Adica corpul meu este universul, doua membre de-ale mele, x1 si x2 fac parte din univers, sunt univers, iar tu ma intrebi ce este mai aproape de un membru al universului, intregul univers sau alt membru al universului!? Raspuns: Intregul univers - cuprinde atat x1 cat si x2
Raspuns: x2 - face parte din univers.
Intrebare fara sens.
Mai copile! Nu stiu ce carti citesti tu, dar cred ca sunt traduse naspa, sau sunt din alea de le distribuie gratuit, pocaitii.
Cosmosul incepe sub nasul tau si nu se termina nicaieri.
Luna e la o distanta cunoscuta si verificata fata de pamant.
Orice alta teorie e SF.
Deci...ce-i mai aproape? Luna, sau nasul tau?
O comparatie ar fi cu o linie (cosmosul) un punct continut in linie (pamantul) si un punct alt punct continut in linie (luna); amu, luna oricat de aproape ar fi de pamant nu poate fi mai aproape decat cosmosul care este insusi pamantul
Terra și Luna fac parte din același Cosmos. Spațiul cosmic face posibilă distanța dintre aceste două corpuri cerești.
ce intrebare. Daca intru in joc si spun Luna, o sa imi zici de cine stie ce stea de la dumniezo din fundul gradinii, aia din varful dealului, daca spun ca e cosmosul, iar imi zici de steaua aia.
Eu zic ca mai aproape e cosmosul pentru ca spatiul vid din cosmos intampina primul iesirea din atmosfera Pamantului.
Luna este departe.
E o întrebare capcană sau ce? La care cosmos te refei? Terra și Luna fac parte din același cosmos.
http://cosmosul.ucoz.com/index/prezentarea_cosmosului/0-4
Stiu ce este, mon vieux. SI de-asemenea am dezbatut acest subiect si pe alte siteuri si aceasta intrebare, practic le-a cam ''blocat'' per moment ratiunea. Gandeste ca nu e greu. Nu degeaba se cheama categoria ''stiinta & filosofie''.
Pai faza e ca intrebarea ta nu e rationala mai deloc, cosmosul reprezinta un total este universul iar luna este doar un mic satelit, deci teoretic terra nu are cum sa fie mai departe/aproape de cosmos pentru ca ea face parte din el.
Pai uite. Eu am 2 maini.Mana stanga si mana dreapta da? Ele, chiar daca sunt o parte a corpului meu, dar au o pozitie si NUMAI UNA SINGURA fata de atat corpul meu, cat si restul membrelor. Deci da, Universul reprezinta totul, dar daca luam separat un corp dintr-insul, de exemplu Pamantul, vom observa ca el prezinta o POZITIE UNICA fata de Univers, respectiv fata si de restul corpurilor din-tracesta. ASA ESTE? Deci, daca Unviersul reprezinta Intregul, cine este mai aproape de Terra? Luna sau Universul? Ma rog, puteam sa zic oricare alt corp ceresc, nu neaparat Luna.
Raspunsul tau e relativ,universul nu e chiar totul,cand zici univers te gandesti la tot ce exista, dar daca sunt mai multe universuri atunci conceptia se schimba, teoretic daca sa zicem ca sunt mai multe universuri iar pamantul il iei separat si il asezi in spatiu dintre univesrsuri atunci universul va fi mai aproape, daca ramane in pozitia acutala teoretic tot universul e mai aproape pentru ca intre luna si terra exista un spatiu, care e in univers.Nush cata logica are.
Nu prea e cretina intrebarea, problema e ca tu nu ai imaginatie.
Intrebarea nu are sens, dat fiind ca toate planetele, inclusiv luna si terra, cat si toate galaxiile formeaza un tot numit Univers, Cosmos..cum vrei tu
Asa e, dar sa luam un corp din Univers. Cine este mai aproape de Pamant de exemplu, Luna sau Cosmos-ul? Indiferent ca sunt din Univers. Practic, sa luam spre exemplu o diagrama Venn-Euler. Sa spunem ca un cerc este Universul si sa luam 2 puncte oarecare in el, x1 si x2 unde x1 este Terra, iar x2 am presupus ca este Luna. Ei bine, Cosmos-ul sau Luna este mai aproape de Terra?
Luna.
Cosmusul este un intreg din care face parte si pamantul.