Ateii considera ca fantomele nu exista si ca cei care sustin ca au vazut fantome au halucinatii. Nu vad cum cineva care nu crede in divinitate ar putea sa creada in fenomene paranormale, adica in niste "divinitati mai mici".
De exemplu tu daca ai vedea o fantoma ce ti s-ar parea mai probabil ca pentru un moment legile fizice au fost suspendate astfel incat o astfel de aparitie sa fie posibila sau ca tu ai o tulburare de perceptie si totul se intampla in capul tau? Uite ca sa dau un exemplu de situatie asemantoare: daca tu vezi la televizor o imagine cu "purici" ce este mai probabil sa fie: niste purici zburatori care trec prin fata camerei de filmat sau o interferenta care a modificat acea imagine pe drumul spre televizorul tau. Poate ca amandoua situatiile sunt posibile, dar care este mai probabila?
Si acum ca sa ajung si la ateism situatia este exact aceeasi ca si cu fantomele ce este mai probabil universul in toata imensitatea lui sa fie creat de o divinitate care din intamplare ii pasa ce ai mancat si in ce zile ale saptamanii, daca faci sex inainte sa te casatoresti, daca cand faci sex cu nevasta-ta te gandesti la alta etc sau ca universul a luat nastere si exista in urma unui fenomen descris de niste legi fizice inca neelucidate pe deplin de actualii fizicieni.
Nimeni nu de pe acest pamant nu poate nega existenta unei divinitati, dar in celasi timp nimeni de pe acest pamant nu poate nega existenta unui ceainic de portelan care orbiteaza in jurul lui Marte. Asta insemna ca acel ceainic exista, pentru simplul motiv ca nimeni nu poate sa-i nege existenta? Eu zic ca NU si ca trebuie sa credem in lucrurile ale caror existenta a fost demonstrata si nu in lucrurile ale caror inexistenta nu poate fi inca dovedita.
Cred ca sunt niste entitati care au avut ceva probleme in viata lor fizica...mai departe cred ca o sa te ajute imaginatia
Ateismul neagă existenţa DIVINITĂŢILOR, nu a fenomenelor supranaturale sau paranormale. Deci tu poţi întreba pe oricine de ce există fantome, nu doar pe atei.
Multumesc pentru raspuns eu credeam ca atei cred doar in stiinta si in tot ce se poate demonstra stiintific si ma asteptam sa mi sa dea un raspuns gen : undele radio afecteza nu stiu ce ioni din atmosfera si creaza aceste fenomene parca asa era dar in fine vroiamun raspuns mai detaliat si am zis de atei pentru ca ii consider putin mai realisti si mai cu picioarele pe pamant
De cand ateii sunt experti in fantome?! care este legatura intre ateism si fantome, asta ar trebui sa ne spuna crestinii, la fel cum ar trebui sa ne spuna si de blestemul faraonului care s-a implinit
Cine e ateu sa imi zica si mie de ce exista fantome.
Nu mai sunt ateu, dar nu exista fantome.
Prostii spui si in intrebare si in postare, de cand ateii crede si se ocupa de fantome, ma mir ca nu i-ai intrebat cum a fost la ligerea moastelor Sf. Prascheva. Batii campii si faci pe desteptul.
AhaPoi nu cred pana nu vad sau nu mi se intampla...am incercat ceva "invocati" si n-am vozut nimic daca mai stiti cum sa ma joc cu focu ziceti.Nimeni nu poate stii nimic cu adevarat e foarte mult de discutat...
Eu personal n-am văzut nici o fantomă, dar știu câțiva atei care zic că au văzut.Nu i-am întrebat de ce cred în fantome și nu cred în zei, n-am avut curiozitatea asta.
Totuși dacă o să am ocazia o să-i întreb sau adcă între timp o să văd o fantomă o să te anunț, până atunci nu te prea pot ajuta.
Nu exista fantome, prietene. Revino-ti, bea un pahar cu apa, trage aer in piept si daca tot mai vezi fantome, mergi la un psihiatru.