| EfraimAshdothabediahKochBar a întrebat:

Ceva este cunoscut in mod fals:aceasta inseamna ca, cunoasterea este in inegalitate cu substanta ei. Dar tocmai aceasta inegalitate este distingerea in genere, care este moment esential. Din aceasta deosebire rezulta anume identitatea ei si aceasta identitate care a devenit este adevarul. Dar ea nu este adevar in sensul ca inegalitatea ar fi aruncata de o parte ca zgura de pe metalul pur(...)ci inegalitatea ca fiind negativul, ca fiind Sinele, este inca nemijlocit prezenta in adevarul ca atare.Nu se poate totusi spune de aceea ca falsul constituie un moment sau chiar o parte componenta a adevarului.(G. W. F Hegel, Fenomenologia spiritului)
Va intrebati de ce Hegel si a sa monumentala opera.Este rezulatul punctelor divergente intre mine si diriginte asupra temei adevarului si erorii.Rationalismul (pe care il sustin) si idealismul obiectiv (sustinut de diriginte) mi-au atras independent de mine si de opiniile mele aceasta tema.Ar trebui sa aplic schema dialectica(afirmare-negare-devenire) in comentariu acestui text sau ar trebui sa-l comentez dintr-o cu totul alta perspectiva? daca da... care?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rationalismul sustinut de tine poate fi influentat de putina experienta a vietii si de impulsivitatea virstei.Nu zic ca ar avea dreptate dirigintele dar cred ca o anumita obiectivitate iti confera avantajul de a judeca la rece, cum se spune, chiar si daca sustii intr-o oarecare masura idealismul.

5 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Ceva cunoscut in mod fals? Nu e pleonasm aici? Spun asta pentru ca "a cunoaste", inseamna a da lucrurilor o interpretare conforma cu adevarul. O postare abundata de elucubratii. Ai gandit-o inainte de-a o posta?

| Vizitiul a răspuns:

Lora,NoChanceForUs, la primul plop pe care-l zariti, va rog, strigati-ma si asteptati sa cobor.

| NoChanceForUs a răspuns:

Nu ma intreb.Esti prea desteapta pentru mine vorbind ineptiile astea fara rost.(tot pentru mine) Cat despre fragmentul dinainte.sincer am citit de 3 ori dar sunt prea prost sa inteleg ceva.

| NoChanceForUs a răspuns:

@Lora poate esti in fata mea, asteapta-ma.

Răspuns utilizator avertizat