Acuma nu mai putem face nimic decat sa asteptam.
Daca ne gandeam la asta inainte sa poluam planeta asta in ultimul hal acum aveam si noi anotimpuri normale.Vom trece din iarna direct in vara la 30 40 de grade.
Ce va tot panicati ma asa? E Martie nu Iulie. Poa' sa ningă si-n Aprilie, mare catastrofa. In Decembrie a fost cald de am stat in tricou, n-a zis nimeni nimic .
In noaptea de 22/23 aprilie '73 a nins in Bucuresti 3:40 (trei ore patruzeci minute) de a blocat intrega capitala timp de 6 zile. nimic nou sub soare. influenta poluarii este nesemnificativa/neglijabila in asemenea fenomene. vezi si informatiile privind iarna '53-'54
Ghinionul nostru ca traim intr-o era interglaciara si, pe langa asta, poluarea e la cote alarmante. Dar, ca idee, vremea a luat-o razna de zeci de ani. Si nu inteleg...nu iti place sa scoti sania afara? In cateva zile, zapada se va topi. Eu zic sa profiti.
Salut, man!
La Bacau ninge si acum, de dimineata. Ma crezi sau nu, am obiceiul ca atunci cand vin de la scoala sa ma uit la cum au mai crescut sau inverzit tufisurile si saptamana trecuta au dat mugurii, dar azi cred ca au inghetat deja. Super naspa, dar ce sa-i faci, incalizrea globala are si consecintele ei.
Ca sa rezolvam problema (sa o reducem), cred ca va fi necesar ca fiecare din noi sa faca mici sacrificii (care de fapt sunt benefice tuturor). O solutie ar fi sa folosim mai putine chimicale precum ingrasaminte, substante folosite in anumite domenii, sa avem o alimentatie cat mai naturala pe cat se poate, sa reciclam (sortand deseurile, nu doar ca vom usura treaba celor care se ocupa cu munca "murdara", dar de asemenea mediul va fi mai aranjat intr-un timp mai scurt, ce inseamna asta? inseamna ca vom putea sa avem strazi, parcuri, locuri mai primitoare decat sunt acum). Transportul la comun este iar o solutie. Multi prefera masinile fiindca sunt rapide, dar putini sunt cei care se gandesc si la mediu... Cei mai multi traiesc azi momentul si gata, nemaigandindu-se la generatiile viitoare, ceea ce mi se pare trist. Da, e in regula sa mergi cu masina, dar daca faci obicei din asta si toata lumea face ca tine, mediul se va duce de rapa intr-un timp factorial de scurt. O alta metoda ar fi sa facem chiar noi activitati si sa participam in ele precum curatenie. Doar maturatorul strazii trebuie sa curete? E vina lui ca strazile sunt murdare? Tare mi s-ar parea ca mai multi din noi sa fie atenti la mediu, sa nu mai arunce gunoaiele pe unde apuca si sa participe mai des, chiar daca pasiv cu reciclatul, sau activ prin curatenie de grup. Probabil in ritmul asta, doar inca o generatie ar mai putea sa aiba parte la viata, iar daca e alt fel, probabil inca vreo 2000 de ani - zic eu (desi ar fi super sa fie mai mult si sper sa ma insel, nu le prea am aici ).