| victor333 a întrebat:

Cine poate sa mi spuna niste ecuatii sau intrebari la care oamenii de stiinta inca mai lucreaza sa le rezolve? care sunt lucurile care ar putea ajuta omenirea si nimeni nu a gasit codul... vreau raspunsuri concrete cu ex si eventual linkuri

24 răspunsuri:
| victor333 explică:

Daca prostia ar durea u ai fii in chinuri groaznice...

| RAY a răspuns (pentru victor333):

Si eu cred in evolutia universurilor exact ca in teoria lui darwin

| RAY a răspuns:

1 ce a cauzat acel big bang?
2 oare mostenim genetic si unele calitati are parintilor nostri?
3 de ce culoarea pieli este transmisa genetic daca a fost dobandita doar la nivelu pieli?

| victor333 explică (pentru RAY):

Nu e transmisa genetic exista cazuri cand ambii parinti au fost negri si copii albi si imbels, de mosteniri genetice e clar ca se poate vedea cu ochiu liber sau prin bolile cu care se nasc unii copii, iar big bangul e ca o nastere a unui univers dintr un altu sau mai mulet, noi practic traim in multiversuri

| anonim_4396 a răspuns (pentru victor333):

Aia ce spui tu se numeste alibinism parca si cred ca este un defect cromozomial. Daca big bang-ul a dat nastere universului ''acesta'' cel ''mama'' din ce a mai aparut? Am vazut undeva ca cica big bang-ul a aparut din nimic, ca cica este posibil din punct de vedere fizic, eu unul stiu ca energia nu poate fi creata sau distrusa ea este doar transformata, deci nu stiu cum s-a putut creea un big- bang de la sine, in continuare este una dintre cele mai mari dileme ale lumii si in continuare va fi.

| victor333 explică (pentru anonim_4396):

Tu ti ai raspuns singur...cel mama a aparut si el din altul nu e un capat sau un sfarsit ci doar perceptia si contextul in care esti te fac sa zici asta gandeste te ca u esti limitat dar acceptandu ti limitele ajungi sa vezi dincolo de ele sa le inglobezi sa le intelegi...

Hmmm nu stiu ce sa spun, m-am gandit si eu la o teorie asemanatoare, am facut asemanarea dintre un atom si un sistem solar.Si ma gandeam ca poate universul nostru este si el de fapt o parte dintr-un intreg dintr-un alt univers,dar mi-i se pare prea indrazneata, totusi ma gandesc ca totul ar trebui sa aiba un inceput, un punct despre care sa se poata spune ''de aici in colo nu e nimic''Cred ca oamenii sunt prea limitati pentru a concepe ceva care ne depasete, nimic nu este cert, sunt doar ipoteze.Eu unul consider ca universul a avut nevoie de un Creator, bine inteles asta nu cred ca exclude existenta mai multor universuri.

Cine l a creat pe Creator? bunica? nu exista de aici incolo nu e nimic e si demonstrat ca spatiul vid fara nimic in el are masa are energie deci nu exista ceva absolut... dacat ca perceptie e o limita psihica care trebuie inteleasa tu cand te gandesti la toate astea te raportezi la tine la propriul corp care face si el parte din univers/multivers de asta e greu adevarul e ca stii si nu stii in acelasi timp depinde de context si de felul in care actionezi pe ceea ce simti.e clar ca multe nu depind de tine dar nu te exclud u esti acolo

| relian a răspuns (pentru victor333):

Ai vazut tu din doi negri sa iasa copii albi? Eu sincer nu am vazut asa ceva si nici nu am azuit.Si daca cineva spune asa ceva atunci cred ca sint povesti sau anomalii, ori copii cu deficiente, albinosi si alte alea.Sau din 2 albi sa iasa copii negri fara ca in familia lor sa fi existat cineva negru eu nu prea cred basme de genul asta. Iara cu multiuniversuri si aia e poveste.Cine poate demonstra ca exista multiuniversuri? E doar teorie asa cum si religiosi au teoriile lor.Atunci cind se vor demonstra da putem discuta clar pe tema asta. Pina una alta povestile astea cu bigbang si multiuniversuri aduc doar bani in buzunarele unora care le este lene sa dea cu sapa si sau gindit ca e mai comod pentru ei sa dea din gura.Ce nu-mi plac mie teoreticienii astia.Eu nu leas da absolut nimic.Ok cind vii u o teorie si apoi o si demonstrezi, arati clar uite asa e da te platesc. Daca eu lucrez undeva si fac rebuturi patronu ma da afara.In schimb vad ca pe astia multa lume ii tine in brate desi azi spun ceva si maine vin cu alta teorie, ca stai aia nu era buna.Pai frate pai ce eu te tin sa ce? Naspa eu nu cred in balariile lor si nici nu imi pun astfel de probleme deocamdata.

Un Creator nu are nevoie de cineva ca sa poata fi creeat, este infinit si nu poate fi conceput asa usor pentru ca noi suntem finiti. Poti spune care este ultimul numar? La fel nu poti spune cand a aprut creeatorul, notiunea''timp'' se aplica universului in care traim al dimensiunilor noastre limitate. Daca Creatorul ar fi fost creeat(presupunem prin absurd)el nu ar mai fi fost infinit iar teoria ca exista Dumnezeu este falsa.Un Dumnezeu ar putea exista daca s-ar putea gasi o forta omniscienta omniprezenta si omnipotenta.Ei bine oamenii de stiinta au gasit niste particule foarte interesante care indeplinesc astea trei.Nu stiu exact despre ce e vorba, sunt idei vagi inca ma mai documentez despre asta.
Dupa cum spunea si relian nu putem inca dovedi mare lucru sunt doar ipoteze dar eu o iau ca pe o conceptie.

Ipotezeke astea ti au dat pc ul pe care scrii acum iar in 2014 probabil se va dovedi si teoria multiversurilor---http://www.youtube.com/watch?v=nZiROWO6iVs---dar de aici pana la un creator gen zeus, thor, Dz e cale lunga si trebuie sa ai o minte incetosata ca sa crezi asa ceva...

laughing cand or sa mearga ei acolo si o sa aduca oameni din alte universuri o sa cred. Sunt doar ipoteze bazate pe unele idei,nimic nu e cert,poti afirma sus si tare ca ar putea exista dar nu se poate dovedi. Daca stam sa ne gandim bine putem spune ca noi de fapt nu existam,ca lumea in care traim e o proiectie,ca de fapt noi dormim si visam ceea ce facem acum.A fost doar un exemplu care nu se poate demonstra dar din punct de vedere logic nu e exclus.
De ce spui ca cei care cred intr-o divinitate sunt incetosati? Ti se pare ideea ca totul a aparut din nimic(LOL) si ca suntem o parte mai mica dintr-un alt univers care la randul sau este o parte dintr-un alt univers esi asa mai departe,dar daca stam sa ne gandim bine, pana la urma trebuie sa fie un univers din care sa inceapa totul, ideea existentei unei infinitati de universuri cred ca deja pare cam o idee a ''unei minti incetosate'' nu-i asa? Pentru ca infinitatea nu apartine de domeniul nostru ceea ce este infinit nu putem concepe pentru ca in aceasta ''lume'' fizica finita totul are nevoie de un inceput, daca afirmi ca exista o infinitate de universuri deja ai intrat intr-o lume ca sa spunem asa non fizica iar daca poti afirma asta nu vad de ce nu ai putea afirma existenta unei forta infinita, omniscienta, omniprezenta si omnipotenta.

Infinitul fara ceva0, 1 la suta finit nu ar exista deci nu exist aun punct fix e doar o chestie de psihic pentru ca u te raportezi la propriul trup la propria nastere la propria experienta de viata---iar nimic nu exista e si demonstrat stiintific ca pana si in vid unde nu s atomi ori altceva exista energie, masa care a fost cantarita e descoperit recent. Daca u nu poti sa admiti ca psihicul uman da rateuri si ca poate sa se insele atunci e grav eu nu zic ca nu e dz dar zic ca e la fel de mult precum exista si mos craciun asta una la mana iar de partea a 2 0a e clar ca si pe dz (care e si rau si bun nu cum zic religiile din ziua de azi)el ar fi trebuit sa apara din altceva si tot asa... piedica omului e chiar el cand se gandeste la chestii din astea el uita sa se includa si pe el cand face introspectia...

| victor333 explică (pentru victor333):

Si inca ceva omul se identifica cu dz ceea ce e o aberatie in primul rand multi oameni sunt de mii de ori mai buni decat ori ce dictator celes iar 2 la mana nimeni nu i atot puternic...pt ca ce inseamna a tot puternic? cum definesti si in ce ocntext il pui?

Deci cand spun infinit ma refer la un lucru al carui sfarsit si inceput nu il putem concepe.Am mai dat exemplu' asta imi poti spune ultimul numar pozitiv? Chiar si intre 1 si 2 exista o infinitate de nnumere zecimale.Infinitul exista, nu e nicio ''chestie'' de psihic.Cand m-am referit la ceva omnipotent, m-am referit la Ceva ce poate totul nu la o fiinta umana, nu am spus ca omul se identifica cu Dumnezeu. Fizicianul Heisenberg a ajuns la concluzia ca evenimentele cuantice nu pot fi prezise, toti electronii liberi se comporta ca si cum ar fi influentati de o forta exterioara.Acesta este principiul incertitudinii.Malcome Browne a descoperit o forta ce conecteaza doi electroni liberi si dovedit ca poate fi ETERNA pentru ca este prezenta in timpul nostru dar nu si in scurgerea timpului.Fiecare particula care elibereaza energie se conecteaza la aceasta forta eterna.Totul in afara sistemului nostru solar este alcatuit din corpuri ceresti toate eliberand electroni liberi, radiatii, lumina etc.Astfel se dovedeste ca aceasta forta este prezenta pretutindeni in univers, adica este OMNIPREZENTA.Iar daca aceasta forta a creeat totul din nimic inseamna ca este OMNPOTENTA.S-a mai facut un experiment cuantic prin care s-a dovedit ca lumina (un electron liber) este un observator al mediului sau.Aceasta stia cand este observata si cand nu.A aratat ca este dotata cuinteligenta reactionand la stimuli vizuali.Asta e prima dovada ca forta asta e OMNISCIENTA.Prin dispozitivul STI, un fizician Roger Vogelsang parca a demnostrat ca exista cunoastere suprema in forta ce conecteazatoti electronii liberi.Asta inseamna OMNISCIENTA.Sunt lucruri grele,dificil de conceput,dar nu basme cu universuri paralele inspirate din BEN TEN.
Religile afirma multe,nu dau doi bani pe religii singurul luycru care conteaza pentru mine mine este Biblia adevarata care este cuvantul lui Dumnezeu. Faptul ca exista multe religii nu inseamna ca crestinii sunt niste ipocriti fanatici etc. Daca studiezi cu atentie crestiniise roaga la un Dumnezeu care nu se vede,nu cum faceau grecii,egiptenii, babilonenii, hidusii etc.
Fiecare om se naste cu instinctul ca exista o forta superioara omeneasca, si si-au exprimat-o in diferite moduri, astea nu inseamna ca sunt inapoiati si debili sau paranoia.Nu judeca pe ''dz'' dupa oameni sau dupa ceea ce fac ei.

1-daca nu ar exista religiile=nu ar exista dumnezeu
2-nu exista nr 1 sau 2 ele sunt reprezentatii ale psihicului tau dar ele nu s batute in cuie...
3.-basmele alea vor fi confirmate cat de curand ma refer la multiversuri, bine daca stai sa te gandesti putin e si logic dar multi din noi nu gandim...

| victor333 explică (pentru victor333):

La 1 inca ceva asta nu inseamna cu u nu ai putea sa ti creezi un dz da e la fel ca si cum ti ai creea un prieten imaginar

Habar nu ai ce e o religie.Animistii nu au zeu suprem ei cred ca totul este format din spirite.Anyway,treaba sta altfel ''daca nu ar exista religiile=nu ar exista dumnezeu''de fapt daca nu ar exista Dumnezeu nu ar exista religia crestinismului.Maaa nr 1 si numar 2 nu sunt reprezentatii ale psihicului, stii macar ce este psihicul? Ce vor fi confirmate? Cum vor putea dovedii? Au dovada in mana? Am mai spus; sunt teorii care nu pot fi dovedite pentru ca dovada lipseste sunt doar ipoteze.Mai usor cu lmbaju' asta flegmatic nu ma impresioneaza.
Cand vei putea face distinctie intre religie si Dumnezeu atunci sa-ti dai cu parerea despre ele.Eu nu am prieteni imaginari, te rog frumos fara jigniri sau asta e modul tau civilizat de a-ti expune parerea? Sau virtutile au de-aface cu ''religia''?
Te salut din mers.

Keep walking...

Sa stii ca nu esti amuzant deloc.Parasesc conversatia pentru ca vad ca te dai rotund ca marele savant si de fapt esti praf.Nu ma intereseaza pe mine ce crezi sau ce nu crezi si nu vreau sa-ti dovedesc nimic pentru ca stiu ca oricum nu te intereseaza, si mai spuneti ca noi suntem indoctrinati.Sanatate numa' bine. Ceaules!

| Azµre a răspuns:

Cele șapte probleme ale mileniului II, stabilite de Clay Institute din Cambrige, Massachussetts, sunt următoarele:

P versus NP
Conjectura lui Hodge
Ipoteza Riemann
Existența "golului de masă" Yang-Mills
Problema de existență Navier-Stokes
Conjectura lui Birch-Sinnerton-Dyer
Conjectura lui Poincaré - singura rezolvată.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Probleme_nerezolvate_ale_matematicii

Cele trei probleme celebre ale antichității, rămase încă nerezolvate, sunt probleme de construcție geometrică ce trebuiau să fie rezolvate doar cu rigla și compasul.[1] Ele sunt:

Cuadratura cercului
Dublarea cubului
Trisecțiunea unghiului

| GEEK a răspuns:

Temele nu se fac pe TPU.

| victor333 explică (pentru GEEK):

E treaba mea ce fac pe TPU...tu mai bine du te si culca-te!

| GEEK a răspuns (pentru victor333):

Nu e treaba ta.winking MARŞ.