Fiindca ai mai multa incredere in cel ce iti vorbeste frumis, si poate de fapt el nu te place si iti face probleme. Macar ala care te injura nu se praface si sti la ce sa te astepti
Pentru că e mai perfid.
Stă cu "armele" ascunse astfel încât tu să nu fi pregătit să te aperi, și "lovește" fără să te aștepți, sau când te aștepți mai puțin.
Pentru ca vrea sa-si pastreze imaginea de om bun si nu-si arata intentiile reale. Adica e fals si te induce in eroare.
Vorba asta cu siguranta nu se refera la oamenii buni cu adevarat.
Cel frumos e camuflat, iar cel brut il vezi direct magar.
Sti vorba cu paza buna trece primejdia rea?
Mereu e așa. Și nu e vorba de înjurături.
Un om ce știe să vorbească e destul de inteligent.
Vezi ca gresesti , nu inseamna ca esti inteligent daca in fata vorbesti frumos si pe la spate esti in ghirtoi.De fapt om inteligent e ala care iti spune in fata tot, gen daca tu esti prost iti zic esti prost fratele meu evolueaza ca nu esti bine, decat sa-ti zic esti fratele meu ma esti cel mai tare da-mi si mie 100 de lei.Si pe la spate sa zic l-am facut pe prost sa-mi dea 100 de lei.
E diplomat. Iar vorbitul frumos nu este egal cu minciuna. Să știi să vorbești e o artă. Nu poți nega inteligența cuiva doar pentru că te-ai simți prădat.
Oricum, nu s-a dat un context. Însă, dacă se dorește analiza pe text, poezia/ versurile erau foarte grăitoare. Mai mult ca sigur acestea erau sursa de inspirație a întrebării:
"Se fura ca pe strada, vrajeala
Pentru asa ceva s-au antrenat multi ani la scoala
Cine iti vorbeste frumos e mai periculos
Pe strada smecherii ii stiam, aici era pe dos".