| siwel a întrebat:

Cineva zicea: 'E asa de usor sa gandesti si totusi putini fac asta bine.' Ce ziceti? Cum am putea gandi bine?

Răspuns Câştigător
| Vizitiul a răspuns:

Gandesti, aplici ce ai gandit, observi ce a iesit in urma aplicarii gandirii, iar apoi, bazandu-te pe urmari tragi concluzia, daca ai gandit bine sau nu.

8 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Sa gindesti iti ia timp. Avem un microprocesor foarte lent in comparatie cu calculatoarele de azi, si de aceea cred ca ar trebui sa ne oprim din alergarea zilnica de fiecare data cind am avea nevoie sa gindim serios la un lucru. Dar tragedia e ca lumea din ziua de azi e atit de rapida incit uneori ti-e foarte greu, daca nu imposibil, sa te mai opresti.

| siwel explică:

@gigiro:
Daca asa merge argumentul, cum iti explici faptul ca Germania celor doua razboaie modiale era cea mai culta natie a planetei si totusi a produs holocaustul si devastarea lumii civilizate de la acea data?

| NomberOne a răspuns:

Gandind pozitiv, dar in acelasi timp realist. de exemplu:ai fost la un concurs iar acasa iti dai seama ca ai gresit.trebuie sa-ti spui:"sigur voi fi eliminat, dar totul se va termina cu bine!"

| gigiro a răspuns:

Gandirea e un proces de cunoastere prin care noi invatam sa sistematizam, sa abstractizam, sa modificam, sa adaptam informatiile pe care le primim de la mediul inconjurator. Raspunsul la intrebarea ta e foarte simplu, dar din pacate putini fac lucrul acesta. Pe scurt, sa invatam cat mai mult si cat mai bine, dar sa invatam lucrurile benefice pentru noi, nu sa invatam in mod haotic si sa zic asa, distructiv. Daca vei fi atent putin la cei care fac inchisoare, vei observa ca majoritatea sunt oameni necultivati, fara cultura spunem noi. Fac inchisoare si cei cultivati, dar pentru inselaciune, coruptie, etc lucruri facute mai mult cu capul, nu cu violenta sau ma rog. Sa ajungem la lucruri mai pamantene, batranii, tot spun tinerelor: lasati sexul si apucati-va de carte. Fetele nu faclucrul acesta si fac chiuretaje, se imbolnavesc, fac copii de tinere, se despart de tinere.pentru ca nu gandesc.

| gigiro a răspuns:

Tu ai o parere prea buna despre germani, si nu stiu daca erau asa de tari cum ii vezi tu. Si eu am crezut asta, dar acum stiu cat de ...sunt. Apropo, dupa ce de 5 ani ii vad zilnic la televizor, mi-am schimbat total parerea despre ei. Ce sa-ti mai spun de cati analfabeti germani sunt in Germania. Ce, alte natii nu erau civilizate? Pai in vremea aceea eu cred ca erau mult mi departe francezii, italieni, etc. Iar chestia cu nazismul, e aproape la fel ca la noi. Ce, noi l-am vrut pe Ceausescu, pe Gheorghiu -Dej? Aici intervine teoria lui Nietsche, despre ' Cultul personalitatilor '. Eu cred ca mai degraba la germani a funtionat 'Somnul ratiunii naste monstri ' Si tu ma provoci la discutii, si pe mine ma doare capul, si sunt suparata ca am 50 de raspunsuri in asteptare ( mama, cate ore am muncit ).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmm... sa ma gandesc thinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A spus bine. Vei gandi bine doar daca vei fi din cei putini.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vezi un drum plin de pietre si unul cu iarba, este normal sa-l alegi pe cel pe care pasesti mai usor, negandindu-te ca cel cu pietre poate fi mai scurt.