| DorelSudoru a întrebat:

Cine la creeat pe d-zeu?(adica cine sunt mama si tatal lui, sau cineva care la "sumonat")
Stiu ca suna stupida intrebarea dar m-am gandit un pic si totusi vreau sa vad ce ziceti...

13 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Ce legatura are creatul cu inventatul?

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Nu ştiu de ce am vaga impresie că doreai să scrii "surmontat".
SURMONTÁ vb. tr. 1. a trece peste un obstacol, o greutate; (fig.) a învinge, a depăși. 2. a sta mai sus, a fi situat deasupra.
(Sincer, nu ştiu ce legătură are).
A, şi cred că mai doreai să zici : "l-a", "un pic".
Am dreptate?

| AvalohAlyn a răspuns:

Dumnezeu nu are creator. Dumnezeu exista dintotdeauna.Trebuie sa existe Ceva care sa exista dintoteauna pentru a da nastere celorlalte lucruri,vietati, fiinte si acesta este Dumnezeu, Creatorul sau Puterea superioara noua.
Numai bine

| wales a răspuns:

Dumnezeu nu poate fi cercetat. Știința înseamnă, lucrurile pe care le putem observa, studia, testa, iar Dumnezeu este infinit. Nu poate un lucru finit să acopere un lucru infinit. Biblia spune că noi cunoaștem în parte, mai exact; suntem limitați '' 1 Corinteni 13:12 ''. Omul nu poate să cuprindă și să înțeleagă în totalitate voia Creatorului, în schimb vrea să cunoască creatorul Creatorului, interesant punct de vedere. Te-ai gândit că poate Dumnezeu nu trăiește într-un spațiu limitat de timp cum trăim noi? Încearcă să-ți imaginezi, de exemplu dimensiunea în care trăiește Dumnezeu. O dimensiune fără limita timpului, nu există ziua de ieri, nu exista ziua de mâine, ci doar azi, prezent continuu. Dacă nu există ieri, ci doar azi, Dumnezeu e din totdeauna. El nu are părinţi, El este părintele tuturor. Chiar biblia ne spune despre ziua eternă:

'' Cetatea n-are trebuință nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze; caci o luminează slava lui Dumnezeu, și făclia ei este Mielul. Porțile ei nu se vor închide ziua, fiindcă în ea nu va mai fi noapte.'' Apocalipsa 21:23, 25.

'' Acolo nu va mai fi noapte. Şi nu vor mai avea trebuință nici de lampă, nici de lumina soarelui, pentru că Domnul Dumnezeu îi va lumina. Şi vor împărați în vecii vecilor.'' Apocalipsa 22:5.

E mai greu de înțeles, dar teoria stringurilor din fizica modernă ne confirmă că există 11 dimensiuni, mai exact 7 dimensiuni pe care omul nu le poate explica decât prin formule, și cine știe de fapt câte dimensiuni există în realitate. Pentru a înțelege mai bine trebuie să trecem dincolo de rațiune, care ne ţine legați să înțelegem principiul Lui Dumnezeu. Omul are tendința să zică; dacă nu percep cu unul din cele 5 simțuri, nu cred. Dumnezeu poate fi simțit și înțeles cu aşa numitul '' al-6-lea simţ '', adică credința.
Concluzia, mai bine să împlinim voia Lui, și după vom înțelege, cum El este etern.

| danut a răspuns:

Uite o mica povestioara: Eu sunt...un lacatus si am un atelier mare cu tot felul de utilaje, strunguri, freze, raboteze, etc. si intr-o zi fac un surub si surubul il fac viu si mai fac si alte suruburi care traiesc intr-o lume de suruburi si spane si alte metale. Oare ce v-a gandi surubul asta despre mine, de unde vin, cine m-a facut, din ce materie sunt facut, oare ce surub m-o fi facut pe mine, samd. In toata aceasta sarada exista o mica problema intre a compara cele doua situatii, aceia ca Dumnezeu m-a creat, nu numai pe mine ca fiinta vie (ceea ce eu nu o pot face cu surubul) dar creat TOT UNIVERSUL cu tot ce este in el. Oare noi putem intelege ce inseamna univers sau ce exista in el? Mai degraba intelege un surub natura noastra umana. Cum iti poti imagina ca ar exista o fiinta umana care ar putea intelege sau sa-ti explice cum este sa fi dinainte de univers si sa te apuci sa creezi un univers? Sigur, in ale intelegerii optez pentru ...surub.

| ramona30 a răspuns:

Pe d-zeu si pe ceilalti zei l-au creat stramosii nostri. Nu isi puteau explica fenomene din natura au creat zei

| MMihai a răspuns:

Ce inseamnă cuvântul /expresia cineva care la "sumonat"? Eu m-am gândit că divinitatea de ordin suprem a universului a apărut prin contopirea a alte 4 divinități. Eu sunt sigur că mă vei întreba și cine a fost tata și mama lor. Nu știu ce să îți răspund la întrebarea asta. Dar ce gândești tu despre problemă asta?

| DorelSudoru explică:

Eu gandesc ca acest lucru ilogic pune inca un semn de intrebare in existenta oricarui zeu...

| TheJeryk0 a răspuns:

Deci este fara rost aceasta intrebare. Odata si odata, tot a aparut cineva din nimic.
Uite sa-ti dau un exemplu. Sa spunem ca mama lui Dumnezeu este bunica... cine a creat o pe bunica? strabunica... si cine a creat o pe strabunica? si tot asa.
Deci pana la urma, nu are sens intrebarea deoarece Dumnezeu exista dintotdeauna.
Eu sunt Alfa si Omega spune bunul Dumnezeu.
Deci - INCEPUTUL si SFARSITUl... ma gandesc ca, inceput nu are. Sfarsit nu are.
Deci. infinitate. cum este o infinitate de numere 0, 543534543543543543535355434. asa este si Dumnezeu.

| aaaaaaaaaaaaa1234 a răspuns:

Nu exista barbosul cerescbig grin Bine ai venit in realitate.

| muzicalBoX a răspuns:

Cu ce te ajuta daca sitii asta? Oricum ziceai ca nu crezii.si inca ceva Dar pe tine cine tea "sumonat"?

| Madalyn a răspuns:

Important este sa crezi. Nu vei primi niciodata un raspuns de la un muritor la intrebarea aceasta.
Nu te lua dupa gura lumii, mai ales dupa individul care a postat anterior ca ii merg degetele pe tastatura fara acordul creerului... daca are.
Tu doar crezi, si ai sa vezi ca Dumnezeu o sa-ti fie alaturiwinking Si nu uita sa-i multumesti Lui de fiecare data cand ti se intampla o fapta buna.
Succes.

| Ineffable a răspuns:

Oamenii l-au creat! "Omul a avut dintotdeauna nevoie de o explicaţie pentru toate lucrurile din lume pe care nu le înţelegea. Dacă nu exista o explicaţie, inventa una." - Jim Crawford