Uneori poate fi o calitate daca stii in ce masura sa o practici dar daca treci peste masura va devenii defect
Buna!
Dupa parerea mea modestia este o calitate deoarece mai bine sa fi modest decat sa te lauzi!
Modestia este o calitate. Prea multa modestie deja e defect. Uneori esti atat de modest. Este clar ca tu ai, insa vrei sa scoti in evidenta prin a fi ''modest''. Aceasta ''modestie'' e mai de graba mandrie.
O zi frumoasa!
Mai nou consider modestia ca pe un minus, deci banuiesc ca ar intra in categoria defect. Modestia moderata, e inofensiva pentru propria persoana, insa cea pur-sange ( devenita parte din noi) te pune intr-o lumina proasta, nu te aduce cu nimic in evidenta.
E cam defect, dacă eşti aşa de modest, cu timpul îţi scade stima de sine, încrederea în propria persoană, etc.
Eu consider modestia ca fiind o cutuma. Este o calitate. Chiar ma deranjeaza cand aud cum se lauda toti, ma zgarie la urechi, imi vine sa o iau la goana sa nu ii mai aud.
Modestia e doza de echilibru. Mereu va fi cineva mai bun si mai putin bun decat noi. Cei fara modestie tind sa creada ca nu exista acest lucru. Iar aceasta superioritate stupida ma deranjeaza, ma face alergica.
Calitate pentru ca eu unul nu ii suport pe aceia care sa lauda mereu. Pentru ca apreciez mult mai mult o persoana modesta.