Raspuns din oficiu:
O societate lenesa ar fi prospera pentru ca ar creste padure sau mai multi copaci fara sa fie plantati si ar fi oxigen mai mult pe pamant daca oamenilor le va fi lene sa mai taie copaci si oamenii n-ar mai muri din cauza poluarii. Daca oamenilor le-ar fi lene sa mai faca mult se x ar fi loc mai mult pe pamant si oamenii nu s-ar mai inmulti atat de mult. Daca le-ar fi lene sa mai construiasca masini nu ar mai fi atata poluare. Daca ar fi lenesi nu ar mai fi atata stres si atata graba.
V-am dat un model dupa care sa va incepeti redactarea raspunsurilor voastre la intrebarea de mai sus. Daca vreti va si dictez ce sa scrieti sau cum sa raspundeti.
Ai o imaginatie de belea, te-ai gandit vreodata sa scrii o carte?
E mai mult decat probabil ce zici tu:
1. Nietsche e considerat unul dintre cei mai mari filozofi din istorie, desi era nebun de-a binelea.
2. Statele occidentale sunt considerate ca avand o productivitate pe cap de locuitor mai mare si ai zice ca sunt mai harnici, dar de fapt un neamt doar apasa pe un buton si intreaga fabrica ambaleaza 100 de conserve pe minut automat pe banda, pe cand in Romania munca aceasta o fac 10-20 de oameni manual.
3.Cei din statele din golf stau pe o mare de petrol si trandavesc ca ramele dar sunt cele mai prospere din lume iar imigrantii fac toate muncile solicitante.
Asa e. Germanii aia nu prea cred sa imparta profitul si la saracii lor.
Am scris o carte numita: "Dumnezeu explicat prin stiinta".
Munca multa cu sudoarea fruntii e o consecinta a pacatului adamic. Astfel munca multa este un pacat. Nu degeaba le-a zis sa tina sabatul ca sa mai ia o pauza. In cosmos e liniste si totul se misca in voia lor decisa de Dzeu. Oamenii necredinciosi si lacomi promoveaza munca frenetica tip zi lumina. Au mai bagat si zicala:"n-a murit nimeni de munca" dar omit ca se chiar moare de munca prea multa lent dar sigur dupa multa solicitare incep sa cedeze balamalele inainte de vreme. Nu degeaba spune: "cine vrea imbogatire se strapunge cu o multime de necazuri".
Anna întreabă: