| MarioDraghi a întrebat:

Cine imi spune si mie mai multe detalii despre umbra, ce este ea?

4 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

E cum ai întreba cum de vezi ce ai prin cameră când aprinzi lampa. Câți ani ai?

| MarioDraghi explică (pentru T0T):

Eu cred că nu trebuie să dau explicați și detalii despre mine, am pus o întrebare dacă ști să răspunzi răspunde dacă nu ignoro.

| mudokins78 a răspuns:

Umbra este o zonă în care lumina directă, generată de o sursă de lumină, nu poate ajunge datorită împiedicării trasmiterii acesteia prin existența unui obiect opac între sursa de lumină și zona umbrei. Umbra este o proiecție bidimensională a obiectului opac interpus, reproducând cu o oarecare precizie silueta corpului tridimensional. Precizia siluetei depinde de mai mulți factori, dar în primul rând de unghiul sub care se găsește suprafața pe care este proiectată umbra față de bisectoarea conului unghiului solid al difuzării luminii.
Mi-am dat seama ca de multe ori cand imi cert prietenii si pe cei apropiati, ma cert de fapt pe mine. Cand ii motivez sa fie mai buni, ma incurajez de fapt si pe mine odata cu ei si ca daca nu imi plac oamenii din jur, eu sunt cel care trebuie sa se schimbe. Ce motive am sa fiu enervat s-au suparat pe alt om pentru felul in care este el? Sa fie sanatos, eu aleg daca vreau sa fiu in preajma unor anumiti oameni sau nu. El poate sa fie cum vrea el iar eu pot sa fiu cum vreau eu. Nu e motiv de suparare. Decat daca, PROIECTEZ pe el trasaturile mele.
Aceasta fiind umbra mea metaforică.
Succes.

| DIE379 a răspuns:

Umbra este influentata de pozitionarea soarelui (momentul zilei), cand este miezul zilei, ora 12, soarele este pozitionat in centru deci nu vei avea umbra, iar daca soareleneste pozitionat in vest, umbra ta va fi in est