Cred ca biserica pentru ca existau si mai exista multe persoane care sunt in stare sa faca orice pentru bisericaa si pentru religie. Nu ca Hitler ar fi un sfant...
Mai pica tigle de pe bisericile prost construite dar nu cred ca poti compara asa ceva cu Hitler.
Tu ce regilie ai? mi se pare ca tii cu iluminatii din cauza pozei tale de profil.
Sunt deist. Nu este o religie, e credinţă. Aşa cum am menţionat atunci, religia nu e credinţă aşa cum credinţa nu e religie.
Mda, raspund si eu acum, dupa 8 ani. Dar ce ai spus tu este o mare TAMPENIE! De unde scoti cifrele alea tampite? Ce documente ai! In realitate crimele Inchizitiei nu au depasit ordinul zecilor de mii, iar tu vorbesti se 50 de milioane? Ai studiat istorie si Evul Mediu? Ai studiat Inchizitia si Cruciadele? Vorbiti fara sa aveti habar!
Cam mult timp a trecut dar eu nu spun tampenii. As putea sa enumar doar cateva din "actiunile" inchizitiei: prigonirea protestantilor, prigonirea Valdeenzilor pana la eliminarea acestei populatii, Noaptea Sfantului Bartholomeu unde au fost omorati sute de mii de hughenoti. Istoric se "aduna" circa 50.000.000. de oameni in cei aproximativ 1300 de ani de dominatie papala. Inchizitia a facut o buna parte din macelul asta recunoscut chiar si de Vatican. Vrei amanunte, puneti intrebarea de ce toti protestantii au fugit in America la descoperirea acesteia. Cruciadele nu INTRA la socoteala. Vrei adevarul, cauta materiale protestante de istorie veche, nu mai citi ce-ti ofera armata papala, iezuitii.
Sunt protestant.
Nu am absolut niciun interes personal sa apar catolicismul decat dorinta de a spune adevarul istoric. Iar adevarul este unic, nu relativ. Adevarul este ca scrierile protestante au exagerat cu acele cifre si descrieri ale Inchizitiei tocmai pentru ca se aflau intr-un conflict cu papalitatea. Stiu ca protestantii au fost prigoniti de catolici si lucrul asta nu il uitam. DAR, inca odata, Inchizitia nu a fost asa cum ne-o prezinta unii.
Tu vorbesti despre 50.000.000 de crime ale Inchizitiei, dar cea mai mare cifra vehiculata este de 3.000.000, conform apologistului crestin evanghelic Dave Hunt.
De aceea nu inteleg de unde ai scos tu 50.000.000.
Si, totusi, s-a demonstrat ca cifra uriasa a lui Hunt e exagerata. De exemplu, Henry Kamen a aratat ca in perioada 1540-1700 (cea mai activa perioada a Inchizitiei), inchizitia spaniola, cea mai drastica si celebra a condamnat si a executat 826 de persoane.
Daca pui toate aceste cifre in dreptul tuturor tarilor pe un interval de 160 de ani, nu ajungi nici la 3.000.000, daramite la 50.000.000! Din contra, am spus sa punem aceeasi cifra la toate tarile catolice, dar cifra de 826 vine din cea mai catolica tara europeana, unde Inchizitia a avut cea mai mare activitate. Deci... apreciaza tu. Eu nu pot decat sa te indemn la cercetare.
Da, catolicii au gresit imens prin aceasta Inchizitie (nu si prin Cruciade, dupa parerea mea!), prin indulgente si da, catolicismul mi se pare gresit ca dogma d.p.d.v. al unui protestant ca mine. De aceea raman protestant si voi protesta fata de toate lucrurile care mi se pare injuste in ce priveste Crestinismul, mai ales daca acele lucruri mi se vor impune. Dar nu am de gand sa protestez fata de ceva ce nu este adevarat si, mai ales, nu am de gand sa arunc cu noroi intr-o biserica anume alaturi de ateii fanatici care mereu aduc Inchizitia in argumentele lor contra religiei.
Deci, raspunsul meu la intrebarea de mai sus e clar: cele mai multe crime s-au savarsit in numele unor ideologii ATEISTE, umane, cum ar fi comunismul si nazismul. Ambele impreuna au ucis peste 200.000.000 de oameni, mult mai mult decat au ucis toate altercatiile pe motive religioase din toata istoria omenirii. Si cel mai mare criminal a fost Mao Zedong.
Numarul de victime a fost recunoscut chiar de Vatican DAR sigur nu ai fost "atent" la istoria recenta:
In timpul celui de al doilea razboi mondial Papa a fost aliatul lui Musolinii, a aparat fascismul in defavoarea crestrinismului cu multe actiuni fascistoide. Deci Vaticanul este partas nerecunoscut la victimile celui de al doilea razboi mondial care a avut, cate victime? Parca 250.000.000. Ei daca adaugi la cei 50.000.000. persoane ucise de Vatican in 1300 de ani de domnie in Evul Mediu Intrunecat (nu 3 milioane declarate pe net) cred ca Vaticanul are cel putin 100 de milioane de victime pana in anii 1950. P.S. Nu mai citi informatii de pe net ci citeste ceva carti vechi ale protestantilor.
250 milioane victime, in al Doilea Razboi Mondial?
De unde, pana unde.
Numarul oficial declarat este de aproximativ 60 de milioane de vieti curmate.
Ti-ai putea imagina atatea victime, la populatia globului de atunci de aproape 3 miliarde?
Am glumit si eu, nu au murit decat cateva mii si aia batrani de peste 80 de ani, nu? Poate traim in lumi diferite.
Nu, ugh.
Nu am spus nimic de cateva mii, ci aproximativ 60 de milioane.
Stiu ca unii crestini inventeaza conspiratii stupide de pamant plat si antivaccinare, sau ca pamantul are 8000 de ani, dar totusi...
"Stiu ca unii crestini inventeaza...pamantul are 8000 de ani, dar totusi..."
Ai citit gresit ca mai toti, pamantul are atat cat are tot unioversul. viata pe pamant are 6000 de ani.
"viata pe pamant are 6000 de ani."
Simt durere in mijlocul fruntii... oare mi se deschide in sfarsit al treilea ochi?
"Simt durere in mijlocul fruntii."
La "cunoasterea" ta este posibil orice.
Asa, deci pamantul are 13+ miliarde de ani, cat universul...iar viata a aparut, uh, acum 6000 de ani, asa deodata, fara evolutie, fara nimic.
Credibilitate - 0
Citeste noile teori ale "evolutiei" cum ca toate animalele au evoluat in ACELASI TIMP, se vede ca ati uitat sa va reanoiti ultimile teorii ale oamenilor de "stiinta". Tot ce cuprinde natura a fost creatia lui Dumnezeu acum cca 6000 de ani, asta cred crestinii (eu in speta) iar "ultimile" teorii stiintifice privind evolutia arata ca totul a fost facut (evoluat) in aceiasi perioada de timp.
Asa e. Dumnezeu a creat lumea in timp ce noi l-am creat pe el. Adevarul e ca nu poti dovedi sau combate existenta Divinitatii. Dar ca manipularea religioasa e o constructie psihologica e usor de dovedit. Doar sa fii retard sa nu intelegi acest fenomen, care binenteles tine tot de evolutie.