anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

COPY/PASTE!
"Legea talionului apare si în Biblie. Prima dată apare în Cartea Exodului (Ex 21, 23-25), când Moise le-a poruncit israeliţilor: „Iar de va fi şi altă vătămare, atunci să plătească suflet pentru suflet, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior, arsură pentru arsură, rană pentru rană, vânatăie pentru vânătaie". A doua oară, apare în „Levitic" (Lev 24, 19-21), unde se mai adaugă regula: Cel ce va ucide un dobitoc să dea altul; iar cel ce va ucide un om să fie omorât."
Pai, unde se regaseste aici mult trambitata indurare, intelegere si mila crestineasca? A fost Moise printre primii "jmekeri", cei care au prostit lumea si au tinut-o in frau cu "bau-bau"?

9 răspunsuri:
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Moise a fost mai şmecher decât sunt unii care vor să prostească lumea inventând "bombe".

| ania a răspuns:

Ce se spune aici e ca in caz de crima, etc comunitatea nu individul lezat, trebuia sa pedepseasca infractorul, ca preventie pentru alte violente. La noi pentru crima iei 15-25 de ani de puscarie, ei erau popor migrator prin desert, nu aveau inchisori, justitia se adiministra pe loc.Chiar daca cineva ca si crestin alege sa-i ierte si sa se roage pentru cei care posibil au comis o infractiune impotriva familiei lui, justitia se aplica din oficiu in cazurile grave si Biblia spune ca autoritatea laica care face dreptate e un lucru bun inaintea lui Dumnezeu.

| MidnightLady a răspuns:

Ma, intru si eu o data la doua-trei zile sa ma mai rad, sa-mi caut iubirile secrete si dau numa' de voi, astia cu religiile si dumnezeii vostri. Mai da-o naibii de treaba, chiar n-aveti limite? Baga o injuratura, ceva, ca-i mai interesant.

| MidnightLady a răspuns:

Kronstadt, alea de pe mess nu mai sunt secrete. Se ocupa Flav cu deconspirarea lor - si cu ocazia asta il salut si-l pup unpic.batting eyelashes
Cat despre dusmani...io-s fata buna, ii iubesc si pe ei. big grin

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@MidnightLady, vreau sa-i agit putin pe "believeri", altfel imi merge prostwinking Ce daca intri la 2-3 zile? Eu apuc sa intru la 5-6 si nu ma smiorcai atat laughing Ei dracia dracului!
P.P. Iubirile secrete le gasesti pe mess, aici suntem doar noi, dusmanii la vedere. Cel putin eu big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@MidnightLady, ce belea pe capul tau (ala frumos, banuiesc)! Cum draga, esti hack-uita de Flav? laughing Mai degraba, cred ca cel care-ti impartaseste sentimentele de iubire profunda nu stie sa-si tina gura laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@ania, ar fi putut sa-l alunge din neamul lor, undeva in pustiu. Era o alternativa, nu?

| vladphd a răspuns:

Nici ei nu stiu ce zic!