Termenul corect este instinct. Animalul este programat să supraviețuiască. Constient sau nu,toti avem inradacinat in subconștient acest program vital.
Animalele sunt constiente,ba chiar mai constiente ca noi, pentru ca pot trai in prezent fara sa si faca atatea probleme pe care oricum nu le putem rezolva. Constiinta noastră constă în griji inutile, ca in rest, nu ajungem nicăieri conștientizand, ci doar trăind prezentul.
Statutul de membru nu imi permite sa iti dau mesaj inapoi dar iti raspund aici. Atunci cand Domnul Isus a murit pe cruce El a platit datoria pcatelor tale in TOTALITATE, toate pacatele tale trecute, prezente, viitoare sunt anulate. Nu poti face un pacat pentru care dragostea lui Hristos sa nu fie de ajuns, El te iubeste atat de mult si in timp ce El era rastignit pe cruce se gandea la tine, i-a marturisit lui Dumnezeu tatal tot ce ai facut si pe foaia pacatelor tale scrie clar, ''Platit in totalitate de sangele fiului meu'' Dragostea Lui a facut totul posibil, in momentul in care crezi in El ca mantuitor personal, Numele tau este scris in cartea vietii mielului, Duhul sfant vine sa locuiasca in tine, ai la dispozitie puterea invierii lui Hristos, ai darurile Duhului sfant pe care le vei primi si Dumnezeu a incheiat un legamant cu tine si a promis ca va avea grija de tine pe tot parcursul vietii si ca ti-a rezervat un loc in cer, Odata matuit iadul nu mai exista pentru tine, nu mai poti ajunge acolo nici daca vrei, Chiar El a spus ''Nicidecum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi'' El nu minte. Nu poti fugi de Dragostea lui, poti aduna tate pacatele facute de hitler si stalin si tot nu il poti face pe Dumnezeu sa te respinga, DAR, exista un punct in care omul alege deliberat sa intoarca spatele lui Dumnezeu, Daca omul alege in mod deliberat sa il alunge pe dumnezeu si pe hristos din viata lui, sa spuna ca nu mai doreste sa auda de el, sa ii intoarca spatele si sa plece, in secunda aceea Dumnezeu retrage toate barierele, toate protectiile sale, si omul este lasat in voia mintii lui blestemate, sa faca raul pe care toti stim sa il facem, dar daca este in tine cat de slaba dorinta sa te opresti si sa te gandesti la toate astea, nu ai ajuns in acest punct si poti fi mantuit, CHIAR ACUM daca ii vei spune lui Hristos sa te ierte si ii spui ca ai nevoie de el, poate nu crezi ca ai nevoie de el in viata asta, dar te asigur dragul meu prieten, pe patul mortii vei sti ca ai nevoie de el, dar va fi prea tarziu, odata plecat din aceasta lume, nu mai exista iertare, omul deja a ales.