| munteanuionvictor a întrebat:

Cine suntem, de unde venim, unde ne ducem? Când murim ajungem în rai\iad, sau în altă parte, unde?

32 răspunsuri:
| Shophia18 a răspuns:

De pinde cat de credincios esti sa mergi sus. Sunt care nu cred in Religii etc aia nu merg in Rai.
Dumnezeu a creat Omul. Si la el ne vom duce.

| Boghiu_Alex_1999 a răspuns:

Suntem noi, de nicaieri, depinde de ce ai facut in viata.

| xerxes1 a răspuns:

Raiul si Iadul sunt inventii crestine.

| Mocioc_Danyel_1996 a răspuns:

Sunt 2 posibilitati:
1.Omul este facut de Dumnezeu, iar oameni cu mai putine pacate se duc in rai, iar cei cu mai multe pacate in iad.
2.Omul este creat din maimuta.

| Violleta2022 a răspuns:

Raspunsuri:
1. Venim din pantecul mamei.
2. Mergem pe drumul pe care singuri il alegem in viata, asa ca, alege-ti cu intelepciune calea, sa nu ai regrete mai tarziu!
3. Iar cand murim, putem spune ca mergem intr-o alta dimensiune spatiala, din care nu ne mai intoarcem, o calatorie eterna, spre o alta lume necunoscuta!

| FLORENTINAndreea a răspuns:

Dumnezeu ne-a creat pe toți(nu crede povestea aia cu tele

| Mclaren12 a răspuns (pentru Shophia18):

De unde stii?

| Cannibal a răspuns:

Suntem oamenii, nimeni nu știe de unde venim.
Oamenii de-a lungul timpului au inventat religii, apoi teorii.
De ce să mai cauți răspunsuri la întrebări în loc să te bucuri de existența ta.
Când mori pur și simplu ești mort, nu te mai duci nicăieri.

| Sn4k3 a răspuns:

De unde sa stim noi unde ajungem dupa ce murim?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Shophia18):

Iti dai seama ca esti cam saraca cu duhul, nu? Eschimosii sau cei din triburile alea de prin jungla care nu au auzit de asemenea mizerii cum sunt religiile... cu ce au gresit ca sa nu mearga in rai, presupunind ca o asemenea poveste de adormit copiii chiar exista?

| Shophia18 a răspuns (pentru Cannibal):

Cannibal
Tu citesti Biblia? Pe bune?! Deci mori si gata dar sufletul tau se duce dincolo de moarte. Dincolo de moarte exista viata.
De ce crezi ca se spune ca merg toti la ingeri? Merg pe dracu...toti prosti merg in Rai dar in iad nu vrea nici unul.
Si nu suntem din Maimute Dumnezeu creaza Omul prostilori cand Mama ramane din ce face copilu din faina cu apa? Te culci cu Barbatul dar el te creaza. Si cand cresti mare nu e minunea lui? Tot omul te umfla cu pompa?! Si Religia nu este inventie! Vai de voi inculti prosti. Voi nici Carte nu aveti nici Biblia nu cititi!

| Arthiom a răspuns (pentru xerxes1):

Gresit, raiul si iadul sunt termenii din religiile crestine pentru doua concepte referitoare la viata de apoi care exista in toate religiile lumii, doar ca se numesc altfel.

| Arthiom a răspuns:

Ce ar fi sa nu ne complicam cu astfel de intrebari si sa ne traim viata asa cum credem ca e mai bine pana murim? Fara frica ca ajungem in gradina cu flori sau in oala cu catran.

| Mclaren12 a răspuns (pentru Shophia18):

Vezi ca aici nu-i loc de oameni care inca traiesc in evul mediu.

| Mclaren12 a răspuns (pentru Arthiom):

Numai in crestinism si islamism exista rai si iad. Nu stiu daca si mozaicii cred in basmele astea doua. "Toate religiile lumii" sunt in majoritate secte crestine, deci evident ca au dogme asemanatoare.

| Cannibal a răspuns (pentru Shophia18):

Am citit biblia.
Cred că dacă ai fi citit-o și tu ți-ai fi dat seama că este ca un puzzle din care lipsesc multe piese, ți-ai fi dat seama că nu e nimic logic în aceea carte.

| xerxes1 a răspuns (pentru Arthiom):

Religiile care accepta reincarnarea nu au Rai si Iad.Si sunt destule.
Initial evreii aveau Sheolul unde intrau la gramada atat cei buni cat si cei rai. Abia in primul secol dC au copiat de la crestini invierea mortilor si au decretat rasplata celor buni in gradina Edenului. Cele mai multe "taine" din crestinism sunt preluate din Mithraism:botezul, pomenile, impartasania, judecata etc.

| Shophia18 a răspuns (pentru Cannibal):

Cannibal
Ai citit si nu intelegi...tie iti lipseste creier ca nu pricepi nimic. Religiile nu sunt povesti!

| Cannibal a răspuns (pentru Shophia18):

N-am nimic de zis.
Multora religia le umple creierul cu rahat sper că o sa te simți.
Nu te revolt.

| munteanuionvictor explică:

De ce ne-am născut? Am citit undeva că unii dintre noi sunt extratereștri deghizați în oameni. E posibil ca din toți membrii TPU să fie și câțiva\câteva extratereștri \extraterestre. Poate și eu sunt extraterestru. Când eram junior am avut un vis. Eram eu și încă 2 persoane, eram îmbrăcați la fel într-un fel de halate, nu aveam gură deoarece comunicam prin telepatie. Era o fată mai mare decât mine cu vreo 3 ani și țin minte foarte bine cum arată. Visul a fost cam scurt, dar rostul lui cred că a fost să mă facă să înțeleg că mai e o lume în în afara de Pământ unde toți oamenii sunt prieteni și trăiesc bine mersi deoarece nu au nevoie de avere, mâncare, telefon, bani, etc. Eu cred că mulți dintre noi vom ajunge acolo adică acasă(de acolo venim).Am o cunoștință care seamănă destul de bine cu fata din vis, mă înțeleg bine cu ea și i-am spus de visul meu, am sperat că o să-mi confirme faptul că și ea e conștientă de faptul că am venit dintr-o lume mai bună. A spus că e doar un vis fără importanță.Am rămas cu senzația că nu vrea să recunoască faptul că e conștientă și ea ca și mine că venim dintr-o lume mai bună și acolo ajungem după ce murim. Dacă a avut cineva dintre voi un vis asemănător aștept să-mi dea mesaj privat.

| Shophia18 a răspuns (pentru munteanuionvictor):

Si voi credeti in viselw prostesti. Da oi fi tu un extraterestru prost! Dumnezeu nu creaza extraterestri. Acuma numai sunteti din maimite? Sunteti din extraterestrii?

| sabin89 a răspuns (pentru munteanuionvictor):

" Visul a fost cam scurt, dar rostul lui cred că a fost să mă facă să înțeleg că... "
Copilării. Te legi de un vis, care pe deasupra a mai fost și scurt, ca să formulezi o teorie de asemenea anvergură.

| munteanuionvictor explică (pentru sabin89):

O lume în care toți oamenii sunt prieteni mi se pare ceva destul de posibil.

| munteanuionvictor explică (pentru Shophia18):

De ce mă jignești? Ai afirmat că sunt "extraterestru prost".E un gest nedelicat.

| sabin89 a răspuns (pentru munteanuionvictor):

Nu la asta mă refeream, ci la ce ai spus, că mai este o lume în afară de Pământ. Cum să fie? Unde să fie? Pe o altă planetă? Și ai mai spus că mulți vom ajunge acolo adică acasă (de acolo venim). Se înțelege de aici că noi am mai avut o viață undeva, înainte să ne fi născut; și de acolo venim. Îți dai seama ce anvergură are teoria? Și totul plecând de la un vis scurt.

| RAY a răspuns (pentru Mocioc_Danyel_1996):

La ora de biologie asta invatati? ca omul este creat din maimuta trist

| RAY a răspuns:

Cine suntem =homo sapeins, o specie care a aparut in cursul evolutiei vieti pe pamant
de unde venim din burtica lui mama noastra sau mai bine spus din africa
Când murim ajungem în rai\iad, sau în altă parte, unde?
cand omul isi pierde constinta numai poate exista

| LordBolton a răspuns (pentru RAY):

Subscriu

| Crissmatew a răspuns:

1. Eşti o fiinţă umană.
2. Viitor
3. După ce mori nu te duci nicăieri, mori şi gata, nu se întîmplă nimic.

| AndreiWeisz a răspuns:

Cauta si tu o carte de filosofie mai bine.

Întrebări similare