| VIRU a întrebat:

Citeam acum ceva vreme la pagina 18 a unei mici brosuri cu mult text si fara nici o poza ca, în preajma orasului Miercurea Ciuc, unde se inregistreaza de obicei temperaturi din cele mai scazute in tara noastra, pe la inceputurile lunii mai, cu toate ca temperatura fusese în timpul zilei relativ moderata, noaptea s-a lasat deodata foarte frig si a inceput sa ninga, asternandu-se un covor de zapada destul de gros. Am intors repede fila, pentru a afla ce e atat de curios in asta. Si, astfel, am putut citi pe pagina urmatoare ca exact peste 72 de ore de la scaderea pronuntata a temperaturii, un soare arzator a topit zapada in doar cateva ore!

Cate greseli sunt in aceasta scurta povestire?

Răspuns Câştigător
| alexmircescu13 a răspuns:

Brosurile sunt niste tiparituri CU POZE. Ca sa citesti pagina urmatoare paginii 18 nu e nevoie sa intorci fila, PAGINA 19 SE AFLA PE FILA IMEDIAT URMATOARE. Dupa 72 de ore nu putea sa fie soare IN TOIUL NOPTII. Or mai fi si altele, eu atat am gasit.

10 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

,,Am intors repede fila, si astfel am putut citi pe pagina urmatoare.,,

| EmaS a răspuns:

Ne spui si noua despre ce este vorba?

| miradoniz a răspuns:

hee hee ma întreb dacă nu cumva ai citit vreun calendarhee hee cu temperaturile maxime și minime ale anilor, poate? cred și eu ca minimele lunii mai sunt diferite de maximele lunii iunie-mai ales în ani diferiți?!hee hee m-ai făcut curioasahee hee chiar nu înțeleg de ce este pagina 18?

| Hăgiul a răspuns:

Pagina 18?
zapada in mai?

IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Servus @Maverik!
Greșelile ar fi că:
- ai scris "acu" în loc de acum
- dacă a început să ningă noaptea și adaugi 72 de ore ar fi însemnat că soarele arzător ce a topit zăpada tot noaptea a răsărit
- cum ai dat tu pagina 18 când ea se află în stânga ta (numai cine nu a prea citit nu știe asta).
Așa că povestirea este o minciunică gogonată. Aștept și răspunsul tău, bine?
O zi cu zâmbet să ai și fără insolație de la soarele acela arzător de noapte!

IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Revin cu alte "descoperiri" în text:
- "mici broșuri" e deja pleonasm pentru că broșura e deja o tipăritutură de mici dimensiuni.
- "s-a lăsat deodată foarte frig" mi se pare cam trasă de păr sună mai bine s-a lasat frigul/ gerul ori pur și simplu s-a făcut frig/ger.
- apoi, știu că ninge când norii sunt foarte reci, fiind formați din picături de apă care nu a înghețat încă, nu când este foarte frig la sol...
O zi cu zâmbet îți doresc!

IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Adjudecat, alegerea ta e corectă.

| Bastet a răspuns:

Alte greşeli în afară de cele enumerate:tu nu citeşti.

| VIRU explică:

Toti ati raspuns corect intr-un fel happy da as vrea sa mai aud si alte pareri daca nu e cu suparare.

| VIRU explică:

Raspunsul este urmatoru:
1) 72 de ore in plus fata de noaptea cand s-a asternut zapada înseamna tot noapte. deci, nu putea sa apara un soare arzator;
2) daca te uiti in orice carte, brosura, etc. pagina 18 e pe stanga, pagina 19 pe dreapta, deci nu am intors fila, ci am citit pagina din dreapta.
Deci raspunsul corect la dat alexmircescu13 desi as vrea sa ii multumesc lui IMPERIA si Ema pentru. ca si-au batut capul cu intrebarea asta happy Sunteti de acord cu mine?