Educatia apare o data cu dezvoltarea psihica si intelectuala a individului. Cred ca au aparut in ordinea asta: omul, autocontrolul si autoeducatia.
Când omul a văzut că e un animal sălbatic diferit de celelalte,că este mai inventiv, atunci vedem perioada de homo habilis, atunci s-au făcut grupuri căci era mult mai uşor să rezişti la frig.Aici femeile găteau iar bărbaţii se luptau pentru hrană deşi puterea începuse să îi mai scadă omului neluptându-se frecvent.
Au început prin asta să mănânce cu toţii,să ajute.Mă opresc la „să ajute". Acel „eu îţi dau ţie" a implicat şi ideea de muncă în schimbul banilor,cum ar spune Rousseau „Răul,chiar şi raţiunea dezvoltată a apărut odată cu grâul şi aurul".
Când a fost pentru prima dată „Câmpia asta e a mea şi nu a ta"a apărut proprietatea, iar necesitatea omului pentru a fi stăpân printre ceilalţi egali era şi din păcate, educaţia.
Bună,
Educaţia a rezultat din necesitatea omului de a se extinde; eu cred că răspunsul la întrebarea asta este evident.
Păi omul, apoi educația. Că fără om, educația nu-și mai are rost. Ce să educi? Plantele?
avea dreptate einstein cand spunea ca totul e relativ. pana si educatia de care vorbesti tu, e analizata prin propriile noastre perceptii, ca indivizi care apartinem de ACEASTA educatie pe care noi o consideram corecta. ni se par ciudati oamenii salbatici, asa cum si lor li se pare ca suntem noi. si ei se educa, evolueaza. si ei invata sa recunoasca noi plante comestibile, sa construiasca alte adaposturi etc. probabil ca descendentii nostri ne vor privi dintr-un viitor indepartat ca pe niste mamifere primitive, needucate in raport cu acele vremuri viitoare.
Nu cred ca putem vorbi de una care a aparut prima, cel mai sigur este ca au evoluat concomitent. Odata cu trecerea omului printr-o treapta a evolutiei, de la animalul care ne aminteste de maimuta pana la ceea ce a ajuns astazi, si educatia lui s-a perfectionat. Educatia, in parametri normali, inca lipseste la unii Homo Sapiens de astazi
http://irinelpintilie.blogspot.com/
Prima data.in antichitate au aparut dinozauri.acum sunt 2 cai prin care au disparut.fie ca a venit un meteorit pe pamant.fie ca au fost inundatii...iar dupa aceea.cu vreo 100 de ani mai tarziu au fost inventati oamenii. oamenii salbatici. oamenii de rand.sclavii.si cei mai destepti oameni.considerati regi.au fost supusi unor teste.pentru a inventa educatia.. sper ca te-am ajutath.
Oameni. Deoarece sa gandim logik. Sa zicem ca eu sunt un preistorik vreau sa ma incalzesk ca mie frig si nu stiu cum. Poi de nervi iau un bolovan si dau in altul pok skanteia dau incontinu si pok foku. C-am asa. Tre sa gandesti logik. ////FUNDA?!