| daddy a întrebat:

Confucius a spus " Tăcerea este prietenul adevărat care nu te trădează niciodată "
este adevarat? si ce a vrut sa spuna cu asta? ca nu m-am prins :-\
sunt doar vorbe aruncate in vant? de ce sa taci cand ai putea avea dreptate si in loc de asta sa asculti cum altul vorbeste mult si prost?

12 răspunsuri:
Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Nu te uiţi tu bine. Confucius are o mare dreptate: Când ştii ceva ce nu ar trebui să ştie alţii, ţine-o pentru tine.

| moonY a răspuns:

nu sa taci in sensul de a nu lua parte la discutii, de a nu-ti sustine punctul de vedere, de a nu participa la conversatii in contradictoriu.
sa taci atunci cand simti nevoia sa te destainui cuiva, sa dezvalui cel mai ascuns secret unui prieten care te-ar putea trada vreodata.
tu sa fii cel mai bun prieten al tau.si tacerea, na, ca doar a spus-o confucius

aqualuna
| aqualuna a răspuns:

Când vine vorba de propriile secrete şi slăbiciuni e mai bine să-l asculţi pe Confucius... şi nu numai, există o mulţime de maxime ori proverbe care îndeamnă la discreţie-A spune secretul altuia e o trădare, a-l spune pe al tău e o prostie, de exemplu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai daddy.si in biblie scrie ca; visele se nasc din multimea grijilor si prostia din multimea vorbelor.sau una auzita; tacerea e de aur.sau; vorbeste ultimul si taci primul.sau; vorba voastra sa fie; da si nu.restul ce vine, vine de la cel rau.ai putea avea dreptate? adica detii adevarul absolut? si toti vorbitorii sunt prosti? vom vedea. vom vedea.istoria va hotara ce si cum.

| Razvan a răspuns:

Tacerea poate fi cel mai bun prieten al unui om si il poate ajuta in multe situatii daca este dozata.In momentele in care simti nevoia sa fii singur, acorda-ti dreptul sa taci.Cand vrei sa raspunzi rautacios cuiva ca mai apoi sa regreti, taci.Cand ai dreptate, vorbeste cumpatat fara sa te iei de guler cu vecinul si permiteti luxul sa fii suparat dar nu rautacios fara motiv.

soothe
| soothe a răspuns:

Daca vrei sa tii un secret e bine nu il spui la nimeni. Oricare prieten la care il spui se poata sa il spune cuiva. Deci, logic, tacerea este cel mai bun prieten.

| anachida a răspuns:

Salut! Il citez pe Raul9004! Si a-si mai completa..., fii atent ce spui ca nu se stie niciodata cand se poate intoarce...impotriva ta! O zi buna! pa, pa!

| Hombre a răspuns:

Cica tacerea e ca mierea. Acum te-ai "prins"? As mai adauga la "vorbeste mult si prost" si fara rost.

| JeSa a răspuns:

Păi da, că prin "tăcere" ne păstrăm tăria, asta ca să nu dăm în extrema ailaltă(de "a vorbi mult şi prost"), că atunci avem toate şansele să ne pierdem/trădăm...
Uneori ne motivăm, prin proverbul "Dacă tăceam, filosof rămâneam"!

| anna01 a răspuns:

Pentru ca "tacerea-i de aur si vorba de argint". Vorbe aruncate in vant de o asemenea personalitate...mai citeste mult, nu pot spune "mai gandeste-te" ca nu prea ai facut-o. Poate daca erau de la Guta(utopic) iti intelegeam naduful, dar asa... Vorbe mai adevarate nici ca se gasesc. Le vei gasi utilitatea la timpul potrivit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un citat profund cu diferite perceptii.
Tacerea e clar ca se refera la dorinta de destainurire, ca ar fi mult mai bine sa te abtii. Aici sunt de acord : nu ai de unde sa stii diferenta dintre un prieten si unul adevarat si daca sfatul care ti-l va da te va ajuta(de cele mai multe ori mareste rana). Tu esti singurul care poate astupa rana astfel incat sa nu sangereze sau sa nu doara.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tacerea e de aur,winking ne intervin compromisurile.