anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cine ne asigura ca exista viata dupa moarte? adica de exemplu mama nu crede in nimic dupa moarte.Crede ca noi traim ca oameni apoi s-a terminat.Eu refuz sa cred aceasta ipoteza deoarece ma cam inspaimanta si prefer sa cred ca exista viata dupa moarte.Deoarece nu cred ca e posibil sa existam doar asa...ca sa existam.Trebuie sa avem un scop in tot universul asta.trebuie.voi ce credeti?

21 răspunsuri:
| alintush15 a răspuns:

Buna1 Pai eu cred ca exista ceva dupa moarte nu stiu exact ce, insa ceva trenuie sa fie.Se pare ca suntem de aceeasi parere!

O zi buna!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De circa 2.000 de nai exista Biblia si nimeni nu a putut sa-i gaseasca contra argumente, apoi mai sunt milioane de motive.
De exemplu, la coliva de la biserici cu Dar si da-i cocosului, in 3 zile o sa sara la oameni, intreaba oamenii pe la tara, o dovada ca sfintinduse coliva trebuie sa exista Dumnezeu.
Apoi, sunt doua feluri de oameni, unii care mor chinuindu-se, cei fara de lege si care regreta ca au gresit, si altii care mor linistiti deoarece au fost drepti in viata lor.
Este de datoria ta sa cauti Adevarul dar si obligatie, mai tarziu vine rasplata.
Tu chiar crezi ca nemernicii si violatorii care nu sunt pedepsiti pe lumea asta scapa nepedepsiti? Niciodata!

| RappaDanny a răspuns:

Dumnezeu ne asigura, sau spune asta din cauza ca nu crede in el.
Gandeste-te putin, daca am fii doar oameni si apoi gata, nu ar trebui sa traiam cel putin cateva sute de ani; Nu e treaba mea, probabil ca nici nu ar fi trebuit sa raspund la intrebarea asta, dar crede-ma exista viata apoi, nu iti pot spune mai mult de atat. Imi pare rau

| queerkulture a răspuns:

O mama atee. Sau mai degrabă nihilistă. Raritate.
Aș zice că " 'om trăi și 'om vedea", dar nu cred că merge în cazul de față.

| laureen a răspuns:

Mama nu e atee, crede in Dumnezeu dar nu in Dumnezeul sugerat de biserica si de biblie.

| AAAdelin a răspuns:

Noi oamenii traim pe pamant pana la o anumita varsta, dupa care noinu murin, doar ca plecam intr-o calatorie din care nu ne vom mai intoarce, undeva foarte departe, lasandu-ne "bagajele" aici, pe pamant.

| hummer24 a răspuns:

Exista viata dupa moarte si o sa ajungem in rai, o sa fie superwinking

| Dreamer a răspuns:

Viata dupa viata?! hmmm, cu alte cuvinte vrei sa spui Rai, sau ceva de genul. Dar ai pus si altfel problema, daca noi deja traim in acel,, Rai'' si nu ne dam seama. Asteptam viata de apoi si speram sa fie acel Rai pe care il visam noi dar, poate...ne inselam. Pentru mine unul, Pamantul nostru mi se pare perfect dintr-un milion de motive pentru care nu mi-ar ajunge ani ca sa ti le spun pe toate. Daca si cand ar fi sa mor, n-as vrea sa fiu un suflet ratacit prin Imparatia cerurilor si sa cant folk cu ingeri pe care nu ii inteleg sau sa joc barbut pe flotari in smoala incinsa, in iad cu un tip pe care l-am mai vazut in filme Horror, SF. Scuza-mi sarcasmul dar imi place sa mananc, sa beau, sa alerg de nebun in ploaie, sa simt durerea atunci cand o merit, sa cant, sa simt pamantul sub picioare, adica imi place viata mea asa cum a fost, este si va fi si nu astept de la Dumnezeu un loc special pentru mine, pentru ca eu deja traiesc in el. Eu consider ca un loc perfect trebuie sa aiba circumstante potrivite dar sa fie plin de imperfectiuni. Cu alte cuvinte, daca eu consider Pamantul, planeta pe care locuiesc a fi un loc perfect, atunci nu as putea spune ca traiesc in rai?!
Just think about it...

| PetreConstanta a răspuns:

Citeste pe net Lumina faptelor bune si vei intelege mai mult Da-i si mamei sa citeasca poate ii lumineaza Dumnezeu mintea Doamne ajuta

| gigel68 a răspuns:

"...Eu refuz sa cred aceasta ipoteza deoarece ma cam inspaimanta si prefer sa cred ca exista viata dupa moarte..." tocmai de aceea oamenii cred ca dupa viata mai exista o viata, pentru ca ii inspaimanta. oamenii prefera sa auda ca dupa o viata in care traiesc ca sclavii or sa "mosteneasca imparatia cerurilor", dar nu-i chiar asa, aceasta imparatie inca nu a fost descoperita.
@Critical, "... Apoi, sunt doua feluri de oameni, unii care mor chinuindu-se, cei fara de lege si care regreta ca au gresit, si altii care mor linistiti deoarece au fost drepti in viata lor...", pot sa adaug ca mai sunt 2 feluri de oameni, cei care mor linistiti dupa ce si-au facut de cap, au facut tot ce au vrut, si-au trait viata pana in ultima clipa si NU regreta ca au gresit, si restul (adica cele 2 categorii descrise de tine).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Laureen,nimeni nu te poate asigura; eu pot doar sa te asigur ca ce spun este real, am vazut.Noi existam si inainte de a ne naste,si dupa ce corpul nostru, fizic, moare.Noi,de fapt sintem un suflet calator.Scopul nostru, aici pe pamint, este de a cunoaste.Venim de departe,traim,fizic,pe pamint,invatam,atit cit am fost sortiti sa o facem si mergem,intr-o alta lume,foarte asemanatoare, dar si foarte diferita, ca mod de viata. Dumezeu sa te apere.Numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fireste ca exista viata dupa moarte. Tot ce trebuie este sa avem grija sa o dobandim. Nu e suficient sa credem in ea. In Rai nu se ajunge automat. Sa nu uitam ca exista si a doua variana, mai intunecata, dar tot vesnica. Trebuie multa rugaciune, fapte bune, milostenie, spovedanie, impartasanie si iubire multa pentru Dumnezeu si pentru intreaga Sa creatie.

| bluebios a răspuns:

Sunt o multime de oameni de stiinta care pot sa te asigure ca nu exista nimic dupa moarte argumente sunt foarte multe si nu are rost sa le enumar aici. Inteleg foarte bine ca te inspaimanta moartea, la toti ne este teama de moarte pentru ca toti avem instinctul de conservare. Din pacate faptul ca noi credem sau nu credem ceva este independent de ceea ce este real. Daca totusi gadesti la rece, faptul ca nu exista nimic dupa moarte nu are de ce sa fie atat de inspaimantator sau cel putin nu are cum sa fie mai inspaimantator decat ideea de a fi ceva necunoscut dupa moarte. Daca nu existi nu ai cum sa suferi si nu ai cum sa mai regreti ceva, dupa moarte te vei simti la fel ca inainte sa te nasti. Ai cumva vreo amintire de dinainte de nasterea ta? Ai simtit cumva vreo durere sau vr-un regret? In mod sigur nu pentru ca nu existai. Deci vezi ai mai trecut odata prin "experienta inexistentei" si nu a fost chiar atat de rau. Daca totusi nu te poti impaca cu realitatea si cu acest concept real despre moarte poti foarte bine sa apelezi la religie. Multi oameni o fac si probabil pentru foarte multi este linistitoare ideea de viata vesnica dupa moarte alaturi de Dumenzeu in Rai.
Totusi gandeste-te la un lucru cand suntem aproape de moarte ne agatam de cateva zile, iar cand suntem tineri si sanatosi pierdem ani intregi aiurea.

| houyhnhnm a răspuns:

Nu are cum sa te asigure cineva ca exista viata dupa moarte. E o chestie personala, depinde de convingerile fiecaruia. Iti zicea bine cineva de mai sus, "tu preferi sa crezi" pentru ca varianta cealalta "te inspaimanta". Asta nu e credinta adevarata, e o forma de a te "minti frumos". Eu de exemplu nu cred, si nu mi se pare nimic inspaimantator in faptul ca nu mai exista nimic dupa. Dupa cum zicea Richard Dawkins intr-un documentar, noi suntem cei norocosi pentru ca murim. Cei mai multi oameni nu mor, pentru ca nu se nasc. Gandeste-te la toate variantele in care genele noastre ar putea fi permutate. Numarul oamenilor care ar putea fi aici in locul tau este mai mare decat numarul firelor de nisip din Sahara. Gandeste-te la evenimentele care au trebuit sa se intample ca tu sa fii aici. Eu cred ca ar trebui sa te consideri norocoasa. Ce vrei mai mult de atat?

| Filip23 a răspuns:

Nu te asigura nimeni. Fiecare cauta si, in general, ajunge pe una din cararile batatorite de alti cautatori : oameni de stiinta, budisti, crestini, vreun grupusor care "detine adevarul " (sunt multe). Cred ca cine se opreste la domeniile exotice, la fascinatia imaginilor telescopice sau a unor fenomene greseste. Scopul poate sa fie foarte simplu, lipsit de exotism si stralucire; altfel ar insemna ca sarmanele fiinte lipsite de hrana, de educatie, de informatie, sa fie lipsite de sansa si de scop.

| gigel68 a răspuns:

@Dreamer, bine punctat

| A3tius a răspuns:

Pur si simplu, asta e o intrebare pe care gandirea umana nu o poate percepe in adancurile ei. Totusi, faptul ca in fiecare cultura exista viata dupa moarte, inseamna ca chiar exista. Pentru unii este Paradis si iad, pentru altii Reincarnare, dar exista... sau, poate ca frica de moarte, de ceea ce se ascunde dupa, ne face sa credem ca nu s-a terminat... ce e cert este ca, dovezi concrete nu prea sunt.

| laureen a răspuns:

@Dreamer, bluebios, houyhnhnm. raspunsurile voastre mi-au dat fiori.va dau dreptate

| bluebios a răspuns:

@laureen Hei stai linistita daca ai grija de sanatatea ta si porti centura de siguratawinking mai ai inca multa vreme de stat pe aici. Esti abia la inceputul vietii te asteapta inca multe experiente interesante, mai inca multe cunostinte de acumulat. Traim intr-o perioada in care se fac multe progrese stiitifice. Gadeste-te ca din 90' pana acum sperata de viata a crescut cu 10 ani datorita progreselor medicale. In plus a cescut si calitatea vietii pana la varste inaintate. Exista operatii estetice care ne fac sa aratam bine pana la aproape la orice varsta. Probabil cand o sa ne vina noua randul speranta de viata o sa creasca substatial. Sfatul meu este sa nu te mai gadesti la moarte pentru ca momentan sunt alte lucruri mai importante in viata ta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"Eu refuz sa cred aceasta ipoteza deoarece ma cam inspaimanta si prefer sa cred ca exista viata dupa moarte."
Ceea ce preferi tu sa crezi nu se va lovi niciodata cu realitatea, iar scopul vietii il facem singuri, n-o sa recunoasca nimeni ca am venit haotic si aleatoriu pe pamant, iar tu "refuzi sa crezi aceasta ipoteza pentru ca te inspaimanta."
E suficient refuzul din postarea ta ca sa-ti mai zic ca a fost si inutila din moment ce refuzi alte teorii.Ce cred eu?(de parca mai conteaza) Eu sunt ateu, am un crez mai ciudat despre viata si incerc sa-l respect.Bye

| littleblackgirl a răspuns:

Si eu refuz sa cred aceasta ipoteza, deoarece nu cred ca Dumnezeu ne-a creat ca mai apoi pur si simplu sa disparem. Adica poate doar fizic vom "pleca" de aici, dar spiritual eu cred ca vom evolua, vom merge intr-un loc poate mai bun, in care toti oamenii sunt egali.
Tind sa cred putin si in reincarnare, pentru ca daca ar fi sa existe viata dupa moarte, noi, ca "spirite" ca sa zic asa, nu am putea rezolva toate problemele noastre dintr-o viata.
Acum fiecare crede ce vrea, nici eu nu sunt 100% convinsa ca exista lucruri precum reincarnarea, dar explicatii stiintifice nu gasesc.
Sa ai o zi buna!