Lipsește o întrebare: De ce ce suntem aici? 4 întrebări fundamentale ce-l frământă pe om.
Modul în care răspunzi la întrebările astea depinde cum privești lumea.
Cei care cred că lumea a ieșit din nimic '' perspectiva umanistă ''.
Cei care cred că exista un Creator '' perspectiva creaționistă ''.
Cineva greșește. Dacă teoria evoluției este adevărată, cum vei răspunde la cele 4 întrebări:
Cine suntem? Ce valoare avem? Dpdv al evoluției; nu prea avem mare importantă, de fapt suntem parte din problemă, caci suntem niște poluanți ai mediului.
De unde venim? Dpdv al evoluției; de nicăieri.
De ce suntem aici? Care e scopul vieții? Dpdv al evoluției; nu ai nici un scop, fă-ți de cap cât vrei, după ce mori nu ai nici o ofertă.
Unde ne îndreptăm / unde o să mergem când murim? Dpdv al evoluției; toți ne ducem în pământ pentru reciclare.
Dar Biblia spune: '' La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul.'' Gen 1:1.
Dacă asta e adevărat, avem o sumă de răspunsuri raționale:
Cine suntem? Ce valoare avem? Dpdv biblic; suntem fiinţe create și cu cea mai mare valoare în faţa Lui Dumnezeu: '' Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peștii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul și peste toate târâtoarele care se mișcă pe pământ.'' Gen 1:26.
De unde venim? Dpdv biblic; Din Cuvântul Lui Dumnezeu: '' Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om...'' Gen 1:26.
De ce suntem aici? Care e scopul vieții? Dpdv biblic; să împlinim voia Lui Dumnezeu: '' Dumnezeu i-a binecuvântat și Dumnezeu le-a zis: „Creșteți, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului și peste orice viețuitoare care se mișcă pe pământ.''Gen 1:28.
Unde ne îndreptăm / unde o sa mergem după ce murim? Dpdv biblic; oamenii se împart în două categorii, cei care nu au crezut în Dumnezeu: '' Şi am văzut pe morți, mari și mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Niște cărți au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este Cartea Vieții. Şi morții au fost judecați după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărțile acelea. Oricine n-a fost găsit scris în Cartea Vieții a fost aruncat în iazul de foc.'' Ap 20:12, 15.
Şi cei care au crezut în Dumnezeu și în Fiul Său Isus Hristos: '' Şi am auzit un glas tare care ieșea din scaunul de domnie și zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Lui, și Dumnezeu însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut." Cel ce ședea pe scaunul de domnie a zis: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi." Şi a adăugat: „Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezut și adevărate.'' Ap 21:3-5.
Xoxo,suntem oameni, persoane, ce'am luat nastere din ovul si spermatozoizi si ne indreptam catre moarte.
O sa iti prezint viziunea ortodoxa foarte pe scurt, caci poza ta de la avatar imi spune ca nu o sa prea ai chef sa asculti ce am eu de spus.
1. Fiii adoptivi ai lui Dumnezeu, inzestrati cu suflet rational facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
2. Dupa cunoasterea binelui si a raului, am pierdut asemanarea. Deci suntem aici ca sa o recastigam si sa ne reluam locul initial. Cu alte cuvinte suntem aici ca sa desavarsim firea noastra cea cazuta, aducand-o cel putin la nivelul la care era inainte sa cada.
3. La judecata lui Dumnezeu, unde fiecare va fi tras la raspundere sau recompensat pentru actiunile lui, unde nu va mai exista acest ipocrit 'nu am stiut' ci numai 'nu am vrut'. Iar cei care cu adevarat nu au stiut si au gresit, aceia ferice de ei.
Salut, cred ca ar trebui sa incep cu: De unde am venit? Big-beng o mare explozie a creat universu,, viu,,. Cine suntem? niste vietati ce au ADN ce se inmultesc pe zi ce trece. Unde ne indreptam? Ne indreptam spre o era mult mai evoluata, si vom muri atunci cand soarele va disparea (2 miliarde) de ani.
Fiecare stie cine e maimult sau mai putin. Nu stim de unde am venit exact dar stim ca orice are un inceput asa ca oameni incerca...Si unde ne indreptam asta nu stim Nu exista destin fiecare decide ceva la un momendat iar acel lucru i schimba destinatia
Filozofii sunt multe, cred ca stiti, il cinstim pe un oarecare zeu, avem un scop si un destin bine-determinat, suntem niste animale care se invartesc fara rost, putem face orice prin puterea gandului, suntem aici ca sa muncim, ca sa facem copii, ne reincarnam etc.
Parerea mea este ca nu putem noi afla adevarul si ca realitatea e relativa, nu exista gresit sau corect, exista opinii. Numai atunci cand vine vorba de stiinta, lucruri concrete, pe care putem sa le studiem, numai atunci exista un adevar.
A zis cineva mai jos ca esti, vii si te indrepti unde vrei tu. Eu sunt de-acord.
p.s: Ai avatar cu Anton LaVey, o adepta a LaVeyan satanismului cumva ?
Suntem oameni, fiecare cu numele lui, viata lui.Am venit din burta mamelor noastre.sintr-un spital alb ca varul. Ne indreptam spre bucurii, tristeti, fapte intr-un cuvant VIATA.
Suntem niste persoane ciudate, cu stari de spirit ce se schimba de la o zi la alta.am venit din nimic.nimeni nu stie unde vom merge dupa moarte, iar linia pe care mergem cu siguranta nu este una catre bine
Suntem simple marionete, am venit de niciunde si ne indreptam spre o "lume mai buna" .
Suntem fiinte egoiste si nepasatoare cu o mica speranta, am venit dintr-o explozie si ne indreptam catre moarte
Salut.
Noi? Noi suntem doar niște maimuțoi, care în ziua de astăzi folosim tehnica de reproducere doar în scopul de a obține plăcere. De unde am venit? Unii vor zice că ne-a creat Dumnezeu. Alții vor zice că am evoluat din primate. Și, poate, unii vor zice că am ajuns aici de pe altă planetă. Unde ne îndreptăm? Hm, cred că ne îndreptăm spre o tehnologie mult mai performantă, și totodată spre o planetă poate mai sănătoasă, poate mai bolnavă, sau poate spre alte planete. Normal că, părerile depind și orientarea religioasă, mulți credincioși vor spune că va veni sfârșitul lumii. Dar totuși, ne vom trăi viețile în același fel, indiferent cum se va schimba Terra.
Suntem niste marionete in mainile altora, venim din nimic, ne indreptam spre autodistrugere