| KR0NSTADT a întrebat:

Conform studiilor oamenilor de știință antimateria există, dar în cantități infime. Dacă teoria Big Bang-ului este cea corectă, nu ar fi trebuit ca fiecare particulă de materie să corespundă unei particule de antimaterie?

7 răspunsuri:
| Meme10Memu a răspuns:

E o dovada ca universul e creat de o inteligenta, de Dumnezeu Iahveh. E o dovada ca Dumnezeu a creat universul sa dainuie vesnic.

| zilog a răspuns:

Pune mă mâna pe muncă și stoate calculatorul ăla din priză consumă curent!

EU SUNT ELECTRONIST ELECTROMECANIC inteleg gizică hidraulica pneumatica electrică electronică chimie mecanică...
așa că dă-mi voie să îmi expun și eu umila mea părere
pune mâna și invață o meserie!
A DOREAM SĂ SPUN CĂ ANTIMATERIA TREBUIE SA EXISTA IDENTIC CA SI MATERIA
Tu nu ai de unde să stii că tot ceea ce vezi nu este de fapt antimaterie pentru antimaterie
tu nu ai cumva sa de unde sa afli vreo data daca nu cumva alt cineva din antimaterie este de fapt cel care esti tu cu adevarat
tu nu ai cum sa stii daca nu cumva el din oglindă nu este omul adevărat
si tu ești cel din oglindă în realitate
ia o oglindă și gândeștete că ăla pe care îl vezi tu în oglindă este omul real și tu ești imagina lui faci exact ceea ce face și el dar mai întâi el a gândit că o să facă lucrul respectiv
apoi tu l-ai făcut pentru că la făcut el
si lui i-a venit ideea să meargă să bea o bere și el a băut o bere și tu ai băut o bere pentru că tu ai crezut că țîe ți-a venit ideea să bei o bere
dar de fapt ție ți-a venit ideea pentru că omului din oglindă i-a venit ideea inaintea ta cu 10 milisecunde
si de fapt tu faci tot ceea ce face omul din oglinda inaintea ta
inainte ca tie sa iti vina ideea sa faci un anumit gest el la facut deja cu 10 milisecunde inaintea ta

| KR0NSTADT explică (pentru zilog):

Siloz, dă-ți seama la vorbă.

| FenantrenAntracen a răspuns:

Am o vaga impresie ca aceasta dilema colosala este legata direct de viloarea unor forme de simetrie(precum simetria CP) in conditii extreme si exotice, dar nu este suficient de clar in ce masura poate fi dedus mecanismul exact de lucru! Este posibil ca universul nostru sa aiba o,, anti-reflexie" paralela(antiunivers geaman) dar nimic nu este clar! Lamuriri superioare pe baza acestei teme vor fi aduse cat de curand, in urma unor experimente care vor fi efectuate in cadrul marilor acceleratoare de particule. Un alt exemplu de ipoteza este aceea bazata pe acele particule neutrino(sau alte particule neutre electric) care ar putea fi propriile lor antiparticule. Diferentele in ceea ce priveste felul in care particulele neutrino(si altele) au interactionat intre ele, dupa Big Bang, ar fi putut duce la formarea unui mic exces de materie(1 particula de materie la fiecare ~10 miliarde de perechi materie-antimaterie), care a permis apoi Universului sa existe si sa evolueze ca atare.

| FenantrenAntracen a răspuns:

La fel de bine ar putea fi vorba despre un capriciu al unei interactiuni latente dar ideea ca in alte zone din univers exista antimaterie din belsug pare depasita din punctul meu de vedere. Este mai probabil ca antimateria sa fie un al materiei barionice, fara necesitatea ca ambele sa aiba o formare concomitenta.