| Thunder a întrebat:

Conform unui preot babilonian, Berossus, civilizatia umana a debutat datorita unei creaturi amfibiene iesita din Golful Persic. Din scrierile acestuia, de la acel moment si pana la marele potop este o perioada de 430.000 de ani. Am scris bine anii, nu am inventat. Acesta s-a inspirat din vechile scrieri sumeriene. Pe langa faptul ca prin Vechiul Testament au frecat cum au vrut ei istoria, marele potop la care Berossus se referea nu era in nicun caz cel cu Noe, ci marele potop sumerian. In fine, pamantul nu are in nici un caz 6000 de ani, dar e posibil ca acea fiinta de care Berossus spune in scrierile sale sa fie Anunnaki? Zeii sumerieni care au venit din cer, adica extraterestrii. Oare ei stau la baza originilor noastre?

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Acceptând existenţa extratereştrilor, la ''baza originii'' lor cine stă?

16 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Pudik: Ceva mai penibil şi mai cretinoid zău că n-am mai citit de multă vreme.
Oricum, e amuzant cum creştinii mai noi coroborează forţat şi alte mituri.

| Alphawolf a răspuns:

NASA a afirmat ca pe Marte a existat viata.
http://www.ecomagazin.ro/......ne-nasa-2/
http://www.agentia.org/......-3001.html
Desigur, prezenta extraterestrilor nu inlatura un creator(!), dar daca am fost vizitati de fiinte inteligente, asfel se poate explica povestea biblica.

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

@thunder91
Despre ce ai scris tu nu am absolut nicio părere, dar pe Arthur l-ai înţeles greşit. Dacă extratereştrii au fost creaţi aşa simplu, de Univers, de ce nu am putea spune şi de pământeni acelaşi lucru?
El se referă că şi dacă ai lua-o aşa, inevitabil s-ar ajunge la aceeaşi discuţie: Extratereştrii aceia care au venit aici la noi au evoluat sau au fost creaţi?

| ExistaMosCraciun a răspuns:

De acord cu @kongeriket, pe care l-am si votat corespunzator.
Conform Bibliei, am fost creati de Dumnezeu. Toate religiile pamantului au propria teorie legata de aparitia omului pe Pamant, dupa cum exista si teoria conspiratiei, conform careia, in timpuri stravechi am fost vizitati de extraterstri.
Demersul legat de intrebare mi se pare cumva inutil, daca vei intreba un crestin, vei auzi o teorie, daca vei intreba un hindus alta, un ateu si tooooot asa. Dar cred ca n-am zic nicio noutate, nu?

| Thunder explică:

@Pudik
Au venit din cer deci sunt extraterestri(extraterestru=din afara Terrei). Lasa-ma cu ingerii. Ingerii pot face sex cu muritorii? Suntem in filme? laughing. Omenirea are doar 6000 de ani? Chiar crezi asta? Stii ca sunt si niste tablite ale lui Toth Atlantul, cica el a trait cam cu vreo 50. 000 de ani inaintea lui Hristos, era nemuritor, chiar a si facut vizite in lumea de apoi. Pana la urma a ales sa ramana in lumea de apoi. Nu stiu daca e adevarat. Cel mai vechi schelet uman descoperit recent are 4. 4 milioane de ani, mai vechi decat Lucy (care are 3. 2 milioane de ani). Nu-mi spune ca sunt aparitii demonice. Au fost descoperite unelte vechi de sute de mii de ani, iar cei care le-au descoperit au fost amenintati sa nu divulge secretul.

Ce am spus mai sus e o TEORIE. Nu sunt filosof, nu ma consider desptept.

| Thunder explică:

@Arthur
Sa inteleg ca si tu crezi ca Terra e buricul universului, iar oamenii sunt singurele fiinte din Univers. Numai galaxia noastra, Calea Lactee, are vreo cateva sute de miliarde de sori, care la randul lor au planete ce orbiteaza in jurul lor. Cine sta la baza originii extraterestrilor? Universul.

| Thunder explică:

@Raul9004
Pamantenii nu puteau fi creati asa simplu de Univers? Extrarestrii aia care au venit aici au fost creati de UNIVERS si au evoluat. TOTUL EVOLUEAZA IN UNIVERS. Vreti sa va fac si un desen?
@palut
Bine ca ai tu cum sa iti argumentezi parerile laughing. Cand ti se pare penibila creatia din Biblie, incepi sa spui evolutie dupa un plan divin, dar daca stai si te uiti mai bine tot unde vreti voi o duceti.

| Thunder explică:

@MagicSmile7.
"Inscriptiile scoase de sub daramaturi, au aratat ca Biblia este adevarata."
Puteai sa spui ca biblia contine niste adevaruri.
"Deci esti sigur ca Biblia e vinovata …?"
Biblia vinovata? E o persoana? CEI CARE AU SCRIS-O SUNT VINOVATI! Si cum biblia a fost scrisa tot de niste oameni, aceasta contine si niste lucruri adevarate si demonstrate cum ai spus tu. Pun accent pe DEMONSTRATE. Si ce e asa mare mirare ca a pomenit de niste regi care au existat, tot in folosul ei a facut chestia asta.

@crinu Tie ce sa iti mai raspund? Oricum o dai la intoarsa. Berossus a scris o istorie a lumii in 3 parti. Acea istorie era in biblioteca din Alexandria care continea cam 1 milion de pergamente. Chestii valoroase. Numai ca biblioteca a ars si nu au mai ramas prea multe lucruri in picioare, ca si istoria lui Berossus. Mai sunt doar bucati, fragmente. In acele pergamente cred ca erau trecuti sute de regi pe care biblia nici macar nu avea in plan sa-i pomeneasca. Ce sa-ti mai zic si de extraterestri? Daca tu crezi ca in imensitatea Universului suntem doar noi... e clar. Acum pe bune, crezi ca suntem singuri in Univers?

| MagicSmile7 a răspuns:

"Pe langa faptul ca prin Vechiul Testament au frecat cum au vrut ei istoria"Cat de sigur esti de asta? A fost o vreme cand istoria nu spunea nimic despre anumiti imparati pomeniti in Biblie. Ex; pina in anul 1842 istoria nu stia nimic despre Sargon 1, imparatul Asiriei, pomenit in Biblie la Isaia 20:1.Multi necredinciosi au ras de Biblie si au spus ca Ea vorbeste despre imparati care niciodata n-au existat.Azi, datorita sapaturilor arhiologice facute in anul 1842 de P. E.Botta stim ca Sargon 1 a existat, ca a fost imparat al Asiriei, asa cum spune Biblia si ca a avut cel ma imaret palat la Korsabad, vreo 20km nord-est de Mosul. Iar in 1872 dezgropandu-se biblioteca lui Asurbanipal, inte cele vreo 30. 000 de volume, au fost gasite si analele lui Sargon. Alt imparat despre care istoria nu a stiut nimic a fost Belsatar. Biblia spune in cartea prorocului Daniel ca el era imparat al Babilonului, ca dadu-se un mare ospat, iar in timpul ospatului, o mana a scris pe perete:"Mene, mene, techel, upfarsin", adica numarat, numarat, cintarit si impartit si ca in noaptea aceea Babilonul a cazut, si Belsatar a fost omorit. Cata ironie au aruncat ateii asupra Bibliei din cauza acestor spuse! Cum au cautat sa demonstreze prin cazul lui Belsadar ca Biblia nu este cuvantul lui Dumnezeu, ca nu este adevarata. Ei spuneau ca dupa Nebucadnetar a urmat la tronul Babilonului Nabonidus si nu Belsadar; ca in timpul domnei lui a cazut Babilonul si ca el nu a fost omorit, cum se realizeaza despre Belsatar, ci a fost dus captiv. E adevarat ca istoricii atunci Berosus si Alexandru Polyhistor ne informeaza ca Nabonidus a fost imparat in timpul caderii Babilonului. In a 2-a jum. a sec. al 19-lea o multime de tablite cu inscriptii dezgropate de arheologie, au fost duse la muzeul britanic din Londra. Dr. Theophilus G. Pinches, proeminent, asiriolog din Londra, a gasit numele lui Belsadar pe o seama de tablite.Pe una e aratat ca e fiul imparatului Nabolidus. Pe alta care contine un contract, juramintul e depus in numele lui Nabonidus si a lui Belsadar.In vechiul Babilon, juramintul se facea in numele imparatului care era la domnie, deci tablita indica domnia lui Belsadar impreuna cu a tatalui sau Nabonidus.Savantul englez Sindey Smith a publicat alta inscriptie care spunea ca Nabonidus a incredintat domnia fiului sau. Din analele lui Nabonidus, col al2-lea, 1, 5, 10, 19, 23, care sunt datate in al saptelea an al donmiei sale, stim ca Nabonidus a fost in cetatea Tema, iar Belsatar cu nobilii erau in tara Acad. Acelas lucru se pomeneste si in anul al 9-lea, al 10-lea si al 11-lea. Deci, din cauza ca Nabonidus statea in Arabia, fiul, Belsatar, a fost ridicat la rangul de monarh din Babilon.Astfel, pricina de poticnire a fost inlaturata de descoperirile arheologice.Inscriptiile scoase de sub daramaturi, au aratat ca Biblia este adevarata. Deci esti sigur ca Biblia e vinovata …?

| laurentiu a răspuns:

@thunder91
prietene cum se face ca tu crezi si accepti toate povestile, ele nu find mai mult decat ratacire si o mare minciuna, si in schimb nu accepti pe Dumnezeu din Biblie! deci daca ai putea sa vezi clar cum stau lucrurile ar fi altfel, asemenea cum spune Dumnezeu ca cel care practica pacatul, e stapanit de pacat (asa cum masina e stapanita de om in toate directiile)si tot ce tine de pacat refuzand sa vina la adevar din cauza lui! pacat semnfica tot ce tine de rau si neadevar!

| yoo23 a răspuns:

Daca ai citit o poveste trebuie sa crezi in ea acum? In fine...fiecare crede in ce vrea, o sa vedem toti dupa moarte ce o sa fie.

| InoKo a răspuns:

Anunnaki de care vorbesti tu, au venit intr-adevar din cer, dar nu sunt extrateresti si nu se numesc Anunnaki. Ei sunt ingerii razvratiti care au parasit cerul pentru relatii imorale cu fiicele oamenilor.In urma acestor acuplatii, au venit in existenta "Nefilii", niste giganti de dimensiuni uimitoare care au dezvoltat violenta si actele de criminalitate.De aia a aduc Dumnezeu potopul asupra lor in timpul lui Noe.Biblia arata socotelile exacte ale existentei a 6000 de ani. Da, desigur, pamintul, universul au existat de mai mult, poate si miliarde, catriliarde de ani. Dar omenirea exista de 6000 de ani, pentru ca Geneza reveleaza ceva interesant despre cei 1000 de ani care numarati impreuna cu cei 6000 dau 7000.Acei 1000 de ani reprezinta domnia Regelui Isus Hristos in cer si a existentei unui circuit de purificare a fiilor oamenilor.Adica,mai babeste, oamenii vor reveni in starea de perfectiune in care au fost la inceput Adam si Eva.

Am citit si eu asa filosofii pe care tu le prezinti aici, dar un pic de interes si un pic de initiativa va dezvolta bagajul tau de cunostinte.Nu am dreptul sa te critic, la un moment dat am gindit si eu ca tine, asa ca te inteleg. dar nu te sustin.

| palut a răspuns:

Nu cred. nu ai cum sa-ti argumentezi parerea, sunt baliverne. cea mai plauzibila e teoria unui evolutionism controlat dupa un plan divin.Deci Dumnezeu e creatorul a toate.

| Kazeshin a răspuns:

Pntru toi credinciosii de aici, va mai spun o singura data.Nu exista Dumnezeu ci mai multi zei si zeite. exista isus, asta e adevarat, dar catolicismul a transformat majoritatea zeilor si zeitelor intr-un singur zeu, pe dumnezeu.Asa ca dumnezeu nu este creatorul lumii, cititi biblia originala ca sa vedeti si multe informatii despre extraterestri sunt adevarate. Poate ca biblia adevarata are niste exagerari. dar chestia este ca are si niste lucruri ascunse, pierdute in traducerea grosolana a tampitilor de crestini. Dintre toti oamenii, crestini au distrus sacrul din biblie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Pudik

E uite aici religia e in contradictie clara cu stiinta: Oamenii exista ca specie de cel putin 200 000 de ani:) http://en.wikipedia.org/wiki/Homo_sapiens
Deci calculele tale nu inseamna nimic...
Iar Universul nu are catralioane de ani, are 13 miliarde si ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Thunder raspundeai lui magicsmile7. sau imi raspunzi mie si-mi explici originea extraterestrilor tai, in asa fei sa nu-l cred pe Dumnezeu ci pe popa ala asta al tau berossus?