefer să fiu cremat și cenușa să o arunce pe un râu ceva.

Sau folosit corpul pentru cercetare medicala. Prefer sa se hlizeasca studentele de la medicina la oole mele decat sa faca bani un ninja barbos pe spinarea mea...

Mda, și asta e o soluție.

| Meme10Memu explică (pentru mastadont):

Se pot ingropa cadavrele si sub terenurile arabile.

Lucrarea viermilor e sfanta. Eu prefer sa fiu mancat de viermi pentru ca face parte din masurile Lui Dumnezeu de curatare. Focul e ceva lipsit de viata. Din cadavrul meu viermii traiesc. La fel si bacteriile pana ce explodeaza cadavrul cand se umfla in sicriu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Focul este sfant, purifica corpul si ofera sansa unei plecari demne din lumea aceasta trecatoare. Cenusa iti poate fi pusa intr-o urna funerara si urmasii sa te tina in vitrina din sufrageria lor.

| Osneros a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cred că înmormântările sunt pentru vii, nu pentru morți. Probabil asemănător cu un ultim gest de respect pentru persoana care a fost.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Osneros):

Da, pentru orgoliile penibile ale mortilor. Cind aud "inmormintare frumoasa" mi se ridica parul in cap. La naiba, prefer sa fiu aruncat la ciini si de banii aia pentru inmormintare si pomana sa fie ajutat cineva care chiar are nevoie, nu sa se dea pomeni unora care nu au nevoie de ele. Mai sunt pe la tara de-astia care maninca numa' la pomenile altora, iar alcoolul si tigarile si le iau din ajutor social si alocatiile copiilor...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, si fumul e sfint. Hai breh, ca dai cu mucii in fasole. Auzi tu, purifica pe naiba. Si acidul e si mai sfint.

| Meme10Memu explică (pentru GabiDumitrescu):

S-a inventat compostul cu cadavre umane care poate fi folosit pentru fertilizarea solului.