Cand google o sa faca ce a facut biserica in evul mediu timp de 1000 de ani o sa iti dau dreptate
E speculatie, sunt o multime de prototipuri de procesoare cuantice care sunt testate in acest moment dar nu a reusit nimeni sa le faca sa mearga. Astia de la google au si obtinut un rezultat dar ai nevoie de un alt comp cunatic ca sa poti demonstra ca rezultatul ala e valid nu doar niste date scoase la nimereala.
Va mai dura multa vreme pana cand o sa avem unul functional si stabil, momentan google nu are nici un control, are doar un prototip la fel ca si restul companiilor de IT care lucreaza la ele.
Cat despre cripto momende cred ca e chiar pe dos. Cu mici modificari la sistemul de minare sustinerea lor printr-o retea de calculatoare cuantice (mai mult pentru redundanta decat de nevoie) le va solidifica si mai tare pozitia pe piata. Daca iei bitcoinul ca exemplu, cele mai mari probleme care le are e pretul mare la curent platiti de mineri si faptul ca in timp "portofelul" ala va deveni un fisier urias pentru ca vine cu toate tranzactiile prin care au trecut bitcoinii tai. Ma rog, asta si problema cu faptul ca nu-s reglementate si variaza in ultimul hal.
Nu știu, dar ceea ce știu sigur e că dacă google face cumva și ajunge să fie desființat, gata cu 99% din omenire, n-o să mai aibă motor de căutare, sistem de operare...
Eu folosesc IOS ca sistem de operare și nu cred c-aș suferi prea mult, va trebui doar să mă obișnuiesc să folosesc bing sau alt motor de căutare.
În ceea ce privește computerele cuantice: sunt destul de experimentale, nu prea știm ce și cum va ieși din ele. Capacitățile de calcul al unui asemenea dispozitiv sunt foarte mari, dar deține și un spațiu fizic uriaș și nu știm dacă la fel ca până acum, dacă asemenea calcule uriașe vor putea fi făcute în viitor de un dispozitiv cel poți purta în buzunar.
În ceea ce privește dominația Google, e un trend foarte clar: piețele libere în timp se transformă în monopol. Dacă cumva în viitor acestw firme vor fi împărțite în bucăți, cum s-a întâmplat și cu anumite firme gigantice din secolele XIX-XX, nu știu. Dar există legi antimonopol care împiedică firmele să dețină prea mult dintr-o piață--spre exemplu Disney n-ar cumpăra niciodată Sony tocmai din această cauză.
Stop.
Ai citit cu atenție?
Sistemul poate efectua doar un singur calcul, de tip tehnic.
Ce înseamnă asta? Nu este încă un computer echivalentul unui PC de azi, este un fel de abac cuantic, știe să facă o unică operație cu numere.
De la acela. la complexitatea unui PC de azi vor trece zeci de ani.
Motivele sunt tehnice.
Cum e sistemul acela? sistemul construit, format din 72 de biţi cuantici, Stop.
Dacă nu greșesc prea mult știe să calculeze cu 36 de zecimale.
Cum faci tehnic unul de milioane de biți ca un PC?
Așă că Google nu mă ingrijorează din acest punct de vedere deocamdată.