Cel mai posibil este ca viseaza ceea ce au perceput cu subconstientul. Chiar daca nu au vazut la propriu ceea ce a fost in fata lor in ziua respectiva, creierul lor este capabil sa creeze o imagine care corespunde aceluiasi tip de forma si de sunet, deoarece subconstientul o percepe. In plus, trebuie sa luam in considerare si cunoasterea. Faptul ca el stie ca acel lucru e o masina de exemplu, il ajuta sa isi compuna o imagine asupra acelui lucru. Nu ma intelege gresit; nu e vorba de o imagine fizica a acelui obiect, ci e vorba de o imagine psihica, o imagine numai de el perceputa. El stie ca acelei forme pe care a compus-o el, ii corespunde numele de masina. Cu ajutorul acelui lucru, este posibil ca el sa viseze. Este foarte posibil ca perceptia - din punct de vedere strict vizual - a lui despre masina sa nu aiba nici o legatura cu faptul ca ea are roti si se deplaseaza in spatiu, din moment ce el nu stie cum arata o roata. Dar o viseaza asa cum o percepe el in fiecare zi. Atunci cand aude motorul, se gandeste la forma. Sper ca te-a ajutat
Orbii din nastere relateaza "vise" palpabile, deseori ca se lovesc, gresesc drumul sau cad intr-o groapa. Fara imaginea acestora, doar conform perceptiilor proprii.
Cei care au devenit orbi mai tarziu, relateaza si vise cu imagini, asemanator noua, dar si "perceptii" asemanatoare orbilor din nastere.
Eu cred ca ei au mai multe visesi mai frumoase si mai complexe, deoarece auzind descrierea unor lucruri trtebuie sa-si imagineze cum arata, iar ei au o imaginatie mult mai bogata decat noi
Inchipuiri ale lor intr-o zi oarecare orice ating orice fac eii isi inchipui cum arata cam cum ar arata lumea si asta viseaza chiar daca nu vad ei isi imagineaza cam cum arata lumea tot ce se afla in jurul lor
ɐuıןɐʇɐɔ.ei nu viseaza ca si noi lucruri reale care chiar exista...ei viseaza tot felul de forme si culori.pe care chiar si daca nu le-a vazut niciodata le produce imaginatie.si mai aud in vise sunete. sper ca te*am ajutat.te pup.
Este o intrebare interesanta!
Orbii din nastere relatau "vise" palpabile, deseori ca se lovesc, gresesc drumul sau cad intr-o groapa. Fara imaginea acestora, doar conform perceptiilor proprii.
Cei care au devenit orbi mai tarziu, relateaza si vise cu imagini, asemanator noua, dar si "perceptii" asemanatoare orbilor din nastere.
Parerea mea despre vise este urmatoarea: visele sunt proiectate de creier, in timpul somnului, cand creierul face "intretinerea", sortarea si stocarea informatiilor. Visele sunt acele informatii care necesita in plus interventia constientului logic, fara care creierul nu-l stie administra si stoca corect.
Ca urmare, deoarece orbii percep mai mult "palpand" imprejurimea, in "vise" le vor aparea aceste perceptii, dand impresia experientei originale.
anonim_4396 întreabă: