Este ceva normal. Cei mai mari dusmani sunt si pentru mine cei pe care ii urasc, desi nu as spune ura, ci mai mult frustrare pentru ca nu au crezuri pozitive. Cei care ma urasc pe mine nu imi sunt dusmani pentru ca eu voi incerca mereu sa le schimb parerea si in cele din urma vor intelege ca nu sunt o persoana rea. Eu incerc sa inteleg pe toti si nu urasc pe nimeni, in loc de ura pentru mine este frustrare si parere de rau.
Nu stiu cata cheltuiala de energie psihica este, insa are mare dreptate. In viata asta, lumea e foarte rea, egoista, iar noi trebuie sa ne dezvoltam un mic egoism al nostru sis a nu mai fim interesati de altii, pentru ca la randul lor, acei "altii" nu sunt interesati de noi. de ce sa ma intereseze persoanele care nu ma inghit? Ar insemna sa nu mai am somn linistit noaptea. Mai bine stau linistita si, din cand in cand, imi maia duc aminte de acele foarte putine persoane din viata mea care isi merita din plin dezgustul, furia mea
Sa-i iubesc pe vrajmasii mei, sa-i binecuvantez pe cei ce ma blesteama, sa fac bine celui care imi face rau si ma uraste. Dar asta este o lupta cu tine insuti, o lupta pe care o ducem pe umerii nostri in fiecare zi.Trebuie sa ai un caracter puternic. un psihic antrenat pentru "ai bate pe dusmani cu propriile arme".