Interesant e ca au aparut aici deja citeva retete. Dar stai linistit, reteta e tinuta la mare secret, nimeni nu o stie decit cei ce o fabrica.
Aceasta este reteta din cate stiu:
Extract fluid de coca, 3 drame (un dram are 3, 888 grame)
Acid citric 3 uncii (o uncie are 28, 34 grame)
Cafeină 1 uncie (28, 34 grame)
Zahăr 30 (nu se oferă precizări cu privire la cantitatea exactă)
Apă 2, 5 galoane (un galon are 3, 34 litri)
Suc de lămâie 2 pinte (o pintă are 0, 57 litri în Anglia şi 0, 47 l în SUA) > Vanilie 1 uncie (28, 34 grame)
Caramel 1, 5 uncii sau chiar mai mult, pentru culoare
Arome 7X (se folosesc 2 uncii de arome la 5 galoane de sirop), după cum urmează: alcool 8 uncii, ulei de portocale 20 de picături, ulei de lămâie 30 de picături, ulei de nucşoară 10 picături, coriandru 5 picături, antranilat de metil 10 picături, scorţişoară 10 picături.
Dintre aceste ingrediente, cel puţin două sunt E-uri. Acidul citric, E 330, este folosit şi în alimentele eco, dar poate accelera formarea cariilor dentare. Nici consumul frecvent de caramel, E 150a, nu este recomandat.
Cum preparăm 8 litri de Coca-Cola
Lista ingredientelor prezentate de publicaţia americană este:
Extract fluid de coca, 3 drame (un dram are 3, 888 grame)
Acid citric 3 uncii (o uncie are 28, 34 grame)
Cafeină 1 uncie (28, 34 grame)
Zahăr 30 (nu se oferă precizări cu privire la cantitatea exactă)
Apă 2, 5 galoane (un galon are 3, 34 litri)
Suc de lămâie 2 pinte (o pintă are 0, 57 litri în Anglia şi 0, 47 l în SUA) > Vanilie 1 uncie (28, 34 grame)
Caramel 1, 5 uncii sau chiar mai mult, pentru culoare
Arome 7X (se folosesc 2 uncii de arome la 5 galoane de sirop), după cum urmează: alcool 8 uncii, ulei de portocale 20 de picături, ulei de lămâie 30 de picături, ulei de nucşoară 10 picături, coriandru 5 picături, antranilat de metil 10 picături, scorţişoară 10 picături.
Dintre aceste ingrediente, cel puţin două sunt E-uri. Acidul citric, E 330, este folosit şi în alimentele eco, dar poate accelera formarea cariilor dentare. Nici consumul frecvent de caramel, E 150a, nu este recomandat.
Iata care este reteta Coca Cola, conform descoperitorilor ei, thisamericanlife.org:
- Extract fluid de coca: 11, 64 grame
- Acid citric: 85, 02 grame
- Cafeina: 28, 34 grame
- Zahar 30 (este neclar din text de ce cantitate exacta de zahar este nevoie)
- Apa: 8, 35 litri
- Suc de lamaie: 0, 94 litri
- Vanilie: 28, 34 grame
- Caramel: 42, 51 grame sau chiar mai mult, pentru culoare
- Arome 7X (se folosesc 56, 68 grame de arome la 16, 7 litri de sirop), dupa cum urmeaza: alcool 226, 72 grame, ulei de portocale 20 de picaturi, ulei de lamaie 30 de picaturi, ulei de nucsoara 10 picaturi, coriandru 5 picaturi, antranilat de metil 10 picaturi, scortisoara 10 picaturi.
fundita?!?
Mai bine cumpara o coca cola.si 5-10 gume de mestecat.dirol.orbit. punele in sticla pe toate amesteca ft bine si vezi efectu. funda plizzz
Eu o stiu, dar o pastrez secret...in cazul in care imi trebuie sa curat prin baie
Presedintele SUA nu poate primi una rapida pe sub birou fara sa afle planeta. Dar nimeni de la cola nu a dezvaluit o reteta in 80 de ani? :O wow
anonim_4396 întreabă: