Asa este. O educatie stiintifica si o media de calitate pe care am uitat sa o mentionez. Majoritatea oamenilor "se educa" la televizor, mai ales clasa de mijloc care este majoritara. Nu stiu ce educatie poti deprinde din emisiuni de genul Codul lui Oreste, 360 de grade sau emisiunile cu spiritisti dubiosi care vorbesc cu Elodia. Si nici nu am ajuns la cele de scandal prezente in proportie de 90%. In Belgia, unde sunt acum, singurele canale care dezbat evenimente "surpanaturale" sunt Discovery si National Geographic. Pe niciunul dintre posturile nationale nu vezi porcariile pe care le vedem la noi.
Desi nu stiu exact cum institutiile media ar putea face ceva in privinta asta. Pana la urma sunt institutii bazate pe profit si fac profit din audienta. Iar audienta reprezinta pana la urma, interesele oamenilor. Cred ca ideal ar fi sa se inceapa din invatamant si apoi sa se continue in media. Insa cand te gandesti la toti profesorii si toti politicienii care au o logica de te lasa masca, nu stiu exact de unde s-ar putea incepe. Daca stau sa compar calitatea tuturor profesorilor pe care i-am avut facultate in Romania cu cei de aici, pai cred ca 90% dintre cei din Romania nu ar fi trebuit sa mai puna piciorul in facultate. Pentru ca am avut profesori care si-au batut joc, efectiv, de materii si de studenti. Si este vorba de Universitatea din Bucresti, despre care toti spun ca este printre cele mai bune din tara, ceea ce mi se pare extrem trist. Nu stiu exact cum si de cine ar putea fi inlocuiti toti acei profesori.
Este amuzant sa vad cum foarte multi sar sa rezolve consecintele, dar nu cauza. Este aproape imposibil sa rezolvi consecintele fara sa rezolvi cauza, din simplul fapt ca atat timp cat exista cauza (o educatie precara, o gandire credula si fara pic de antrenament spre inovatie) va continua sa apara acelasi rezultat.
anonim_4396 întreabă: