| 4b a întrebat:

Constiinta si datoria iti indica o cale...egoismul iti arata si el alta cale; pe ce drum ai ajuns pana aici? big grin pe ce drum ai pleca de aici?

Răspuns Câştigător
| Shammal a răspuns:

Am ajuns pe o carare destul de aiurea, o combinatie intre egoism-constiinta si plec pe ulitza simtului interior deturnat de minte in unele situati big grin

8 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Am ajuns ametit si imbatat de atita traire si, drept sa-ti spun, habar n-am cum am ajuns dar de plecat, daca nu mai am puterea de a trai si de a ma ameti de atita traire, ma voi imbata cu alcool si ma voi da subconstientului.Vede el unde ma va purta.

| Laura a răspuns:

Egoismul nu implică neplătirea datoriilor. Și conștiința nu implică lipsa egoismului.

| Hmmmm a răspuns:

Am ajuns pe drumul ingust si plec pe sapte carari (e si asta un drum)...

| SentimentalConsil a răspuns:

Acest "aici" trebuie sa aiba o stare civila, o stare sufleteasca, o locatie ceva, aici asta al tau poate sa fie si gaura de la covrig

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

.Unii sunt egoisti altii nu sunt..Deci eu din punctul meu de vedere sunt putin egoist dar las de la mine totusi deci constiinta ma indruma pe calea cea buna..Imagineazati un drum cu 2 benzi..in aceeasi directie..Aici noi ne stabilim unde acest drum imaginar se bifura in 2. o parte o ia pe calea numita egoism si cealalta pe calea datoriei morale(a constiintei).din punctul meu de vedere este cam imposibil ca o persoana sa bifurce acest drum de ce? Pentru ca omul merge ba pe o banda ba pe alta imposibil doar pe una. Orcine a facut in viata lui un gest de egoism si il va face in viitor..asa si cu datoria morala.nimeni nu o sa o paraseasca vreodata..Omul nu va merge in concluzie pe niciuna din aceste cai separat.el o va lua pe soseaua cu 2 benzi..acum cu cat esti mai mult(mergi mai mult) pe banda numita constiinta si datoria mai mult cu atat va fi mai bine..si cu cat vei merge p[e calea egoismului vei avea o viata mai rea..in majoritatea cazurilor..In cazul meu m-am mentinut mai mult pe cale aconstiintei dar in unele cazuri am intrat in depasire pe cealalta banda(depasind constiinta) si am luat-o pe calea egoismului dar am revenit foarte repede la loc..Acest lucru foarte rar..Interesanta intrebare si scuze daca am facut greseli de scriere.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar sa stii ca eu am raspuns doar in cazul pus de tine..pentru ca acest drum contine zeci de benzi..Omul este o fiinta foarte complexa si in cazul lui nu putem vorbi doar de constiinta si egoism. putem vorbi de mult mai multe lucruri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe drumul primei categorii enuntate de tine si asa am de gind sa merg si de acum incolo.Mult noroc.