Parintele citeste viata acestui om, Mircea Eliade, Emil Cioran si altii spuneau ca este foarte inteligent si un Socrate al Romaniei.
Esti foarte amabil! Mai bine ma las de citit decat sa citesc o carte scrisa de Petrica. Am citit niste citate aici pe TPU, de ale lui Petrica, si mi-a fost destul.
Fugi ma de aici.Cine l-a numit pe Tutea. Socrate al Romaniei?!:-)) Tutea este un tortionar fost Legionar recunoscut si ultrareligios habotnic -o rusine la adresa intelectualitatii romane. Emil Cioran este cu totul altceva.
Nu am inclinatii legionare ca sa-l citesc pe Tutea. Vazandu-l pe cand traia intr-un interviu de aproape o ora am fost convins ca nu depaseste stadiul unui "filozof" de maidan ce are mult fascism si alcool in creer. Un neica, nimeni.
Intre petre tutea si Emil Cioran este o mare diferenta. De aia iti recomand The god Delusion de Richard Dawkins.
Nici unul n-a fost filozof asa cum scrie in dex ca trebuie sa fie unul insa n-are importanta. faptul ca nu e "cel mai, CEL MAI!"de asemenea e ridicol intrucat, eu cel putin, nu-mi aleg scriitorii dupa cum au fost asezati pe "scara marilor minti ale lumii" de alti x si y.amandoi au fost doua spirite imense.cioran mi-a fost amic bun intr-o perioada iar dupa tutea nu a ramas mare lucru in urma, el fiind un talent caruia ii placea sa se exprime oral si nu in scris. n-am apucat sa citesc cartea aceea. o sa dau o raita prin oras sa vad, sau poate am noroc si-o gasesc la biblioteca