De-ai fi in plus, nu ai mai fi aici, dar o particica din tine sigur nu e din aceasta lume.
Omul va avea ce cauta in natura atunci cand va invata sa n-o mai distruga. Exista oameni care inca traiesc in legatura cu natura, cum ar fi calugarii.
In antichitate religiile ii invatau pe oameni cum sa evolueze pe plan spiritual si cum sa respecte natura dar pe urma s-a inventat o religie stupida cu o mentalitate comunista numita crestinism care a venit cu noi sensuri ale vietii total lipsite de logica si cu o divinitate criminala care i-a facut pe oameni sa creada ca le urmareste toate miscarile.
Eu cred ca noi avem un scop aici pe Pamant, dar a fost eliminat de evrei si de crestinism.
Primul lucru: "Daca teoria evolutiei este adevarata cum e posibil ca niste animale sa devina rationale?" Nu exista daca. Evolutia nu mai e o teorie, e un fapt stiintific dovedit de necontestat. Ea nu exclude inteligenta cand vine vorba de specii diferite.
Carl Sagan a scris o carte foarte buna si interesanta despre ratiune: Dragonii din Eden. Citeste-o, si ai sa gasesti raspunsuri la intrebarile puse de tine mai sus.
Încă nu suntem capabili noi ca oameni să creăm ființe raționale prin tehnologie. De asemenea e dubios că suntem singurele specii raționale de pe Pământ. Unii le-ar pune pe seama coincidenței, dar fiecare crede în mod diferențiat în acestea. Și de aici ne împărțim în mai multe categorii dintr-un punct de vedere.
Omul s-a folosit de natură pentru a evolua și pentru a își mări confortul și chiar pentru a avea câștig de cauză în fața altora. Asta e arma noastră, creierul, iar natura e unealta.
Uite o melodie care descrie o parte din întrebarea ta.
https://www.youtube.com/watch?v=kcNOmFSFUNM
Exista personaje bipede care nu sunt rationale. Majoritatea apar la tv la Romania TV.
Acum intrebarile tale aduc alte intrebari. Oare au oamenii ratiune? Pentru ca in definitiv omul se crede superior naturii, crede ca poate face orice, ataca natura crezand prostesc ca natura nu ataca la randul ei.
Ne punem intrebari despre viata sau doar suntem ghidati catre astfel intrebari? Si daca suntem ghidati, cine o face? Pentru ca e clar ca multi n-au habar sa pretuiasca viata, a lor, a altora.
Daca suntem bucati rupte din dumnezeu si trimise pe pamant, de ce chiar si biblia afirma ca oamenii erau oi ce aveau nevoie de pastor pana ce Satan le-a dat constiinta. Teoria evolutiei este imposibil de demonstrate, dat fiind ca in ultimele sute de ani nici o maimuta nu a devenit umanoid sau macar aproape, o forma hibrida.
Parerea mea personala este ca ratiunea nu a aparut si nici nu s-a dezvoltat, a fost mereu acolo. Sa explic, care este cel mai puternic lucru care ghideaza o persoana? O sa apara cativa amorezi care vor spune iubirea dar eu iti spun ca foamea. Foamea este un instinct. Cand simti un pericol, care este cel mai puternic imbold care te face sa fugi? Frica, la randul ei un alt instinct. Ratiunea este de asemenea un instinct dupa parerea mea, de asta difera in functie de oameni. Ai observat vreodata practicantii de sporturi extreme? Nu le e frica de moarte sau alte tragedii. Dar de asemenea vecinul tau este foarte precaut cand trece strada pentru ca se teme de o moarte accidental. Vezi, instinctele difera de la om la om, ratiunea e un instinct de baza pe care vietuitoarele il au. Sa spuneam ca doar oamenii au ratiune ar fi o aberatie.