| Steregoi a întrebat:

Cica singularitatea big bang era energie densa insa fotonii si cuarcii nu erau acolo sau inca nu erau formati. Singularitatea big bang neavand fotoni era luminoasa adica daca puneai microscopul pe ea se vedea un punct mic luminos? Nefiind fotoni eu cred ca nu se vedea nimic nici o singularitate adica era intuneric total si deci fotonii sau lumina a aparut din intuneric. Cica intunericul e lipsa luminii insa lumina a provenit din intuneric. Pana la urma ce e intunericul?

5 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Singularitatea nu era luminoasa.
Lumina nu a aparut din intuneric ci din anihilarea materiei cu antimateria
exemplu: electron-pozitron.
Intunericul e absenta luminii.

| Steregoi explică (pentru Inferno):

Intai au aparut electron-pozitronul si apoi fotonul?

| Inferno a răspuns (pentru Steregoi):

Prin anihilarea unui electron vu a unui pozitron se obtin fotoni. Si daca particulele au energie cinetica suficient de mare exista o sansa ca fotonul rezultat sa se descompuna la randul lui intr-un pozitron si electron. Deci nu este musai ca o particula sa apara din alta. Si reciproca este valabil.

Dar majoritatea fotonilor au fost produsi prin anihilarea materiei cu antimateria.

| Frank51 a răspuns:

Dupa cum am tot spus, teoriile astea se cam contrazic intre ele si ne incurca foarte mult.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sigur lumina nu e o unda electromagnetica interpretata de ochiul uman ca fiind lumina? Ea poate fi generata pur si simplu. Daca freci doi magneti intre ei, se va vedea ca o scanteie, oare nu e ceva doar interpretat de ochi? Acolo fotoni nu erau.