| 12danezu a întrebat:

Cine raspunde corect are funda
care este celmai inalt vulcan din lume da sincer ca nu stiu unii zic ca vezuviu unii etna unu din anglia bla bla bla

Răspuns Câştigător
| Isabelle_8419 a răspuns:

Buna danezuhappy Din cate stiu eu, cel mai mare vulcan din lume este Yellowstone-Super-vulcanul aflat sub Parcul Naţional Yellowstone din Wyoming, SUA, are o activitate din ce în ce mai mare începând cu 2004. Ar putea exploda cu o forţă de o mie de ori mai mare decât erupţia vulcanului St. Helens din 1980. sper ca te-am ajutathappy

13 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Din cate stiu, cel mai inalt vulcan este unul submarin dar nu-i cunosc numele. Probabl il vei gasi pe google.

| BloodMagickNecromance a răspuns:

Din câte am învățat la geografie, cei mai mari vulcani din lume sunt Vezuviu și Yellowstone. Poate mai există și altele, dar eu nu le știu.

| noktambul a răspuns:

Ojos del Salado = 6893 m, din muntii Anzi, la granita dintre Chile si Argentina.

| ombladon a răspuns:

Llullaillaco.Este situat intre Chile si Argentina, in apropiere de desertul Atacama. Conul sau, acoperit de gheturi, se gaseste la 6723 de metri deasupra nivelului oceanului.

| MitroKta a răspuns:

Este Ojos del Salado (6.893 m) 100%

| кא๔ a răspuns:

Cei mai mari vulcani din lume:
( nu sunt in ordine)
Mauna Loa, Hawai
Este cel mai mare vulcan din lume in ceea ce priveste dimensiunea si aria de acoperire.

Vulcanul Krakatau, Indonezia
Krakatau (sau Krakatoa) este unul dintre cei mai renumiţi vulcani ai lumii şi cel mai destructiv din istoria omenirii.

Vezuviu
Vezuviul este un vulcan exploziv activ situat la aproximativ 10 km est de oraşul Napoli în parcul naţional omonim din regiunea Campania în Italia.

Etna
Etna este un vulcan activ în Sicilia, Italia.

Yellowstone

Dar din cate stiu de pe la geografie cel mai mare ar fi Yellowstone sau Mauna Loa!big grin

| JaneEyer a răspuns:

Este vulcanul Yellowstone din Parcul "Yellowstone"

| DaNNN a răspuns:

Cel mai inalt vulcan din lume este Ojos del Salado, cu o înălţime de aproape 7.000 de metri.
Sper ca te-am ajutat.

| GicuGagicu a răspuns:

Mauna Kea din hawai. are 4205 metrii(peste nivelul marii). in totalitate vulcanul masoara 9000 metrii

| rlkaa a răspuns:

Cel mai inalt vulcan din lume este vulcanul sud american Ojos del salado cu o altitudine de 6893m

| inutzza21 a răspuns:

Llullaillaco

Explicatie:

Este situat intre Chile si Argentina, in apropiere de desertul Atacama. Conul sau, acoperit de gheturi, se gaseste la 6723 de metri deasupra nivelului oceanului.

| 12danezu explică:

Da bravoo este yellowstone ala ca am vazut un documentar despre el si uitati-va la 2012 filmu cum explodeaza vulcanu