| Fetitsa123 a întrebat:

Cine imi explica si mie reflectia asta ca nu o inteleg:un continent imbatraneste de indata ce sosim acolo

Răspuns Câştigător
| SWΔG a răspuns:

Adica cum un om imbatraneste(stres, probleme, boli etc.)asa si si continentul e imbolnavit de numarul mare de locuitori, poloarea epuizarea resurselor, defrisarea padurilor...Mai pe scurt, indata ce ajungem pe acel continent, din cele mai vechi timpuri il expluatam la maxim pentru a ne face noua mai bine dar nu ne gandim si la restulsad. Sper ca te-am ajutat!happy

2 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Expresia e datorata pur si simplu descoperirii in sine.Mi se pare o debitare a marilor exploratori(don'Cristobal sau a celorlanti de dupa el,Amerigo Viespuci sau altii).E ceva normal,cind un continent nu exista,nu putea avea virsta si deci, odata cu descoperirea lui, i se atesta existenta si deci intrebarile asupra virstei lui, sau daca nu asta, atunci imbatrinirea lui de la data descoperirii.

| Shammal a răspuns:

"batranetea" unui continent se refera la momentul in care acesta incepe sa fie locuit de oameni; ori se refera la modul de viata al omenilor care este destul de indepartat de natura (continent) si in consecinta il "imbatranim" cand incepem sa-l locuim big grin