Eu cred ca nu e bine sa furi.
Il astemptam pe 'wales' sa vina cu niste citate mai clare din Biblie.
Xoxo,nu lua totul ad litteram...chiar dar dupa capul ala al tau istet, e bine sa furi sau nu?! Frate, scuze dar intrebarea are conotatie proasta.
Cand ai citit asta, ai omis cateva aspecte foarte importante.
1.Cand poporul Israel a iesit din Egipt, tabla cu cele10porunci nu exista, ea le-a fost oferita ulterior de catre Dumnezeu prin moise in pustie, la Muntele Sinai
2.Iar faptul ca nu ia lasat sa plece cu mainile goale, a fost rasplata pentru toti anii de robie, asta nu inseamna ca i-a incurajat la furt.Asa cum si noi platim la un moment dat daca am facut rau sau bine
Bănuiesc că de acum încolo vei căuta tot mai multe contradicţii ca să demonstrezi cât de plină de divergenţe este, în esenţă, Biblia.
După ce zice Biblia, este bine să furăm numai atunci când ne dă Dumnezeu voie să furăm, ceea ce este cam ironic având în vedere că El nu poate fi auzit şi nici văzut, aşa cum ai expus în alte pasaje luate din această "carte".
Dar, dacă ne luam după voia Lui, sigur nu ne trădăm apropele şi nu păcătuim? Sau, dacă ne luăm după voia lui, nu trădăm alte popoare furându-le? Astfel arătăm faptul că Dumnezeu nu iubeşte pe toată lumea.
O treabă cam ciudată, ca să zic aşa.
Conform mizeriei de mai sus nu este corect sa furam atat timp cat nu intervine dumnezeu si il convinge pe cel vatamat sa ne ofere de buna voie obiectul. Deci daca ai furat cu forta arzi in iad, daca minti si distrugi constiinta umana (o aduce la ultimul grad) timp de 2000 de ani folosind tot felul de trucuri ca un escroc o sa bati primul la portile raiului
Larisa, deci sa inteleg ca inainte sa apara cele 10 porunci era permis si sa ucizi, sa furi, sa minti samd, doar pentru ca nu erau date cele 10 porunci esti de-a dreprul patetica
BebeStrums, sa nu i-au ad litteram? Pai acesti crestini spun ca biblia este o carte sfanta, cu loc de interpretari, cu contradictii iar tu si multi altii veniti si spuneti ca aici sunt niste metafore pe care noi ateii astia prosti nu le intelegem si ca nu avem noi dreptul sa ne d-am cu parerea si ca daca nu credem o sa ardem in iad, apropo sa zicem ca ajungi in rai pun pariu cu tine ca dupa aproape 2 miliarde de ani te saturi de verdeata si ingeri, deci crede-ma cine ar vrea sa stea in rai sau iad ori pe pamant o vesnicie?
Nu,CATEGORIC.Bune citate, numai ca nu le-ai inteles.nici cei care au raspuns nu au inteles.REPET cit va FI NEVOIE:nu cititi biblia ca pe o carte obisnuita,citatele date, au explicatii clare, nu le interpretati.INTELEGETI_LE...ma bucur ca multi tineri devin curiosi,vor sa afle Biblia,nici eu nu sint BATRIN, va stau la dispozitie, cu explicatii.MULT noroc.
Bine ma da poporul respectiv ce era in egipt? era rob nu-i asa? doar nu-ti inchipui ca egiptenii i-au rugat frumos sa vina cu ei si sa le dea lor avutiile? dar munca lor in egipt transformata in aur si averi? era munca lor.au luat ce era al lor.si chelston? poporul evreu nu era sub lege cand erau in egipt. legile au fost date dupa aia.si nu sant patetic deloc.fiindca nici sfarsitul nu va veni decat atunci cand evanghelia va fi cunoscuta pe toata suprafata pamantului.sa nu poata zice nimeni; nu am stiut.
Hai s-o combatem repede. Daca ar fi fost o singura nesiguranta, de 2 randuri, un text micut acolo incorect mergea prin toate ziarele, nu mai ajungea nimic din crestinism.
Eu am ajuns la parerea ca stim cu totii ce este bine si ce nu. Si nu trebuie sa citim undeva ce avem voie sa facem si ce nu. Pestii pirania nu au biblie si totusi nu se omoara intre ei. Noi oamenii o mai facem din cand in cand. Si in legatura cu tabla cu cele 10 porunci... Dupa primirea acestora au avut voie sa si ucida chiar daca una dintre porunci era sa nu ucizi...
Silencer, asta s-o crezi tu, probabil cel ce publica asa ceva ar fi fost linsat, iar daca ar fi esit in evul mediu in centrul cetatii sa strige asta in gura mare era ars pe rug de catre BISERICA
Chelstone...ca de la ateu la ateu.nu confunda Biserica Apuseana cu aia Răsariteana