anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cica din dezordine nu apare ordine, DAR din ordine poate apare dezordine. Totusi asta ar caracteriza materia. Problema este ca singularitatea si parcursul evolutiv se bazeaza teoretic pe sensul urmator: dezordine spre ordine sau organizare. Nu cumva aceasta este inca o dovada ca teoria Big Bang si apoi evolutia sunt teorii gresite?


http://www.descopera.ro/......-sa-o-faca

2 răspunsuri:
| moshulica a răspuns:

Cred ca ai gresit site-ul.
Din ce am citit eu, rezulta destul de clar ca aici nu se poarta discutii stiintifice, mai ales din domeniul fizicii cuantice. Nu multi din cei care intra aici au auzit despre Bing Bang si te asigur ca pot trai foarte linistiti. Oare ai pus intrebarea ca sa ne arati ce preocupari inalte ai tu? Ca raspuns la intrebarea pusa nu se poate da aici, Einstein nu figureaza printre membrii TPU.

| anonim_4396 explică (pentru moshulica):

"pot trai foarte linistiti" pana apar problemele si intrebarile. Ai apasat pe link-ul 'descopera'? Acolo e un articol stiintific. Citind acolo mi-a aparut in minte intrebarea logica de mai sus. Cica Einstein si-ar fi insusit o parte din lucrarile primei sotii. Pai singularitatea avea entropie mare concentrata intr-o sfera subatomica si de aceea ar fi ajuns sa explodeze. Daca singularitatea primara ar fi avut entropie scazuta nu ar fi explodat niciodata. Sau daca ar fi avut entropie scazuta, explozia nu ar fi fost cauzata din interiorul singularitatii primare ci din exteriorul singularitatii primare adica de presiunea negativa din jur. Dar presiunea negativa ar fi fost prezenta inainte sa apara singularitatea. Si cum ar fi aparut singularitatea imediat ar fi fost "rupta" de presiunea scazuta. Singularitatea ar fi trebuit sa acumuleze masa multa intr-un timp foarte scurt pentru a-si mari cat mai repede gravitatia sau forta tare de coeziune nucleara. Dar de unde sau din ce sa fi acumulat masa intr-un timp atat de scurt daca in jur era totul constant si fara vibratie sau fara frecventa sau cu frecventa zero? Din frecventa zero nu poate apare frecventa diferita de zero fara forte externe oscilatorii cu frecventa diferita de zero. Oricat de scurt ar fi fost timpul singularitatea ar fi fost "rupta" de catre presiunea negativa de cum ar fi aparut primele doua particule elementare ale singularitatii. Totusi singularitatea primara asa cum ea este descrisa in teoria Big Bang este o eroare mare pentru ca nu avea cum masa intregului univers material sa incapa intr-o singularitate sau o sfera subatomica. Ca sa apara gravitatie mare trebuia mai intai sa apara o particula elementara mare avand miscare de rotatie in jurul propriei axe si avand gravitatie sau forta de coeziune concentrica suficient de mare care sa atraga celelalte particule elementare mai mici din jur pentru a forma un corp cosmic sau o stea de exemplu. Ori modelul Big Bang pleaca de la particule usoare spre particule mai grele. In practica particulele sau corpurile mai mari si mai grele atrag particulele sau corpurile mai usoare.