| Alexitator a întrebat:

Cine a descoperit ca Terra e rotunda?

Răspuns Câştigător
| Velikii a răspuns:

Galileo Galilei.,., el a facut o descoperire de acest gen pentru. care a fost judecat de Papa, istoria asta e tare interesanta, merita citita.

| Alexitator explică (pentru Velikii):

Asta e cel mai bun rasp dar nu mi apare inca funda.

| Velikii a răspuns (pentru Alexitator):

Ma bucur ca te-am putut ajuta.

16 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Terra nu e rotunda, are denivelari/oscilatii si capata un aspect oval (nu in profunzime dar nu e rotunda ca un cerc perfect).

| zdrangoi a răspuns:

Aristotel (384-322 î.e.n.) este socotit ca fiind primul care a afirmat că Pământul are formă rotundă.

Nicolaus Copernic (1473-1543) este primul care a afirmat că Pământul se roteşte în jurul Soarelui, concepţie însuşită şi susţinută mai târziu şi de Galileo Galilei (1564-1642), căruia i s-a atribuit în legătură cu aceasta expresia : "Eppur, si mouve" - "Şi totuşi se învârteşte" (ca o reafirmare a părerilor sale ştiinţifice pe care autorităţile religioase îl obligaseră să şi le renege).

| baal24 a răspuns (pentru zdrangoi):

According to Diogenes Laertius, "[ Pythagoras ] was the first [Greek] who called the earth round; though Theophrastus attributes this to Parmenides, and Zeno to Hesiod."

Deci n-a fost chiar primul Aristotel.

Pai Pitagora a trait cu vreo 3 secole mai devreme.

| zdrangoi a răspuns (pentru baal24):

Adevarat. eu ma refeream la faptul ca nu se stie cu siguranta cine a fost primul.
sunt pareri si pareri.

Asa e, ai perfecta dreptate

| IMC90 a răspuns:

Galileo Galilei parca, motiv pentru care a si fost condamnat)

Inca o dovada a bunatatii bisericiihee hee

| Rapplex a răspuns:

Multi spun Galileo Galilei.Baa, va credeam mai inteligenti.

| heisenberg a răspuns:

Terra nu e rotunda! > http://www.theflatearthsociety.org/forum/ :)) Am dubii daca e pe bune site-ul asta sau e doar un trolling colectiv foarte elaborat dar e incredibil de amuzant felul in care incearca unii sa argumenteze ipoteza ca Pamantul ar fi plat.

| baal24 a răspuns:

Se stia inca din antichitate, dar prima demonstratie practica a fost circumnavigatia lui Magellan.

| Seby80 a răspuns:

Buca mea stanga smug a descoperit laughing

| ynculpatu a răspuns:

Eu si Cristopher Columb

| XISnubirus a răspuns:

Daca lasam indoctrinarile, indobitocirile deoparte si gandim realist si logic, vedem ca era o civilizatie Maya, care stiau cu mi de ani inaintea europenilor, ca pamantul este rotund.De ce europeni si cei din jurul lor au aflat acum cca 500 ani si sau convins prin reusita lui Magellan? Pentru ca in biblie scria ca pamantul este plat,iar cei care au venit cu teoria si argumente ca pamantul este rotund au intrat in conflict direct cu religia si au fost judecati de biserica si condamnati la moarte prin arderea pe rug, pentru erezie si blasfemie, de uni se stie de alti nu.cand au devenit prea multi care credeau in aceasta teorie(unul dintre ei era si cristofor columb care de mult ce credea in ea a facut greseala de a afirmat ca a ajuns in asia si de fapt el descoperise america de sud.) si nu mai putea sa se opuna acestei teori pentru ca aparuse si dovezi clare,au continuat tot prin ardere dar de data asta nu mai ardeau oameni si ardeau bibliile(activitate de care sa ocupat templieri subordonatii papei) pentru a sterge aceasta dovada clara,care putea arunca in negare intreaga biblie.
cristofor columb a fost primul care a pus piciorul pe un nou continet.
Amerigo Vespucci a fost primul care a afirmat ca este vorba de un continent nou.
Fernando Magellan nu a descoperit ca pamantul este rotund, au fost multi alti inaintea lui care au descoperit si a demonstrat teoretic ca pamantul este rotund si au murit pentru asta, Fernando Magellan a fost primul care a demonstrat practic.
acestea sunt date oficiale,,
opinia mea: sunt sigur ca au fost si alti inaintea lor dar au sfarsit rau ori cand au ajuns, ori cand s-a intors.

Întrebări similare