Versetul face referire la pregustarea Imparatiei inca din viata aceasta. Hristos se salasluieste inlauntrul nostru prin Taina Botezului facandu-ne mostenitori ai Imparatiei. Constientizam aceasta realitate a Imparatiei launtrice, pe masura ce progresam duhovniceste, pe masura ce ne desavarsim viata, in Hristos.
Inimile Sfintilor sunt locasuri ale lui Dumnezeu, ale Duhului Sfant. Cand ne rugam spunand "vie Imparatia Ta", zicem de fapt "sa vina Imparatia Ta". Iar Imparatia este viata in Duhul Sfant, care incepe acum si se continua in veci.
Marcu 9, 1: "Şi le zicea lor: Adevărat grăiesc vouă că sunt unii, din cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea, până ce nu vor vedea împărăţia lui Dumnezeu, venind intru putere."
Ce abureala ieftina. Terminati cu bazaconiile... Duhul sfant nu reprezinta nimic, iar popii si acolitii lor nu fac decat sa produca bani pe urma credulilor. Iar tu navarren las-o mai moale ca doar esti si tu tot un obsedat de d-zeu, de fapt daca tot bati site-ul asta de ceva timp in lung si-n lat macar zi-ne si noua ce nume are secta asta din care faci parte si scopul si durata vizitei pe TPU.
Navarre, merci pentru raspuns. Ai de gand sa infiintezi asa o asociatie a credinciosilor liber-cugetatori?
Unii consideră că ideea potrivit căreia Împărăţia lui Dumnezeu este în inima oamenilor a fost predată de Isus. De fapt, Isus a spus: „Iată că Împărăţia lui Dumnezeu este în mijlocul vostru" (Luca 17:21). În primul rând, să ne gândim ce reprezintă inima. În Biblie, inima figurativă se referă la persoana lăuntrică, la sursa gândurilor, sentimentelor şi atitudinii unui om. Poate că ni se pare atrăgătoare ideea ca în inima omului să existe ceva atât de nobil precum Împărăţia lui Dumnezeu, gândindu-ne că acesta îl schimbă şi îl înnobilează pe om. Biblia afirmă: „Inima este mai trădătoare decât orice şi primejdioasă". Oare nu din inima păcătoasă a oamenilor pornesc majoritatea nenorocirilor pe care le vedem astăzi în lume? Cum ar putea Regatul perfect al lui Dumnezeu să provină dintr-o astfel de sursă? Într-adevăr, Împărăţia lui Dumnezeu nu poate să apară din inima oamenilor, aşa cum smochinele nu pot să apară din mărăcini (Matei 7:16).
În al doilea rând, să ne gândim cui i se adresa Isus când a rostit cuvintele consemnate în Luca 17:21. În versetul anterior se spune: „Fiind întrebat de farisei când va veni Împărăţia
lui Dumnezeu, el le-a răspuns" (Luca 17:20). Fariseii erau duşmanii lui Isus. El le-a spus acelor ipocriţi că nu vor intra în Împărăţia lui Dumnezeu (Matei 23:13). Dacă fariseii nu aveau să intre în Împărăţia lui Dumnezeu, putea să fie Împărăţia în inima lor?
In ce sens se afla Împărăţia lui Dumnezeu printre oamenii de atunci, inclusiv printre farisei? Isus era numit de Dumnezeu Rege al Regatului Său şi se afla în mijlocul acelor oameni ca rege desemnat. El i-a învăţat despre Împărăţia lui Dumnezeu şi chiar a înfăptuit miracole prin care le-a arătat ce va realiza Regatul în viitor. Prin urmare, Împărăţia se afla în mijlocul lor într-un sens cât se poate de real.