| RAY a întrebat:

Conform ratiunii, logicii poate exista ceva dintotdeauna care sa nu necesite un inceput? Repet din nou in lipsa timpului poate exista /aparea ceva?

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Fizuc vorbind se poate. Nu in acest Univers, pentru ca are o varsta finita.

Ideea e ca spatiul si timpul pot fi curbate in asa fel incat cauza unui efect sa fie insasi efectul. Genul asta de bucla temporala ar putea fi chiar originea Universului.

59 răspunsuri:
| Lioana a răspuns:

Da. Universul acesta infinit nu are inceputuri. Ce putea fi inainte de el? Nimic. Trebuie sa fi existat dintotdeauna.

| Steregoi a răspuns (pentru Lioana):

Esenta universului si nu universul material insusi. Dumnezeu e esenta energetica a universului.

Timpul nu are inceput. Inainte de materie Dumnezeu traia gandea. Traiul si gandul e o activitate sau un lant de evenimente. Existand evenimente fara inceput evident ca si timpul nu are inceput.

| RAY explică (pentru Steregoi):

Omule tu nu intelegi ca tu nu ai ce cauta la intrebarea mea cu aberatile tale?

| RAY explică (pentru Lioana):

Dar big bang? apreciez ras tau

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spatiul este infinit, fara inceput si fara sfarsit, cu timpul e mai complicat, nici in ziua de azi nu il intelegem

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Din moment ce se extinde universul, ai dreptate, da cu timpul e complicat, dar crezi ca poate exista ceva fara sa fie cauzat de ceva si sa existe dintotdeauna?

| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

Atunci poti sa nu mai intrebi nimic. Pui intrebari degeaba.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Dumnezeu ar fi un exemplu,nu? Pai nu prea are cum, dar cu universul e altceva, iti dai seama cat timp a avut la dispozitie sa ajunga pana aici? Vorbim de miliarde sau o infinitate de timp de evolutie continua, de la simplu pana la complex, totul este intr-o continua transformare

De ce mereu trebuie sa bagam pe dumnezeu in discutie? asta nu rezolva nimic

anonim_4396

Am vrut sa ii enervez putin pe credinciosi laughing in legutura cu intrebarea ta, nu, nu cred ca poate exista ceva din totdeanua, in afara de spatiu, cred in evolutie si aceasta poate aparea din nimic

Hai sa nu spunem din nimic, inca nu stim, darwin a explcat foarte frumos evolutia dar uni in ignoranta nu vor sa intelege, e mai usor sa nu isi pui mintea la treaba

| Lioana a răspuns (pentru Steregoi):

Trebuia sa găsești tu ceva de comentat, Steregoi.
Cred ca timpul exista de cand exista lucruri si fiinte temporare carora le este alocat un anumit timp de existenta, de cand au aparut astrele in univers. Poate candva a fost un gol infinit. Nu poti spune ca atunci exista timp. Cand totul e static si perpetuu, timpul nu exista. Nu pentru univers. Exista doar pentru noi care ne masuram vietile in ani, luni, zile...
Tu spui ca exista evenimente fara inceput. Care sunt acelea?

| Lioana a răspuns (pentru RAY):

Big Bang e doar o teorie. Nu avem dovezi ca ar fi existat si nici ce ar fi putut declansa acea explozie. Esti tu sigur ca totul a luat nastere printr-o explozie? Eu nu. Cu siguranta pot fi si alte metode de creație.

| RAY explică (pentru Lioana):

Nu a fost explozie si o expansiune de energie si sunt dovezi destule

| Donsavas a răspuns:

Cred ca ti s-a mai spus că universul este infinit iar timpul doar o iluzie a minții. E clar ca universul a existat dintotdeauna.

| RAY explică (pentru Donsavas):

Nu e clar din moment ce a existat un big bang

| Donsavas a răspuns (pentru Lioana):

"Timpul nu are inceput. Inainte de materie Dumnezeu traia gandea. Traiul si gandul e o activitate sau un lant de evenimente. Existand evenimente fara inceput evident ca si timpul nu are inceput"

"Timpul nu are inceput"... El nici macar nu stie ce este aia o iluzie.
"Gândul e o activitate" sau mai bine zis, un impuls electric provocat de niste stimuli.
"Dumnezeu înainte de materie trăia, gândea"... Ce sa mai zic, acum nu mai trăiește asa ca n ar trebui să mai vorbim de ceva ce nu exista.

| Donsavas a răspuns (pentru RAY):

Ai un fix cu acest bing bang. Uite ca se poate la fel de bine ca universul sa fie infinit si sa nu se încadreze în timp, de vreme ce timpul e doar o invenție a minții noastre. Asa se desființează si teoria bing bang.

| RAY explică (pentru Donsavas):

Tu nu intelegi ca big bang e un fapt stiintific

| Donsavas a răspuns (pentru RAY):

Nu da macar inteleg noțiunea de iluzie si ca timpul e doar in capul meu.

| Kron5tadt a răspuns:

Domnule Raza, esti atat de necitit si atat de foarte prost informat, incat postarile tale ma amuza teribil. Deci, ori esti foarte naiv (sau, pur si simplu foarte prost), ori esti un clown al dracului de bun.

anonim_4396

Parca darwin era cu evolutia vietii pe pamant, eu ma refeream la univers

| Lioana a răspuns (pentru RAY):

Expansiune de energie? Asta ar putea fi o descriere a lui Dumnezeu. Iar dovezi despre Big Bang nu ai cum sa gasesti.

Corect,darwin e cu evolutia

| Darkmagic a răspuns:

Cred ca ti-am dat doar eu, peste zece raspunsuri pe tema Timpului si a Universului...
Si din nou...
NU INTELEGI! big grin
Scrie tu cu manuta ta, cum te numesti!
Cum se numeste un ins care primeste o tona de explicatii...si nu intelege? big grin
Dupa asta, poate iti dau si raspunsul la intrebare, chiar daca presimt ca e degeaba. laughing

| RAY explică (pentru Steregoi):

Da nu te am intrebat pe tine ))))))))))))) tu nu esti TPU

| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

Sunt membru TPU cu cont. Te-am ajutat asa cum m-am priceput eu. Ca tu nu esti multumit e partea a doua.

| Inferno a răspuns (pentru Lioana):

Universul poate fi infinit in spatiu, dar e finit in timp.

| Inferno a răspuns (pentru Donsavas):

Daca timpul e doar o iluzie atunci cum poate fi el infinit?

| Steregoi a răspuns (pentru Lioana):

Miscarea nu are inceput. Miscarea e transfer de energie dintr-un loc in altul. Unde e miscare e si timp. Cum miscarea nu are inceput nici timpul nu are inceput. Golul despre care vorbesti era de fapt vid plin cu energie sub constanta Planck. Materia e acel tip de energie care a fost concentrata de Dumnezeu. Timpul nu caracterizeaza doar materia care se degradeaza.