| haifisch a întrebat:

Creativitatea inseamna sa stii sa iti ascunzi sursele. De acord sau nu?

Răspuns Câştigător
| Leocerba a răspuns:

Nu, aia e doar abilitatea de a tainui( cica acum l-am contrazis pe domnu` Einstein laughing )
Creativitatea inseamna sa fii liber in cap,sa te descotorosesti de ceea ce parea de nedemolat si sa-ti dai drumu`, sa faci imposibilul sa-ti cada la picioare si sa-ti cante de placere. De placere, am zis!

14 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Sa fim sinceri cu noi insine, pe TPU nu se pune problema de a creea.Nu sint decit dezbateri fara valoare pe marginea unor filozofii cine stie pe unde descoperite sau citite pe undeva si ramase din timpuri demult uitate prin memorie.Citatul mi se pare cunoscut, dar nu pot fi de acord cu el cu toate ca are logica lui.A ascunde sursa inseamna ca nu faci decit sa plagiezi si s-o recunosti in sinea ta.Nu-i creativitate.

| anutza a răspuns:

Nu creativitatea inseamna sa nu folosesti sursele sa vii cu ceva nou happy

| Skylar a răspuns:

Nu,creativitatea e abilitatea de a transforma si a combina.

| Balmung a răspuns:

Creativitatea este capacitatea noastra de a ne asuma rolul lui Dumnezeu in portii mici.

| TahionN a răspuns:

Creativitatea este doar un proces psihic...atata tot. Leonardo daVinci a creeat multe si nu si-a acuns niciun secret.

| Hombre a răspuns:

Ca bine zici Leocerba, "sa-ti cante de placere"... atunci sa-i cante.
http://www.youtube.com/watch?v=pddS0wGjKH8&feature=related

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

De acord cu @anutza, nu folosesti alte surse, ci vii cu ceva nou! Mai mult, in ziua de azi, ar cam trebui sa-ti ascunzi ideile creatoare ...caci vine altul si ti le fura big grin

| Hombre a răspuns:

Nu ascultati pe Mihaela31 ca la noi nu se fura, suntem tara cu cei mai cinstiti si drepti cetateni.

| Azazel_2358 a răspuns:

Este o creativitate incompletelaughing

| eulliric a răspuns:

Eu vad altfel afirmatia asta.din momentul in care ai dat frau imaginatiei si ai realizat ceva inovator, "creativ", poti folosi acel ceva pe viitor ori de cate ori doresti, doar detii brevetele. ceea ce vreau sa spun este ca tind sa cred ca acele surse sunt de fapt proprii.

| noi3 a răspuns:

In zilele noastre e acceptata ideea. acum chiar e greu cu partea de creativitate, parca s-a descoperit totul...

in schimb, e apreciata la fel de mult ca si conceptul de creativitate, modul in care combini ideile altora [din jocuri, filme, muzica graffitti etc].

eu sunt de acord, dar mai putin cu tainuitul. nu ai de ce.

| DariWillis a răspuns:

Creativitate inseamna inspiratie, iar inspiratia poate veni de oriunde. Eu cand scriu (poezie, proza) ma inspir din literatura de cele mai multe ori, dar dau o alta nuanta ideii.
Daca furi ideea si ascunzi sursa, bineinteles ca ceilalti ti-o vor atribui. Dar tu stii ca esti lipsit de creativitate, nu?winking

| haifisch explică:

Apropiate parerile voastre de ale mele. happy Citatul asta mi-a picat la oral la engleza si am vrut sa vad ce zice si lumea despre el. E intr-adevar din Albert Einstein. Totusi, prin acest citat, cred ca Einstein a vrut sa spuna mai multe decat putem intelege noi.