| noreligion a întrebat:

Conform genealogiei lui Iisus, el se trage din semintia lui David.Cum explicati voi acest lucru, in contextul in care pe mamicuta lui a tras-o in... teapa un duh zbanghiu?

Răspuns Câştigător
| Alphawolf a răspuns:

@Nightnday, tu spui povesti de adormit copiii. De ce a trebuit Iisus(omniscientul si omniprezentul) sa experimenteze traiul si viata? Vezi, asta e marea problema, de asta nu crede lumea in "mantuitor". Ce putea fi ilogic daca aparea in calitate de zeu? Ce nu era logic daca facea minuni credibile de toata lumea? El a facut exorcizari cum fac preotii in prezent. Cine poate sa creada in asemenea "minuni"? Creatorul a facut si face logica(daca exista unul), asa ca nu este logica povestea, este cat se poate de relativa. Iisus a fost o persoana cu foarte multa vrajeala in el, iar lumea l-a ridicat... Lasa axiomele ca, nu ai inteles nimic. E subiectiva parerea ta.

19 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Se pare ca vrei sa lovesti in credinciosi. Foloseste un limbaj mai decent, pe aici sunt si credinciosi si atei dar modul tau de exprimare e prea dur, si eu sunt ateu.

| Alphawolf a răspuns:

@Nightnday, eu iti respect parerea, si clar nu ar fi fost nici o problema daca ti-ai fi exprimat-o putin diferit, ma abtineam s-o comentez. Cred ca stii la ce ma refer.

| Parintele a răspuns:

Practic Iosif, "tatal" lui Isus este din semintia lui David, insa el nu a facut sex cu Maria, probabil era impotent, si astfel se pare ca biblia o da in bara din nou.

| Parintele a răspuns:

Andre999, frumoasa imprecatie! Felicitari din partea dihorilor!

| Flav a răspuns:

Baieti, dam de-un fotbal?

| andre999 a răspuns:

Draga prietene, te-ai lasat prostit de lumea in care traim si de falsa stiinta care propaga ateismul. Daca ai fi studiat cu adevarat stiinta l-ai fi descoperit de mult pe Dumnezeu. Eu inteleg sa fi pierdut in lumea ta animalica dar sa jignesti Creatorul care exista fie ca tu micuta insecta accepti sau nu este prea mult. O sa vina ziua cand vei regreta fiecare cuvintel pe care l-ai rostit, o sa vina ziua cand ii vei cere ajutorul, o sa vina ziua cand o sa dispari din lumea asta ca un dihor lipsit de scop, care vine de nicaieri si se duce catre nicaieri.

| noreligion explică:

@harciog-mamicuta lui poate sa se traga de unde vrea muschiul ei, insa conform legii evreiesti, descendenta la tron se face pe linie paterna.De aceea am si intrebat acest lucru, in contextul in care Maria l-a incornorat pe tamplar cu un soldat, tu ce ai fi vrut sa-i spuna, ca a fost mai bun la pat acel soldat? I-a spus o poveste pe care o cred toti acum, inclusiv tamplarul acum 2000 de ani.
@azm-interesant ceea ce spui, in contextul in care crestinismul propovaduieste iubirea.

| noreligion explică:

@raspuns anonim-in primul rand conform legii evreiesti, ascendenta la tron se face pe linie paterna, insa chiar daca ar fi sa inchidem ochii si sa ne prefacem ca nu ar fi asa, Maria este exclusa de la tron deoarece nu are legatura directa cu Solomon, iar daca ar fi sa mergem pe partea tamplarului incornorat cu soldatul roman Pandera(loool), legea evreiasca spune ca un adoptat nu are aceleasi drepturi precum un fiu de sange.
Se pare ca,, datul cu parerea'' este sport national la romani!

| noreligion explică:

Celor doritori de noi informatii, las un link unde explica foarte clar aceste lucruri, chiar si pentru un crestin:
http://www.messiahtruth.com/jesusgen.html

| Azm a răspuns:

Acum poti vedea diferenta dintre musulmani si crestini. La o asa postare, crestinii se rezuma la injurii si amenintari cu pedeapsa Divina. Musulmanii in schimb ar fi platit sa fii asasinat, vezi cazul lui Salman Rushdie.

| cascadorys a răspuns:

Esti aberanta, absurda, ilogica! Nu iti mai citesc intrebarile pentru ca au...nicio valoare!

| deutza a răspuns:

Noreligion...se vede dupa nick-ul tau ca nu faci parte din cei credinciosi, dar asta nu inseamna ca altii vor sa-ti asculte tampeniile.Scuze de expresie sau daca te jignesc dar daca nu crezi in Dumnezeu atunci nu trebuie sa incerci sa-i faci pe ceilalti sa creada ce crezi si tu. Dupa cum stiu eu, pe TPU se pun intrebari care sa ajute oamenii, nu care sa ii faca sa se gandeasca la niste aberatii.Bine poate ca pentru tine e important sa stii dar aici e vorba de credinta si intrebarea ta deranjeaza mai multe persoane.

| deutza a răspuns:

Mersi pentru stupid si nefolositor...se vede cat iti incape in creierasul ala. fara suparare acum.nu iti place adevarul? asta e dar in loc sa dai stupid sau nefolositor la toti care iti raspund si iti spun parerea personala ar trebui sa-i respecti pentru ca isi pierd 2-3 minute sau mai multe din viata sa-ti raspunda tie.asa ca mai gandeste-te cand dai stupid sau nefolositor la cinevawinking

bafta!

| csaryus a răspuns:

Nu vrei sa faci religie, sau ai ramas corigenta la religie, de asta pui intrebarile astea stupide... Ha ha ha!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Când viaţa te va pune cu nasul în pamânt si îţi va da suturi in fund, atunci sa văd dacă mai ai curajul să pui asemenea intrebare?
Într-o zi intrebarea asta te va costa! şi-ţi vei aduce aminte!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Duhul sfant a umbrit-o pe fecioara maria.nu a tras-o in teapa.in teapa o sa fii tu tras pentru idioteniile tale.conform genealogiei iisus este din semintia lui David.adica unul din cele 12 triburi de evrei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa cum bine graieste harciog, genealogia iudaica se face pe linie materna. Tata nu prea are mare lucru de vazut in chestia asta, deci, ce importanta are cine era tata, budhist sa fi fost parintele creator al lui isus, ca degeaba! pe linia materna era evreu. Dar vezi tu, e placut sa vezi cand cineva pune intrebari filozofice si stiintifice, fara sa stie ca linia materna e cea care este luata in considerare, si nu cea paterna. Ce iti e si contextul asta religios, mai rau ca o carja pingita!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iisus are două naturi - cea umană şi cea supranaturală. Cea naturală a căpătat-o în momentul în care s-a născut şi el s-a născut copil pentru a trece şi a cunoaşte viaţa omului de rând, să vadă, să înţeleagă, să trăiască şi să nu fie o excepţie, adică să nu zică cineva "Eh, tu eşti Dumnezeu, nu te-ai chinuit, n-ai avut probleme, eşti un fericit". Deci el trece prin asta ca să fie egal cu oamenii sub acest aspect. Aşadar, fizic, este din seminţia lui David prin mama lui, fiindcă de la mamă a luat trup, a crescut în trupul ei. Şi el ca orice muritor de rând, a muncit, a învăţat, a trecut prin probleme şi nu întâmplător s-a născut într-o familie de oameni relativ săraci. A trebuit să fie pe cea mai joasă situaţie materială ca să înţeleagă pe cel amărât, să fie într-adevăr egal cu oamenii, deci nu copil de "bani gata". Şi apostolii şi i-a ales din oamenii simpli. Are o logică - dacă reuşeşte să-i ridice pe oamenii simpli, care n-au nicio şcoală, nu se mai pune problema la cei intelectuali.
Să-ţi explic şi despre faţeta supranaturală? De aceea se spune despre El că este Dumnezeu-Omul şi Dumnezeu-Cuvântul.
La matematică ai învăţat axiome? Le-ai acceptat fără să ţi le demonstreze nimeni? De ce, fiindcă trebuia să le înveţi pentru examen? Existenţa iniţială a lui Dumnezeu trebuie să o luăm tot ca pe o axiomă fiindcă după aceea, tot ce urmează are o logică.
Dacă te pricepi să demonstrezi o axiomă la matematică, abia atunci demonstrează existenţa sau inexistenţa lui Dumnezeu încă de la începuturi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Părerea prin definiţie este subiectivă fiindcă trece prin propriul filtru emoţional şi cerebral. S-a cerut o părere şi am spus-o! Nu am impus-o! Doar am spus ce cred eu fiindcă până la urmă, fiecare este întrebat pentru a spune ceea ce crede el, nu neapărat cu citate din cărţi de specialitate. În ignoranţa mea şi totuşi, în felul în care eu cred în existenţa lui Dumnezeu şi patimile pe care le-a trăit El, aceasta este părerea.
Până la urmă ce vreţi de la mine, am spus ce ştiam, ce am înţeles eu de la orele de religie etc. Dacă nu aţi înţeles nişte chestii deja, nu aveţi de ce să vă aşteptaţi să pricepeţi de la o persoană care ştie şi ea atât cât ştie şi care mai mult ştie cu inima decât cu mintea. Pe Dumnezeu îl simt că există, pur şi simplu. Ce vă deranjează atâta părerea mea, chiar nu vedeţi că sunteţi caraghioşi? Trebuie să vă explic eu acum sensul vieţii?! Sunteţi absurzi. Du-te la facultatea de teologie să vezi că nu se explică lucrurile doar în câteva rânduri, dar dacă tu le înţelegi din câteva vorbe spuse de unii şi de alţii, dar de specialitate, vii şi ne povesteşti aici pe forum să ne luminezi. Aici fiecare povesteşte o frântură din experienţa lui şi de fapt este un schimb de idei; le accepţi sau nu, treaba ta.
Şi dacă eu am înţeles greşit, voi suporta eu pe pielea mea şi voi trăi cu ideile greşite. Şi care e problema voastră? Până la urmă comportamentul fiecărui om este o consecinţă a felului în care gândeşte sau nu gândeşte.