PAi ce sa zic, depaseste puterea mea de intelegere si trebuie sa o cred, pana cand o alta echipa de cosmologi va specula ca Universul s-a format din resturile ejectate atunci cand o stea 3, 14-dimensionala (pidimensionala) s-a prabusit intr-o gaura albastra cu dungi verzi. Dar poate pana atunci cosmosul nu va mai fi la fel de uniform decat in cateva directii.
Nimic nou, daca asta este teorie eu sunt popa. Raman vechiile probleme si cele mai importante. Asadar, in aceasta asa zisa,, teorie'' : acea stea de UNDE a aparut, gaura neagra CUM a aparut, CE a aparut mai intai, cele 3 dimensiuni SAU timpul SAU toate deodata?! Aici avem nevoie de teorii, la inceputul inceputului, cat despre ceea ce a urmat putem sa inventam enspe mii de teorii.
PS: Inceputul este ceea ce ne intereseaza si mai ales ceea ce a fost inainte de inceput....pana atunci vorbim sa ne aflam in treaba.
Stai asa...si steaua aia+gaura neagra cum au aparut? Ca pana la urma asta este scopul "suprem".Sa aflam cum a aparut totul.Nu sa spunem ca era deja ceva aparut din nimic.
Interesanta teorie. N-am mai auzit pana acum conceptul de stea 4-dimensionala. Oricum, ar ramane intrebarea de unde era steaua aia, si daca mai erau multe altele ca ea in acel alt univers. Daca erau muliarde de astfel de stele si fiecare s-a prabusit la fel atunci ar insemna ca mai sunt miliarde de universuri ca al nostru. De parca nu eram destul de mici si asa
Mda...
Este un scenariu posibil, dar cand vorbim de dimensiuni superioare trebuie sa ne referim la frecvente mai inalte, nu neaparat la o lume paralela(doar ca sa stii).
Frecventa lumii tridimensionale: 7. 23mhz=Ohm
De fapt, nu cred ca este o teorie ci o speculatie dar nu poate fi exclusa.
Bafta in continuare!
Îți dai seama, eu doar am pus întrebarea, nu da vina pe mesager )
Baftă și ție!
E prima oara cand aud de un obiect supermasiv in...4 dimensiuni.
A patra dimensiune cred ca este prostia celor care au speculat asa ceva, ca teorie nu e.
Universul este "atât de uniform în toate direcţiile" datorita fenomenului numit inflatie.
E dificil de explicat aici, iar ideea e sa stiu cam cata fizica cunosti tu, pentru a nu scrie 80-100 de randuri despre INFLATIE, si apoi sa-mi spui: "Nu am inteles nimic!"...
Nu e uniform. Nici planetele nu-s la fel. Galaxiile sunt și mai diferite.
Dacă te referi că e etern în sensul de uniform, fără colțuri, da, așa o fi.
Dar să nu uităm că dimensiunile pot să se continue. Doar vorbim de Univers, nu? Așa cum nu putem vorbi despre el ca despre o formă geometrică, ci ca un segment deschis în orice capăt.
În momentul în care, prin absurd cred eu, se va descoperi originea, se va pune capăt la prima parte a segmentului, cealaltă continuându-se.
Vom vedea, toate-s alambicate.
Dacă ai imaginație, cu toate ideile astea culese poți scrie ceva propriu, că și așa sunt atâtea variante...
Există aplicabilitate.
Nu se stie sigur ce s-a intamplat, si nu se va stii pana cand noi vom muri, deci...