| Vizitiul a întrebat:

Chiar avem nevoie de psihologi? Oare taramul fauritor de prosperitate nu se afla in fiecare dintre noi? Avand in vedere problemele cotidiene, conditile mizere si situatia econimica umila, cati din noi isi permit sa viziteze regulat psihologul? Se presupune ca psihologul te sustine moral, dar numai daca cotizezi material. Hmm, nu aveti nimic de comentat aici? Adica, n-o fi si lipsa bunului material o sursa de stres, depresie sau anxietate? Pai, atunci, unde ajungem?

14 răspunsuri:
| Malphas a răspuns:

Şi totuşi, domnişoarele showbizz-ului românesc, stresate de drumul zilnic la coafor, spa şi alte tâmpenii ca să-şi facă freza, să-şi deschidă porii sau să-şi epileze părul de pe spate (n.r. jungla amazoniană), de javrele alea mici şi chele de la ele din genţi, de impertinenţii paparazzi care le fac poze lingându-se cu nuş' ce fotbalist, sau scărpinându-se între picioare, au nevoie de un psiholog (a se citi "cretin care a făcut 9 ani de şcoală pentru a aculta tipe isterice şi babe cu coşmaruri"). Şi îşi permit. Deci, psihologii s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie pentru cei dispuşi să plătească. Nu e chiar o tragedie.

| Eduard a răspuns:

Este o idee, dar nu poti sa o sustii. Nu toata lumea percepe lipsa banului ca motiv de stres etc. Unii exclud banii din viata lor, pe cand altii il vad ca pe un motiv de ambitionare. Psihologul are rolul lui, cum si altii au, dar multi nu isi dau seama. Psihologul de la scoala nu-ti va cere bani si tine cont de faptul ca in copilarie si adolescenta sunt multe probleme care trebuie rezolvate. Daca le rezolvi timpuriu, nu mai ai nevoie pe viitor atat de mult de consiere. Psihologul are rostul lui, dar nu cred ca psihologul trebuie sa intervina in maturizarea oamenilor. Pentru ce ai parinti, rude, prieteni si pentru ce traiesti? Nu ca sa acumulezi experiente? Experientele si intelegerea lor te ajuta sa te maturizezi. In continuare, exista problema perceptiei datorate personalitatii fiecaruia. Fiecare vede problema intr-un mod unic, personal. Deci nu te mira ca fiecare percepe diferit problema happy. Nu psihologul rezolva problemele astea, ci mai degraba socializarea in general. Orice prieten poate deveni partial psiholog, prin insusi faptul ca te asculta.

Sper ca am adus ceva lamuriri. happy Multa bafta!

| noktambul a răspuns:

Ce legatura are virtualul "taram fauritor de prosperitate" cu psihologia?! Tu crezi ca oarecine mege la psiholog pentru ca simte nevoia sa fie sustinut moral pentru faptul ca nu are banii necesari pentru a-si plati factura de curent? Ala care nu are bani de curent nu merge la psiholog pentru sustinere morala, ca nu are vreme pentru asa ceva. El alearga in stanga si in dreapta pentru sustinere materiala! Ca daca ar avea bani, nu ar plati consultatii psihologice, si-ar plati curentul.

| Vizitiul explică:

Avand in vedere raspunsurile date pana acum, o sa va intreb: vizita la psiholog, o necesitate sau un moft?

| Hombre a răspuns:

Păi tovarăşe Vizitiu raportez, daca nu ai bani de psiholog azi, nici mâine si nici pomâine ajungi la psihiatru fără bani.
Musai sa mergi la psiholog sa fii in trend, cât priveste zdruncinătura de la cap nu te mai face nimeni bine.

| Kosuchin a răspuns:

E un moft.Practic, platesti pe unu' sa te aprobe continuu, cat timp ii povestesti impresii despre viata cotidiana si personala.
Waste of munneeeh ~

| CarlaElena a răspuns:

Eu cred ca te integrezi foarte bine in societate si te adaptezi perfect la,, conditiile mizere" din moment ce crezi ca totul se invarte in jurul banilor. Stiu ca nu conteaza parerea mea dar nu m-am putut abtine pur si simplu! Eu nu pot sa inteleg de ce unii oameni care au o parere proasta despre un anumit lucru trebuie neaparat sa-si exprime dezaprobarea fata de lucrul respectiv!

Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.

Interesant, huh?! Acum sa-ti raspund la intrebare! Pareream mea este ca da, avem nevoie de psihologi si cu mult noroc peste cativa ani o sa adoptam si noi regimul altor tari. Acela care-i determina si pe oamenii de rand sa mearga la psiholog si sa nu mai considere ca doar nebunii fac acest lucru.
Vizita la psiholog: o necesitate pentru oamenii care au nevoie sa se descarce si au nevoie de sprijin in situtiile mai grele; un moft pentru cei care au hef sa arunce cu banii pe geam.

Aceasta este parerea mea strict personala! happy

| bebetho a răspuns:

Autosugestia ar trebui să fie psihologul fiecăruia dintre noi. Dacă tot ai nevoie de sfaturi cred că ar fi mai potrivită o persoană în care ai încredere că îţi tratează obiectiv problema, nu una care îţi aprobă mecanic ideile care le începi cu "crezi că ar fi bine.". Dacă nu cunoşti o asemenea persoană şi ai bani de psiholog te duci să vezi ce poatelaughing.
ps:"Arta de a fi psiholog nu se invata, ci se traieste si se experimenteaza, deoarece nu exista un complex de canoane care sa-ti dea cheia misterelor psihice, a structurilor diferentiale ale vietii sufletesti." E.Cioran

| JUSTERINIandBROOKS a răspuns:

Adica sa-mi dea mie lectii de viata o fufa plictisita cu facultatea terminata la FF? Neahh...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde. Unii oameni sunt suficient de bogati dar nu au pe nimeni care sa ii asculte iar la bani nu se gandesc, asa ca platesc pe cineva pentru asta. Apoi, mai sunt persoanele care nu mai stiu ce sa faca pentru a iesi dintr-o anumita situatie, carora la scapa copii din mana de exemplu din cauza lipsei de experienta si a mai multor factori. Ce le ramane sa faca, cine sa ii indrume corect? Stiu ca asa pot apela la o ruda, cunostiinta, prieten dar poate se gandesc ca psihologii, avand o pregatire si studii avansate vor stii ce e corect pentru ei, fara dubiu.
Dar intrebarea mea este: oare cum se ocupa un psiholog de o persoana intrata in depresie din lipsa de bani, din moment ce el cere deci i-o agraveaza?

| NickiMinaj a răspuns:

Dupa parerea mea, e o prostie. problema e ca, in viata asta, e posibil sa ajungi sa vrei si asa ceva.
urasc psihologii in principiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai dreptate în ce spui,doar că nu toţi înţeleg asta.Ceea ce observ e că ai pus problema pe jumătatea ei. Dacă toţi oamenii ar putea să se ajute, sprijine singuri nu ar mai fi nevoie de cei de care spui tu.Majoritatea atunci când au nişte perioade grele în care barca liniştii lor se clatină,au nevoie de cineva care să le redea acel echilibru (o pot face şi singuri,dar asta-i partea a doua ). Psihologii nu doar cu asta se ocupă. Există copii care chiar au nevoie de ei.Şi aici nu mă refer la fetiţe cu crize de adolescenţă.Ci la copii care au tulburări severe de comportament,au probleme în gândire şi dificultăţi în limbaj (copii cu ADHD,sindromul down,copii cu autism ).Ei au mare nevoie de cei de care tu zici că sunt nefolositori. În prima situaţie spusă, se poate spune că este un moft, pentru că teoretic ar trebui să fim în stare să ne ajutăm singuri. În a doua situaţie este o necesitate.

| NickiMinaj a răspuns:

Nu cred ca s-ar descurca un psiholog cu ce zici tu acolo, poate un psihiatru. a, de dat citate din jung si freud, bineinteles.

| mikilaina a răspuns:

Cotizezi materiale pentru ca a fi psiholog este o meserie practica de un om, care are familie, care trebuie sa manance si sa iti sustina familia. Acelasi lucru se intampla si cu preotul. La biserica de ce cotizezi cand biserica este atat de bogata? De ce se fac nunti, botezuri, sfestanie, inmormantari etc etc? Dupa mine, mai toti avem nevoie de un psiholog fiindca nemultumirea, frustrarea, disperarea sunt la tot pasul si practic numai cu aceste sentimente traim.