Meniurile zilnice trebuie să fie astfel alcătuite încât să cuprindă toți factorii nutritivi, în cantități și proporții adecvate.
Porțiile alimentare recomandate de nutriționiști au un caracter orientativ, se poate să nu mănânci un aliment într-o zi sau să depășești consumul altuia, compensând astfel diferențele în zilele următoare. Poți să înlocuiești un aliment cu altul, dar numai in cadrul aceleaiasi grupe. De exemplu, consumul mare de făinoase poate fi compensat cu un consum mai scăzut de pâine și invers.
Caută pe Google, piramida grupelor de alimentare. Din păcate nu-ți pot atașa prin TPU cursurile de la Nutriție și Dietetică din anul II.
O seara bună!
O explicatie pertinenta o poti gasi in acest articol :http://www.libertatea.ro/......60581.html
Pai sa vedem organismul foloseste energie din fructe si cruditati un timp apoi el cere si grasime, proteine ce in plante le poti gasi da mai greu atunci te simti obosit, el se consuma singur, parerea mea proteinele ajuta mult la slabit pentru ca slabeste si ea senzatia de foame una e sa manci o friptura alta e sa manci 5 mere sau 10
Intrebarea ta e buna, oamenii de stiinta spun ca consumul de carne gratar fara ulei a adus creierului mai multe proteine ca cea cruda cea ce a facut sa se mareasca volumul creierului in timp, bine prjairea in ulei e toxica, fierberea si aia pentru legume cred cel mai bine crude legumele si carnea la gratar fara ulei, grasimea devina toxica prin prajire
.Eu nu mananc carne apropae deloc. Niste alimente foarte sa sanatoase sunt ciupercile, nucile, soia etc. Sunt de acord ca lactatele sunt indispensabile organsimului intrucat contin calciu.
Să-nţeleg că mănânci carne atunci când te simţi slăbit?
Nu,nu ma simt niciodata slabit. Eu nu prea mananc carne fiindca mi s-a facut odata greata. Mananc mititei, salam, carnati si din astea, dar in cantitati mici, nu prea ma dau in vant dupa ele.Vara,cel putin cand e sezonul legumelor si ciupercilor nu mananc carne deloc.Sunt foarte sanatos,cel putin asta au zis doctorii,eu personal ma simt bine, nu m-a durut vreodatat inima sau sa lesin. Depinde si de organism. E adevarat, daca mananc grasimi multe, de exemplu imi fac cartofi prajiti si mai pun langa si un ou prajit, nu ma simt foarte bine. Probabil e de la ficat.
Foarte rau din partea ta suntem formati din carne nu din legume, carnea este fb benefica organismului uman, proteina este esentiala unui organism
Stiu,imi doresc sa fi putut manca carne, dar mi s-a facut scarba cand eram mai mic. Poate cu timpul ma voi invata sa mananc.
Sunt vegetarian de 1 an.
Din experienta pot spune ca la inceput orgnismul va avea nevoie de o perioada in care sa se adapteze (mai ales daca mancai multa carne) timp in care te poti simti slabit sau ametit.
Eu ameteam cand ma trezeam brusc de pe scaun, credeam ca am lipsa de fier si/sau sunt anemic, analizele nu au aratat nimic din toate acestea.
Tu în momentul în care ai lăsat carnea la o parte şi ai început să mănânci conştient practic ai început o "cură" de, detoxifiere a organismului. Ori de câte ori noi ne schimbăm obiceiurile alimentare, organismul este tulburat, încercând să se adapteze.
Corpul, în momentul în care te-ai apucat de un regim vegetarian, elimină toxinele şi pot apărea efecte secundare precum balonarea, constipatia, uneori anemia etc.
Oricum felicitări pentru că te-ai autodisciplinat. Sper să nu fie pe o perioadă limitată...
Referitor la ceea ce vrei să afli, un individ sănătos ar trebui să mănânce toate grupele de alimente, o alimentație variată și în mod cert o alimentație rațională.
"un individ sănătos ar trebui să mănânce toate grupele de alimente"
În mod egal? Sau ar trebui să acordăm mai multă atenţie unei anumite grupe de alimente?
Permite-mi să-ţi pun o întrebare suplimentară:
Cum ar trebui combinate alimentele? Unde greşim atunci când se instaleză milioanele de boli?
Lumea ar trebui să înțeleagă că nu numai alimentația deficitară sau în exces duce la apariția bolilor. Depinde mult și de predispozitița genetică de a dezvolta anumite boli. Factorii de producere a bolilor depind și de alte condiții. De exemplu, condițiile climaterice, condiții geografice, condiții sociale, de mediu.
Meniurile zilnice trebuie să fie astfel alcătuite încât să cuprindă toți factorii nutritivi, în cantități și proporții adecvate.
Porțiile alimentare recomandate de nutriționiști au un caracter orientativ, se poate să nu mănânci un aliment într-o zi sau să depășești consumul altuia, compensând astfel diferențele în zilele următoare. Poți să înlocuiești un aliment cu altul, dar numai in cadrul aceleaiasi grupe. De exemplu, consumul mare de făinoase poate fi compensat cu un consum mai scăzut de pâine și invers.
Caută pe Google, piramida grupelor de alimentare. Din păcate nu-ți pot atașa prin TPU cursurile de la Nutriție și Dietetică din anul II.
O seara bună!
Toate astea ca să poată acoperi nevoile organismului din punct de vedere nutrițional.
Mâncarea gătită are avantajele ei. Îţi ia mai puţin timp să o mănânci şi în plus şi organismului tău îi ia mai puţin timp şi energie ca să o digere. Sigur că e bine să mănânci şi crudităţi, având în vedere că unele substanţe benefice sunt distruse prin gătit. E bine să păstrezi un echilibru.
Cu privire la ceea ce mănânci, eu cred că o alimentaţie ovo-lacto-vegetariană îţi oferă tot ceea ce ai nevoie. Eu personal, pe aceasta o urmez. Nu e nevoie să sacrificăm milioane de animale zilnic ca să ne hrănim când putem să nu o facem.
Pai, daca mananci mereu aceeasi mancare, o sa faci o lipsa la ceva. de aia corpul slabeste.de exemplu un vegetarian trebuie sa manance ciuperci ca sa nu faca lipsa de proteine, etc.
in concluzie daca mananci variat ai de toate, daca te axezi numai pe un fel este riscul de a avea lipsuri de vitamine, proteine, etc.
Asa este sunt mai activi dar cruditatile nu ofera proteinele necesare organismului, deci ele trebuiesc comsumate alaturi de alimente precum carne de pui, peste si oua... puterea va fi restabilita si pac pac te simti mai bine