| LisaJulie a întrebat:

Cine au fost primii oameni care scris despre calatoria in timp? Primii scriitori stiu ca au fost HG Wells si Mark Twain, dar cine au fost primii oameni de stiinta care au studiat posibilitatea calatoriei in timp? Cei mai multi oameni de stiinta considera ca este imposibila calatoria in timp, voi ce credeti?

3 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nici nu stiu ce sa cred, asta e cel mai bun raspuns.
Probabil ca, calatoria in timp e de fapt una fizica intre culoare sa zicem una langa alta.
Intr-un anumit punct in dreptul culoarelor alea cum te uiti pe lateral, pe o axa a timpului e anul 1940, pe altul 1965, pe altul 2024, si tu treci dintr-un culoar in altul de fapt.

Insa nu se stie daca axa ailalta a timpului e aia care a fost pe culoarul tau.
Adica 1940 ala de pe culoarul x, sa fie exact ala care a fost la tine in 1940.

Poate pe fiecare e alt timp si alte evenimente, dracu stie.
Nu se poate spune pentru ca nu se poate cerceta, nu ai instrumentele ca sa poti sa investighezi ceva.
In 1933 venea hitler aici, la aia poate in 33 nu venea hitler.

Ca pe culoarul tau nu prea ai cum sa te intorci undeva care nu mai exista!
Sau intr-un viitor inca neformat.

Asta e o fantezie, nu stiu care au fost primii care au visat din astea, dar asta e adevarul.

Daca mie imi cade maine la ora 12 un ghiveci in cap pe strada. Cum sa ma duc eu de azi in timp maine cand fapta nu a avut loc inca?

| ioana748 a răspuns:

Cei de la Vatican stiu mai multe.

| relian a răspuns:

Ideea asta nu-i de cand spui tu, au scris banui si altii mult mai devreme decat arati tu.
Daca este asa ceva posibil? Nu exista asa ceva, nu este posibil, pentru ca timpul nu exista, desi unia asa spun, eu spun ca timpul este doar p nootiune inventata de om pentru a arata trecerea materiei dintr-o stare in alta, ori ce se intampla cu materia.

Daca timpul ar fi existat ca ceva energetic, sau material, atunci sigur ar fi fost posibil si sa mergi prin el inainte si inapoi.

Nu se poate asta nici macar teoretic, asta aratind ca timpul, este de fapt o simpla notiune.
Bine, sunt unia care or sa sara, stai asa uite timpul pe Pamint este asa, in spatiu este difertit si bla bla.

Asa o fi, dar aia uita ca si conditiile de pe Pamint is diferite fata de cele din spatiu sau de mai stiu eu unde, ca urmarea materia se comporta diferit acolo.

Un ceas pe Pamint poate arata ceva, alt ceas mai stiu eu unde in spatiu poate arata altceva, asta pentru ca conditiile is diferite, ce poate afecta acele ceasuri.

Pina una alta, odata ce nu arati ceva, ce nu demonstrezi, is doar vorbe, teorii.