Mulțumesc totuși pentru străduința dumneavoastră de a citi câteva rânduri.
Apreciez elanul și determinarea fizicienilor de a pune în formule și a simplifica absolut orice ne înconjoară.
Mai rămân la concluzia că matematica este doar in instrument care aproximează realitatea și prin urmare lasă loc la nenumărate erori datorate ignorării multor parametrilor implicați.
Nu contest că aveți dreptate. Adevărul plutește în aer. Aș fi putut fi și eu mai tehnic in exprimare, dar am vrut sa scot in evidență faptul că absolut toate fenomenele observate au aceeași origine. Vibrația primordială de afla in toate și totul este vibratie. Timpul este o convenție relativă cu materia și spațiul, prin urmare nu ne va duce în alte dimensiuni. Posibil că știința și religia să aibă nenumărate puncte comune. Exista totuși multi oameni care lupta din răsputeri să le separe. Am emis doar o părere, nu o chestie decupată de undeva. Cred că este un unghi potrivit de vedere din care sa incepem calculele.
Chiar daca opinia mea nu este perfectă, poate conține elemente esențiale. Nimeni nu va deține adevărul absolut, folosim repere pur materiale și analogia in toate teoriile.
Nu insist cu comunicarea. Probabil m-am lovit la cap și aveam impresia că vă înțeleg.
Da, avem dicționare diferite. Cu multi ani in urma aveam și ediția dumneavoastră.
Nu va mai scriu, dar va doresc succes și cercetare.
Steregoi este platit de catre martori sa aduca noi persoane la cultul lor, astfel castiga si el ceva, aceste culte sunt chesti piramidale, cu cat aduci mai multi castigi banii si esti intr o funtie mai mare, manipulare, spalare pe creier, lipsa gandiri critice
http://www.odaiadesus.ro/......ulare.html
steregoi castiga destul de bine, probabil da si pliante prin oras
Da, asta este concluzia corecta, singura posibila, care reiese din conditiile puse de user-ul Steregoi.
Parerea mea e ca ai investit prea mult timp ca sa incerci sa scoti in evidenta o exprimare nepotrivita din partea cuiva si sper ca prin toata acea 'demonstratie' nu ti-ai propus mai mult de atat. Un Dumnezeu-creator nu ar putea fi privit ca facand parte din Univers, in sensul de element inclus in multime, pe cand timpul este o notiune care nu numai ca se aplica Universului, dar nici nu poate fi separata in vreun fel de acesta.
Ca sa eliminam orice posibila discutie pe teme religioase, total inutila si fara finalitate, sa luam in considerare, de exemplu, scenariul unui Univers simulat, in care Big Bangul nu este altceva decat momentul in care a inceput sa ruleze programul. Ar fi ilogic sa spunem ca ipoteticul creator al acestuia ar fi fost in vreun fel limitat in actiunile sale de existenta sau inexistenta Universului creat de el sau ca timpul acestuia i s-ar aplica sau l-ar putea afecta intr-un fel sau altul.
Subliniez, am apelat la acest exemplu doar din motivele amintite, dar si in cazul unui Dumnezeu-creator inseparabil de latura mistica s-ar aplica acelasi tip de rationament.
Bv,bine punctat, sa vedem acum replica, asta daca mai vine, desi ma cam indoiesc
Ma faci sa mi pun un semn de intrebare, Steregoi este un iluminat, a descoperit secretul universului, fii mamdru ca ai putut sta de vorba cu el, ti a dat din ilumimarea lui, bless you!
Mă bucur că ai citit.
Ca să înțelegi ceva, trebuie să îl legi de experiența ta anterioară, cu ceva din ceea ce înțelegi deja. Stau la dispoziția dtale să te ajut să înțelegi tot ceea ce este aici, pas cu pas.
Totuși, nu ai dat o definiție a distanței și a punctelor. Acestea reprezintă elemente observate macroscopic despre care ne imaginăm că sunt așa peste tot. Dar dacă viziunea noastră exclude ceva din ceea ce noi numim spațiu și este tot (Dacă ar mai fi ceva, ar fi definit de spațiu). Nimicul este ceva ce e caracterizat de viziunea noastră despre spațiu. Dar dacă viziunea noastră este incompletă (dacă există lucruri care nu au fost măsurate până acum), atunci nimicul mai este nimic?
Că să înțelegi ceva legat de toate dimensiunile, nu poți să folosești referințe convenționale strict cu interesare materiala. Fizica este o știință extrem de îngustă orientată pe aproximări matematice ale manifestărilor observabile cu ai fără dispozitive.
Teoria pur materialista nu poate nici confirma și nici infirma existența lui Dumnezeu. Nu poți cuantifica esența universului decât dacă iei în calcul toți parametrii implicați, nu doar cei presupuși.
Daca ar fi doar după ce a fost scris in biblie, am înțelege că la început a fost cuvântul. A fost o vibrație care a despărțit lumina(partea energetica, materială) de întuneric ( antimateria).
Materia a suportat o presiune pozitivă de expansiune in vid și s-a declanșat marea explozie (big bang). Apoi a aparut lumina ( și toată energia radiantă) și materia care este temporar stabilizată. Probabil nu a fost unic acest Big Bang, raportat la fenomenele astronomice de migrație înregistrate în ultimul timp. Vibrația inițială există în orice și nu este o neapărat o componenta sonoră. Se pare că vibrația inițială este mult mai complexă decât cunoaștem in prezent. Tot referitor la rezonanță/vibrație, din mecanica cuantică știm că orice particulă materială poate sa rezoneze cu alta particulă asemănătoare chiar de la capătul celalalta al universului. Aceste particule se pot sincroniza in momentul in care se intervine asupra uneia dintre ele. Mai mult o a treia particula care intra în rezonanță cu una dintre ele (experimentul cu fotoni), poate fi chiar teleporta instant către cealaltă particulă.
Dumnezeu are loc printre teoriile astea, dar nu poate fi cuantificat cu doua trei formule din mecanica, pentru a fi identificat.
Mulțumesc totuși pentru străduința dumneavoastră de a citi câteva rânduri.
Apreciez elanul și determinarea fizicienilor de a pune în formule și a simplifica absolut orice ne înconjoară.
Mai rămân la concluzia că matematica este doar in instrument care aproximează realitatea și prin urmare lasă loc la nenumărate erori datorate ignorării multor parametrilor implicați.
Nu contest că aveți dreptate. Adevărul plutește în aer. Aș fi putut fi și eu mai tehnic in exprimare, dar am vrut sa scot in evidență faptul că absolut toate fenomenele observate au aceeași origine. Vibrația primordială de afla in toate și totul este vibratie. Timpul este o convenție relativă cu materia și spațiul, prin urmare nu ne va duce în alte dimensiuni. Posibil că știința și religia să aibă nenumărate puncte comune. Exista totuși multi oameni care lupta din răsputeri să le separe. Am emis doar o părere, nu o chestie decupată de undeva. Cred că este un unghi potrivit de vedere din care sa incepem calculele.
Chiar daca opinia mea nu este perfectă, poate conține elemente esențiale. Nimeni nu va deține adevărul absolut, folosim repere pur materiale și analogia in toate teoriile.
Nu insist cu comunicarea. Probabil m-am lovit la cap și aveam impresia că vă înțeleg.
Da, avem dicționare diferite. Cu multi ani in urma aveam și ediția dumneavoastră.
Nu va mai scriu, dar va doresc succes și cercetare.
Sadrian, mi-ai ridicat mingea la fileu. Acestea sunt concepte la care ma gandesc de multa vreme.
Am gasit ceva intresant referitor la continuum-ul spatiu-timp (ce startrek-ist suna) intr-un videoclip despre cea mai straveche si cea mai puternica rugaciune kabalistica, Ana Bekoach.
Acolo se spune asa (in introducere):
"Traim intr-o lume a timpului si a spatiului. In consecinta, exista o separare intre dorintele noastre si implinirea pe care o dorim. Obstacolele sunt acum libere sa umple spatiul. Haosul poate penetra acel spatiu.
Conceptul timpului intarzie rasplata eforturilor noastre. Timpul creeaza o deschidere ca problemele sa apara. On lumea fizica, exista o frictiune constanta si bariere la fiecare pas".
Cred ca la asta se refera si tehnicile de vizualzare din domeniul dezvoltarii personale. Vizualizand, elimini factorul timp si faci ca lucrurile sa se intample.
Acest continuum spatiu-timp este precum Yin si yang.
Dar oare exista si momente in afara timpului?
Vindecarea are loc in afara timpului, cea realizata prin terapii energetice. Pot sa afirm asta in urma practicarii de peste 19 ani a mai multor tehnici de terapii alternative: yoga, Reiki, Theta Healing, Taiji, Chikung si altele.
Energia sau campul informational care se acceseaza un timpul sedintelor de vindecare vine de la o sursa universala de energie care exista in afara timpului si spatiului, si care alimenteaza mai multe lumi.
Aceasta energie sau acest camp informational este accesat prin niste tehnici specifice sim un acelaso timp, are un caracter neutru si o inteligenta proprie, mergand in organism exact in zonele cu probleme si suprascriind informatia noua, peste cea deja existenta.
Vindecarea are loc in afara timpului, cea realizata prin terapii energetice.
Stop.
Terapii energetice, deci implică energie. O energie înafara timpului. Minunea minunilor.
anonim_4396 întreabă: