| noreligion a întrebat:

,, Cred Într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atoţiitorul,
Făcătorul cerului şi al pământului, văzutelor tuturor şi nevăzutelor.
Şi întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,
Unul-Născut, Care din Tătal S-a născut, mai înainte de toţi vecii..."
Intrebare:
-Cum este posibil, ca un copil sa se nasca inaintea tatalui?

Răspuns Câştigător
| Laminin a răspuns:

Hei!
Tu incerci sa ne faci si pe noi "nonreligion"?
Gbu :]

18 răspunsuri:
| SatanaInIzmene a răspuns:

Reformulez:Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, Care din Tătal S-a născut.
Care parte n-o intelegi? laughing Apropos, e grea logica, apuca-te de aruncatul cu privirea.

| Mik3 a răspuns:

Noreligion cred ca esti dus rau cu pluta, in primul rand pe tatal nimeni nu nu l-a vazut decat insusi fiul lui Dumnezeu si Maica Domnului, nimeni nu stie cum arata, si daca tot veni vb de intrebarea ta, trebuie sa stii ca tocmai ce ai intrebat acu esti blasfemie, oricum nu am ce sa iti explic, fiindca orice ti-as spune u ai credeo numai pe a ta, deci lasane sa ne traim viata si nu mai veni cu astfel de intrebari idioata

| Alphawolf a răspuns:

Nu este niciun fel de contradictie. In eternitate timpul nu are valoare, nu exista un inceput.

| noreligion explică:

Cred ca am nimerit pe un site de copii.Se pare ca cineva nu intelege sensul sintagmei,, inainte de toti vecii''.
@specimen foarte furios-te rog citeste cu atentie crezul si apoi discutam.
@mik3-,, Noreligion cred ca esti dus rau cu pluta, in primul rand pe tatal nimeni nu nu l-a vazut decat insusi fiul lui Dumnezeu si Maica Domnului, nimeni nu stie cum arata ''

Si daca nu l-a vazut nimeni, nu stie nimeni cum arata, atunci de ce credeti in marea maimuta paroasa, King Kong? App, stii ca omul se aseamana 98% cu maimuta, dovedit stiintific, asta ma face sa cred ca dumnezeul tau nu este altcineva decat king kong! Lool!

| Adyr0 a răspuns:

Inainte de facerea tuturor vazutelor si nevazutelor, sau vecii vecilor, din Tatal s-a nascut Iisus Hristos. Ce-i asa de greu de inteles?

| Luori a răspuns:

Uita-te unde este pusa virgula si apoi gandeste. Poate ca tu ai dreptate sau nu. Majoritatea spun ca nu. Oare de ce? Uite parerea mea : mai inainte de toti vecii, Unul Nascut, Care din Tatal s-a nascut.
Acel "mai inainte de toti vecii " cred ca reprezinta timpul cand s-a nascut; cum ar fi "ieri", "seculul IX", "demult" s. a. m. d. Nu cred ca reprezinta faptul ca S-a nascut El, apoi Tatal. Citeste printre randuri, de mai multe ori. A! Si sa nu uitam ca aceste lucruri nu se pot compara mai deloc cu oamenii, adica noi.

| noreligion explică:

@lore-Ai un stupid de la mine, si stii de ce? Pentru ca nu mergi la scoala.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Noreligion, foarte bună aia cu King Kong!
În rest, o să-ţi treacă şi ţie repede de polemici pe teme religioase pentru că-s aşa de mulţi fanatici pe-aici încât nu poţi purta o conversaţie civilizată.
După cum vezi, deja ai fost insultat şi o să mai fii, stai fără stress.
Sunt ateu dar am învăţat să mi se rupă de credinţa sau necredinţa celor din jur. E treaba fiecăruia, atâta vreme cât nu-mi bagă mie pe gât credinţa lor şi îşi amestecă zeul imaginar cu probleme total în afara religiei.
Fă o vizită pe la "dragoste & sex" ca să vezi acolo îndoctrinare la greu, mai ales faţă de fete cărora li se recomandă să stea virgine până la adânci bătrâneţi şi tuturor li se recomandă să nu se masturbeze sau dacă o fac să se blameze crunt căci e un păcat în faţa "domnului de la etaj".
Cât priveşte strict întrebarea de faţă, ai cam ratat-o şi asta ţi-o spun cu toată sinceritatea.
Hai să-ţi explic: Toate propoziţiile din "Crez" conţin în mod eliptic verbul "a crede" la indicativ prezent (cred).
Prin urmare, ultima propoziţie ar suna cam aşa(evit majusculele că mi-e lene): "Şi cred şi întru unul domn Isus Hristos, fiul lui dumnezeu, unul născut, care din tată s-a născut, mai înainte de toţi vecii".
" fiul lui dumnezeu, unul născut" - este apoziţie (adică n-are legătură cu propoziţia principală)
"mai înainte de toţi vecii" - demult, cândva, acum un secol, etc. (indicativ de timp)
Propoziţia analizată varianta simplificată: Cred în Hristos, cel născut din dumnezeu, mai înainte de toţi vecii. (Adică evenimentul naşterii lu' Hristos ăsta din tac'su (abia asta e stupid - naşterea doar din tată) s-a petrecut cândva demult - "mai înainte de toţi vecii").
Oricum, până te plictiseşti de polemici cu religioşii, eu o să am o perioadă de ce mă distra căci la doar atât se mai rezumă acum pentru mine dezbaterilea astea cu fanaticii: Distracţie.
Sunt amuzanţi în ignoranţa şi universul lor mic în care se zbat precum un hipstăr ce-are atitudine când "se zbate pe house ca molusca".
Salut!

| noreligion explică:

@kongeriket -pentru a analiza aceasta propozitie, trebuie sa mergem in trecut, mai exact in anul 325 in timpul conciliului de la Niceea.Cremenalul de Costica nu avea notiuni avansate de gramatica pentru a incerca sa se joace cu cuvintele.Pentru el si pentru ceilalti, sintagma,, inainte de toti vecii'' este foarte bine definita si trebuie luata mot a mot, numai ca unii crestini, atunci cand nu le convine, incearca sa tot dea sensuri pe care nici ei nu le mai inteleg la final.Biblia este o carte scrisa acum aprox. 2000 de ani si nu are nimic de a face cu apozitia ta si nici macar prin minte nu le-a trecut sa spuna ceva de secol asa cum interpretezi tu.Pentru ca ei, crestinii, spun ca Iisus s-a nascut odata cu tatal, nicidecum cu un secol sau doua inainte de acel conciliu.In rest, iti multumesc pentru cuvintele de incurajare, am cunoscut acest site de la o prietena, eu activand intens pe un forum ateu, si m-am gandit ca aici voi gasi persoane cerebrale cu care poti discuta, insa cred ca m-am inselat, se pare ca sunt mai mult copii.Si nu, nu m-am uitat la alte categorii deoarece nu am timp, insa am sa o fac cat de curand.Multumesc inca o data!

| Jeremy1 a răspuns:

Stii, Dr House avea o vorba: "Explicatiile rationale nu merg pe crestini pentru ca, daca ar merge, n-ar mai exista crestini".

Parca cre(s)tinismul e un lacat pus creierul la tot ce e real, logic si rational al acestei lumi, d-aia majoritatea cre(s)tinilor sunt idioti.

| andre999 a răspuns:

Bai fat-o, Fiul este dintodeauna asa cum este si Dumnezeu Tatal, Sfanta Treime exista din todeauna inaintea timpului insusi. Este greu ca mintea umana sa-L inteleaga pe Creator.

| Maximus a răspuns:

Noreligion eu cred ca nu-ti alegi bine intrebarile daca vei citi mai cu atentie atunci poate iti vei da seama! "Unul - Nascut, Care din Tătal S-a născut, mai înainte de toţi vecii...''
deci, acest fapt iti demonstreaza ca s-a nascut din tata, dar mai inainte de toti vecii, si in cazul in care nu stiai pana la nasterea lui Iisus anii se numarau in ordine crescatoare, iar dupa nasterea sa anii se numara in ordine descrescatoare ceea ce ei numeau atunci "mai inainte de toti vecii", dar e mai grau acum sa te fac sa intelegi! Si in acest context "Tatal" nu este umanizat prin persoana lui Iosif ci divinizat prin persoana lui Dumnezeu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum poti fi atat de nesabuit sa crezi ca dumnezeu este un om, iar fiul sau Nascut, nu facut, este un copil? au nu stii ca noi prin credinta in jertfa lui, santem infiati si avem dreptul sa strigam AVA care inseamna tata? material vorbind, vom merge in tarana asa cum ne e soarta. dar spiritual, avem posibilitatea sa intram pe usa numita Iisus, in imparatia vesnica, cu credinta ca cheie.simplu.avem totul la dispozitie.trebuie doar sa alegem bine.cuvantul nu s-a nascut inaintea tatalui.fiindca daca citesti cum trebuie, duhul lui dumnezeu se plimba pe deasupra apelor, si cuvantul era cu dumnezeu si cuvantul era dumnezeu.cand Dumnezeu a zis, sa fie lumina, a fost lumina.cine crezi ca a facut sa fie lumina? cuvantul prin care toate s-au facut.bag sama ca e prea complicat, pentru unii. dar incet, incet, poate se va face lumina in unele locuri unde este bezna.fiindca lumina alunga intunerecul, nestiintei, si slabei intelegeri.

| noreligion explică:

@eu sobra-,, spiritual, avem posibilitatea sa intram pe usa numita Iisus, in imparatia vesnica, cu credinta ca cheie''
Aici ai dreptate, te asteapta imparatia lui Iisus, adica iadul, conform spuselor lui in Apocalipsa 1:18
,, 18. Şi Cel ce sunt viu. Am fost mort, şi, iată, sunt viu, în vecii vecilor, şi am cheile morţii şi ale iadului ''.
Cine are cheile mortii si ale iadului, in afara de...SATAN?

| bogdan1004 a răspuns:

Noreligionbig grinECI sa iti vorbesc pe babese Dumnezeu a fost primul deci el este inceputul(ALFA) el a facut ziua si noaptea a impartit apele de pmant si in cre spune da ai dreptate "inainte de toti vecii"
atunci e inainte de veci vecilor iar Cand va veni Judecata de Apoi atunci este Omega pentru ca Alfa si Omega in limba latina parca nu stiu in ce limba e dar stiu ca inseamna :Inceputul si Sfarsitul

| bogdan1004 a răspuns:

Auzi referire la cine tine cheile Sfandul Apostol Petru tiine cheile raiului pentru ca el sa lepadat de 3 ori de Hristos inainte de Rastignire dar intru adevar cheile iadului le tine Diavolul

| wastedsoul a răspuns:

Bai frate ce intrebari aveti...in primul rand cititi Biblia si veti gasi raspuns la toate intrebarile de genul asta

| Ortodox_Duhovnic_1976 a răspuns:

Tatal, este mai inainte de veci iar Fiul, s-a nascut tot atunci-mai inainte de veci-