Evolutia este o cumulare a mai multor intamplari care a avut un rezultat pozitiv. Omul prin natura lui se simte satisfacut, gandeste-te la terminatiile nervoase, la zone erogene, dopamina, serotonina etc
Teoria evolutionista bazata pe intamplare sau intamplari e NEUTRA pentru obtinerea unui rezultat "pozitiv". O cumulare de intamplari rezulta TOT o intamplare care e NEUTRA pentru obtinerea unui rezultat "pozitiv". NEUTRU NU E "POZITIV" si nici negativ. Neutru nu e nici bine sau pozitiv si nici rau sau negativ. HAZARDUL are caracter NEUTRU.
Dar Hazard nu e aceeasi treaba cu Evolutie. Transformarile sunt cele neutre. Nu uita, exista si termenul de Involutie. Evolutia nu ar fi putut exista daca seria de intamplari nu avea un efect pozitiv. Ambele, evolutia si involutia, tin de hazard, dar nu e acelasi lucru.
Vrei sa spui ca evolutia a invins hazardul care ar fi existat si azi. Involutia nu exista? Daca exista si involutia inseamna ca hazardul este si azi mai ales aparent la nivel cuantic.
Deci hazardul e un fel de zeitate fara constiinta de sine?
"Transformarile sunt cele neutre." - OARE? Cand cel mai puternic sau adaptabil stapaneste, este o intamplare NEUTRA? NU este o intamplare neutra ci partinitoare in favoarea celui mai puternic sau mai adaptat. Iata cum ai ajuns la conflict informational!
Ce ar fi putut pozitiva hazardul neutru in sensul evolutiei?
Evolutia reprezinta ordinea care a luat nastere din dezordine.
Involutia exista, nu zic ca nu. Si haos e peste tot, doar ca organismele au acumulat o serie de modificari rezultand adaptarea la mediu, iar lucrurile minore nu le mai afecteaza atat de puternic. Asta e evolutia.
Nu exista zeitati, ci forte ale particulelor elementare, zic eu. Particulele astea nu au constiinta. Si suna aiurea, zeitate fara cunostinta de sine. Brusc nu mai pare atat de puternica.
"forte ale particulelor elementare" - particulele elementare NU au forte ci energie cinetica si sunt puse in miscare de ceva sau de forte sau de automatisme de tip perpetuum mobile.
Deci cum ai spus: haosul sau hazardul pare ca exista si se pare ca evolutia de care vorbesti este mentinuta de ceva, altfel foarte usor se poate transforma in haos prin involutie.
Ma refeream la protoni si electroni, imi cer scuze daca inteleg altceva prin *particula elementara*.
Evolutia nu e mentinuta de nimeni, ea este o stare, o anumita ordine a materiei care se modifica, si astfel creste stabilitatea unui organism.
Da, e adevarat, echilibrul acesta poate fi alterat foarte rapid.
"Evolutia nu e mentinuta de nimeni, ea este o stare" - evolutia e mentinuta de ceva. NU am zis de cineva. Evolutia NU este o stare ci un proces. Nu ai zis ce a determinat procesul evolutiei ca sa invinga haosul. Legile inving haosul. Legile sunt mecanisme care se repeta.
Cand vorbim de ARN vorbim de legi biologice de codificare a informatiei. Din haos NU avea cum sa apara legi. Insasi dorinta omului este o lege. Protonii si electronii nu stau deloc, ci sunt mereu pusi in miscare de anumite forte inteligente.
DA. Asta daca vrei sa iti mearga bine in tot ceea ce faci. Spre exemplu eu daca nu sunt fericit de locul in care lucrez nu pot sa lucrez si ma enerveaza tot ceea ce am de facut la munca si pana la urma daca nu fac ceva sa imi schimb atitudinea mea fata de ceea ce fac nu imi este bine si nimic nu iese bine si pe langa asta nu imi dau nici interesul! cand esti fericit cu viata pe care o ai atunci nu ai decat sa perseverezi. Parerea mea
Te-a lovit metafizica si filozofia? Trexi strada cu asta? Nu vreau sa iti iau lumina din ochii cu cate vezi viata, dar unii romantici aerieni tot s-ar lovi cu capul de semne de circulatie puse prea jos. Sti Thalles se uita la stele sa le studieze si a cazut intr-o groapa. Si radeau de el oamenii lragmatici. A ramas un exemplu de filozof neinteles. E contrastul romantic( curios/stiitific) - pragmatic (acrid).
Daca tot ai pus intrebarea cum trebuie sa fie omul multumit, satisfacut sau fericit atunci e vb de filozofie si anume existentialism, motivul existentei. Jean Paul Sartre, un filozof existentialist, zicea ca omul exista fara dumnezeu, lasat in voia lui. De aici deduci ca iti poti crea fericirea daca ai circumstante, sau poti suferi in lipsa acestora. Ecleziastul zicea ca e bine sa te bucuri de ce ai mereu in prezent si ca binele vecinului mereu motiveaza prin invidie constructiva sa ai mai mult. Dar sa te bucuri si de cine e langa tine. Albert Camus prezinta prin mitul lui Sisif omul care sufera pentru a avea ceea ce isi doreste. Sisif e cel care e osandit de zei sa urce la deal un bolovan care odata ajuns in varf cade la vale iar acesta il cara iar in nenumarate randuri. E omul care moare pentru viciile care le iubeste. De aici deduci omul care traieste pentru satisfactii. Dar cred ca din asta obti si fericire.
Fericit poti fi din lucruri serioase : cariera, iubire, apreciere.
Daca ai fi multumit nu te-ai motiva sa ai mai mult si sa ravnesti, cum zice si Ecleziastul.
In piramida nevoilor apare si aceptarea si apartenenta la un mediu social. Ne obtinem aprecierea si prin socializare sau nu suntem nefericiti prin ostracism social din orice sursa ( eticheta, barfa, statut social, etc.).
Trebuie sa fi fericit ca sa nu ravnesti ca raul altuia in primul rand. Nu o sa te motiveze munca daca te uiti la capra vecinului cum zice Ecleziadtul. De obicei lumea saraca barfeste din rautate. Sufera din saracie si lipsa fericirii care poate fi obtinuta prin mijloace banesti, si din rautate ar dori si ravni raul altora care sunt fericiti din cauza ca au mijloace.
Omul trebuie sa fie fericit sa fie altruist, adica sa fie om.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
retrogrobian întreabă:
Nilsson întreabă: